Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Принтер HP LaserJet 1012 и 64-битов Windows 7

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Принтер HP LaserJet 1012 и 64-битов Windows 7

Ако някой е успял безпроблемно да подкара HP LaserJet 1012 под 64-битов Windows 7, нека да сподели как го е направил. От една седмица се мъча, но единственото, което съм постигнал, е принтерът да отпечата няколко листа и после просто спира. След рестарт пак започва да печата, отпечатва няколко листа, пак спира и т.н. Пробвал съм с няколко такива принтера на различни компютри с лицензиран 64-битов Windows 7, но резултатът е еднакъв.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Преди седмица инсталирах 14 машини, но с 32 битова седмица и принтери HP 1010, 1012, 1018, 1020 и 1005. На сайта на HP пишеше, че тези принтери не се поддържат от 64-битовата версия, но докато ровех из нета попаднах на упътвания от хора, преборили този проблем. Опита ли с драйверите да 64-битова Виста?
    Няма начин да няма начин!

Коментар

С драйвери за Виста не съм пробвал. Всъщност вчера прочетох и този съвет, но не ми позволи да изтегля драйвера от сайта на HP и после забравих. По принцип от сайта на HP тегленето е почти невъзможно през служебния ми интернет, но довечера ще го изтегля от вкъщи.

Коментар

Инсталираш си един нов принтер от тези, които ги има в самият Windows, подобен на този, първо му дай и да си зареди всички налични чрез Windows Update - избираш си примерно следващият модел. После ръчно от настройките на самият принтер му даваш кой порт да използва - примерно USB, ако го няма го добавяш. Тогава включваш принтера и си печаташ. По този начин печатам със Windows 7 на стари принтери, щом подкарах и един цветен от зората на лазерните цветни устройства.Проблема със спирането в офиса същият този принтер го правеше и преди това на Windows XP 32 бита и мисля че си му има нещо. Единствено не съм пробвал да му обновявам Firmware, но като му щтракнеш копчето и веднага го пуснеш си продължава да си печата и съм го оставил така - докато работи, все пак отдавна си е изкарал парите.
        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
          Инсталираш си един нов принтер от тези, които ги има в самият Windows, подобен на този, първо му дай и да си зареди всички налични чрез Windows Update - избираш си примерно следващият модел. После ръчно от настройките на самият принтер му даваш кой порт да използва - примерно USB, ако го няма го добавяш. Тогава включваш принтера и си печаташ. По този начин печатам със Windows 7 на стари принтери...
          Това съм го пробвал - работи, но НЕ е безпроблемно. Трябва ми решение, при което не се налага често рестартиране.

Коментар

Седмицата при инсталиране на принтер, уведомява че тази опция не се използва при USB!Ако всичко е наред при включване на устройството в USB-то уиндоуса веднага разпознава, че имаш ново устройство. Ако не става смени кабела на принтера, защото има едни по-търни от останалите, които са пълно менте. Така се бих с чисто нов принтер, който лично извадих от кашона и не искаше да се разпознае от уиндоуса с неговия си кабел. След подмяната всичко стана за секунди, дори без да слагам диска с драйвери!

Коментар

Естествено, че съм пробвал и с различни кабели - стари, нови, все тая.

Коментар

nikolovvd ти си го инсталираш на какъвто порт ти даде, още нищо не включваш в USB-то. После от иконката на принтера в Devices and Printers ръчно сменяш порта на USB и включваш принтера.П.С. На единият цветен принтер имах проблем, който изглеждаше да е от кабела, но след качване на последният Firmware проблемите изчезнаха.
                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Понякога това е разумния начин, за да няма после съобщения както при ХР от сорта, че си включил бързо устройство на бавен порт - USB2 към USB3.

Коментар

Пробвах и с драйвери за 64-битов Windows Vista. Тръгна добре, но след 20-ина листа влакът пак спря... Последната ми идея е да пробвам с компютър с качен Windows 7 32-bit, но това ще отнеме повече време.

Коментар

nikolovvd написа:
                      ....Опита ли с драйверите да 64-битова Виста?
                      Работи без проблем както е казал колегата. Изпробвано!
                      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Не е съвсем без проблем. Както вече писах, първо тръгна добре, но след 20-ина отпечатани листа принтерът пак спря. Пак тръгна, после пак спря. След рестарт обаче наистина тръгна, макар че се замисля дълго - по около минута, след всяка заявка за печат. Но в интерес на истината няколко часа принтерът работи без да спре. Бави досадно, но работи. Минах набързо през настройките - всичко изглежда Ок, но въпреки това бави доста преди да започне да печати. Все пак, обаче, е доста по-добре от нищо или от предишното положение, изискващо чести рестарти. Ще го наблюдавам, все още не смятам проблема за решен. И не съм се отказал от идеята за 32-битов Windows 7.

Коментар

Не знам... при мен няма бавене и всичко е ОК от доста време.....
                          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

nikolovvd написа:
                            Преди седмица инсталирах 14 машини, но с 32 битова седмица и принтери HP 1010, 1012, 1018, 1020 и 1005. На сайта на HP пишеше, че тези принтери не се поддържат от 64-битовата версия, но докато ровех из нета попаднах на упътвания от хора, преборили този проблем. Опита ли с драйверите да 64-битова Виста?
                            :D Колега, опитай пак От 2 + години имам HP LaserJet P1005 и го ползвам с Windos7 x64, има си драйвери за точно за тази ОС, нещо май се бъркаш ... До сега грижи с принтирането не съм имал. Нито се е замотвал, нито е забивал принт спулера ... Опитай на тоя сайт http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/s...roduct=3435676 Дори и за WIN8 x64 има драйвери :D
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Изброил съм какво съм вързал към седмицата, а не че съм имал проблем. Ставаше въпрос, че проблем създават само по-старите 1010, 1012, но не голям.Преди години имах проблем с ХР и НР 1018, когато и с оригиналния диск с драйвери не тръгваха нещата. Проблема се оказа в кабела - менте. Пазя един, за да разбера някой ден къде са се оклепали китайчетата.

Коментар

Working...
                              X