Ако някой е успял безпроблемно да подкара HP LaserJet 1012 под 64-битов Windows 7, нека да сподели как го е направил. От една седмица се мъча, но единственото, което съм постигнал, е принтерът да отпечата няколко листа и после просто спира. След рестарт пак започва да печата, отпечатва няколко листа, пак спира и т.н. Пробвал съм с няколко такива принтера на различни компютри с лицензиран 64-битов Windows 7, но резултатът е еднакъв.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Принтер HP LaserJet 1012 и 64-битов Windows 7
Collapse
X
-
Преди седмица инсталирах 14 машини, но с 32 битова седмица и принтери HP 1010, 1012, 1018, 1020 и 1005. На сайта на HP пишеше, че тези принтери не се поддържат от 64-битовата версия, но докато ровех из нета попаднах на упътвания от хора, преборили този проблем. Опита ли с драйверите да 64-битова Виста?Няма начин да няма начин!
-
С драйвери за Виста не съм пробвал. Всъщност вчера прочетох и този съвет, но не ми позволи да изтегля драйвера от сайта на HP и после забравих. По принцип от сайта на HP тегленето е почти невъзможно през служебния ми интернет, но довечера ще го изтегля от вкъщи.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Инсталираш си един нов принтер от тези, които ги има в самият Windows, подобен на този, първо му дай и да си зареди всички налични чрез Windows Update - избираш си примерно следващият модел. После ръчно от настройките на самият принтер му даваш кой порт да използва - примерно USB, ако го няма го добавяш. Тогава включваш принтера и си печаташ. По този начин печатам със Windows 7 на стари принтери, щом подкарах и един цветен от зората на лазерните цветни устройства.Проблема със спирането в офиса същият този принтер го правеше и преди това на Windows XP 32 бита и мисля че си му има нещо. Единствено не съм пробвал да му обновявам Firmware, но като му щтракнеш копчето и веднага го пуснеш си продължава да си печата и съм го оставил така - докато работи, все пак отдавна си е изкарал парите.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ilko-gd написа:Инсталираш си един нов принтер от тези, които ги има в самият Windows, подобен на този, първо му дай и да си зареди всички налични чрез Windows Update - избираш си примерно следващият модел. После ръчно от настройките на самият принтер му даваш кой порт да използва - примерно USB, ако го няма го добавяш. Тогава включваш принтера и си печаташ. По този начин печатам със Windows 7 на стари принтери...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Седмицата при инсталиране на принтер, уведомява че тази опция не се използва при USB!Ако всичко е наред при включване на устройството в USB-то уиндоуса веднага разпознава, че имаш ново устройство. Ако не става смени кабела на принтера, защото има едни по-търни от останалите, които са пълно менте. Така се бих с чисто нов принтер, който лично извадих от кашона и не искаше да се разпознае от уиндоуса с неговия си кабел. След подмяната всичко стана за секунди, дори без да слагам диска с драйвери!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd ти си го инсталираш на какъвто порт ти даде, още нищо не включваш в USB-то. После от иконката на принтера в Devices and Printers ръчно сменяш порта на USB и включваш принтера.П.С. На единият цветен принтер имах проблем, който изглеждаше да е от кабела, но след качване на последният Firmware проблемите изчезнаха.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Не е съвсем без проблем. Както вече писах, първо тръгна добре, но след 20-ина отпечатани листа принтерът пак спря. Пак тръгна, после пак спря. След рестарт обаче наистина тръгна, макар че се замисля дълго - по около минута, след всяка заявка за печат. Но в интерес на истината няколко часа принтерът работи без да спре. Бави досадно, но работи. Минах набързо през настройките - всичко изглежда Ок, но въпреки това бави доста преди да започне да печати. Все пак, обаче, е доста по-добре от нищо или от предишното положение, изискващо чести рестарти. Ще го наблюдавам, все още не смятам проблема за решен. И не съм се отказал от идеята за 32-битов Windows 7.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
nikolovvd написа:Преди седмица инсталирах 14 машини, но с 32 битова седмица и принтери HP 1010, 1012, 1018, 1020 и 1005. На сайта на HP пишеше, че тези принтери не се поддържат от 64-битовата версия, но докато ровех из нета попаднах на упътвания от хора, преборили този проблем. Опита ли с драйверите да 64-битова Виста?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Изброил съм какво съм вързал към седмицата, а не че съм имал проблем. Ставаше въпрос, че проблем създават само по-старите 1010, 1012, но не голям.Преди години имах проблем с ХР и НР 1018, когато и с оригиналния диск с драйвери не тръгваха нещата. Проблема се оказа в кабела - менте. Пазя един, за да разбера някой ден къде са се оклепали китайчетата.Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар