Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

_Смартфон - мнения, препоръки, новини, проблеми, съвети...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не знам!

Коментар

Airfan написа:
      При мен понякога се оплакват, но доста рядко. В следващите дни ще тествам дали не е от калъфчето, тъй като масово това е причината.А с коя версия на Андроид сте? Има ли някой да е успял да подкара официален релийз с версия над 2.3.4?
      2.3.4 - стоков, още не съм намерил нещо, което да ме принуди да го руутна или да сменям РОМ-а, иначе става за 3 минути.По твоя въпрос - масово хората се оплакват от силиконови калъфи - с тях има проблем, без тях няма проблем.Дори и с калъфа да си, по време на разговор можеш да изключиш единият микрофон на телефона и няма да има ехо.

Коментар

Orcinus написа:
        Airfan написа:
        При мен понякога се оплакват, но доста рядко. В следващите дни ще тествам дали не е от калъфчето, тъй като масово това е причината.А с коя версия на Андроид сте? Има ли някой да е успял да подкара официален релийз с версия над 2.3.4?
        2.3.4 - стоков, още не съм намерил нещо, което да ме принуди да го руутна или да сменям РОМ-а, иначе става за 3 минути.По твоя въпрос - масово хората се оплакват от силиконови калъфи - с тях има проблем, без тях няма проблем.Дори и с калъфа да си, по време на разговор можеш да изключиш единият микрофон на телефона и няма да има ехо.
        Стоков можеш да си и с 2.3.6 се оказва. Не е пуснат за България, незнам защо, но можеш да си го дръпнеш за всяка друга държава и да го инсталираш без грижи.

Коментар

С тия телефони ..... и тука ремап им се прави ...Да се похваля тогава - стабилно съм на 1.94Гхз с ъндърволт кернел, ама не съм гледал колко mV надолу е
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
            С тия телефони ..... и тука ремап им се прави ...Да се похваля тогава - стабилно съм на 1.94Гхз с ъндърволт кернел, ама не съм гледал колко mV надолу е
            А с кой кернел и ром си?Мене ме е шубе да го рутна заради гаранцията.
            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
            FIAT БРАВО 1.2 16v
            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

HTC Evo 3D, не съм с Галакси.Гаранцията не ме бърка, има ънруут, а и МОСТ са сервиз на HTC, там имам дълги връзки на обувките
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

infineon написа:
                emzo написа:
                Действай смело - САМО си запиши системните кодове на оператора и на телефона, за да можеш да ги възстановиш с фабричен Андроид, ако евентуално се наложи да ходиш в сервиз.Аз имам USB-JIG за брояча

Коментар

infineon написа:
                  emzo написа:
                  В интерес на истината и това е хитра глупост от страна на сервизите. НИКЪДЕ в гаранционните условия на Самсунг не пише ИЗРИЧНО, че при направен руут на телефона ти пада гаранцията. За да си нямаш ядове със самия телефон, след руут и/или смяна на ром, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да си копираш съдържанието на папката EFS (вижда се след руутване тази папка обаче и само). В тази папка ти се намира важно инфо за телефона, сред което е и IMEI-a му. Не, че няма начини, ако предварително си го знаеш, ЕВЕНТУАЛНО да го набиеш принудително после, но ако не си го запаметил някъде и ти замине папката, после лошо. При телефон на оператор - още по-лошо.

Коментар

Доколкото знам IMEI се съхранява в тази директория, но в кодиран вид. Връщането на същия номер е трудна работа. По лесно е да се сложи някакъв друг копиран от друг апарат. Но проблемът е че ще се дублират.На мен се случи след едно от многобройните флашвания да си затрия IMEI-я. И телефона мрежата му отказа достъп - нормално. Имах предварително обаче бекъп и си го възстанових.

Коментар

Къде се намира папката, че аз май точно това съм го пропуснал, а си правих телефона на щайга още първата седмица

Коментар

Kuku написа:
                        Къде се намира папката, че аз май точно това съм го пропуснал, а си правих телефона на щайга още първата седмица
                        Колега от HWBG е написал следното по въпроса:Сега като си рутнал сложи Root Explorer и копирай една папка от главната директория - efs. Отваряш Root Explorer и монтирваш r/w, отгоре ще виждаш Mounted as r/w. Задръж пръста върху EFS и цъкни Zip this folder(ВНИМАВАЙ да не я изтриеш). Зипа ти остава в /sdcard/SpeedSoftware. Направи го 2-3 пъти ако искаш, за да си по сигурен, че е добре. Прехвърли всички зипове на компа и си ги пази на външна карта ако имаш такава. Никога не трий и не пипай efs, освен ако не трябва да променяш нещо, което няма да ти се налага, ако всичко е ОК. Вътре имаш IMEI, Productcode, Sim Unlock, Salescode. Проблемът е, че понякога след инсталирване през рековери примерно папката се корумпира или само си губиш IMEI на телефона, за да го върнеш няма друг начин освен ти на ръка да върнеш файловете, които предварително си копирал. Ако ти е ънлокнат телефона по принцип нямаш нужда да променяш, каквото и да е в /efs, така че избягвай да цъкаш по програми, които имат опция свързана с efs и без да знаеш за какво е.

Коментар

В рута на телефона се намира (/efs)Изпълняваш следните команди:
                          Код:
                          sutar zcvf /sdcard/efs-backup.tar.gz /efs
                          и псле архива на сигурно място Има и доста програмки които го правят ... за по лесноПримерно https://market.android.com/details?i...ev.ktoolМоя съм го бриквал сигурно 10 пъти вече ... но се оправям ... за сега Продукт кода се намира в /system/csc. Той се променя в зависимост от флаша. Аз съм си бекъпнал и тази директория и след флаш я връщам.Моят продукткод е MTL и след флашване си го сетвам отново. Важното е да има папка MTL вътре ...

Коментар

тази папка /efs само на галактиките ли я има или на всички андроиди? И как да се вмъкна в системата като root? Имам предвид - с коя програмка?
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Google - root и модела на слушалката
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз на моя досега съм му флашвал различни официални ромове пред Один без да го рутвам.Има ли опасност да затрия EFS без да е рутнат?Или е по добре да го рутна, да си направя бекъп и после да го ънрутна?
                                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                                FIAT БРАВО 1.2 16v
                                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Working...
                                X