Поредната простотия в наща държава днес ме спират от кат и на въпроса защо карам без светлини им отговорих че карам с хаогени само на което куката отиде да провери и констатира съответно че съм във второ нарушение след което аз на свой ред полудях и започнахме да се дърляме един друг после искара закона за движение и взе да ми цитира нарушенията а именно.Каране без включени светлини 20лв плюс каране само на хаогени което също било забранено освен в случаите че вали и има магла и така нататак още 20лв съответно се сети да провери дали имам пожарогасител,жилетка,триъгалник,аптечка тук вече неможа за нищо да се хване .А на въпроса ми защо не глобяват и автомобилите които са само с лед светлини без нищо друго да свети каза че това било друго това били дневни светлини.Та ако не бях спорил можеби щях да мина само с 20лв макар че в Словения,Австриа, и Италия съм шофирал само на хаогени и са ме спирали за рутинни проверки но никога не са ми правели забележки че нямам включени къси светлини защо карам на хаогени само и така стигам до заключението че живеем в една полицейска държава в която ако те спрът за квото и да били трябва да си мълчиш и да се съгласяваш със всичко в Словения за превишена скорост в населено място само са ме предупреждавали докато тука те глобяват и за незначителни неща .Най добре да си бръмча с колелото тук в Бг за да си нямам ядовеПреместена тема.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
При спор с кат сме винаги губещи
Collapse
Заключена тема
X
X
-
От кое всъщност си недоволен, че не са ти направили компромис или какво? В Словения не знам как е, ама тук 60% от трафика кара в селата с 70-80, 20% карат с повече и останалите 20% карат с 40-60, така че аз много се радвам на всеки глобен в населено място за превишена скорост. Та мисълта ми е, че ако в Словения масово се спазва скоростта в населено място и са изключения превишаваниятака като теб, няма лошо да те пуснат ако с малко превишиш, но като почти всеки раздава газта там, където не трябва, никакво пускане. Много се радвам и за халогените, сигурно и вечер си перкаш така, може да пускаш и дълги постоянно, да си ти е светло.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Колкото и да ти е неприятно не си прав.Повече от ясно написано в закона е при какви атмосферни условия трябва да се ползват фаровете за мъгла.А и плюс това няма вариант за самостоятелното им ползване,а само в комбинация с късите.Можело е да ти направи забележка да ги спреш,но в случая си бил и с изключени къси светлини...EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Дет вика баба ми, хем голям хем наср*н! Не стига, че си виновен ами се и жалваш. Геройство е, че си карал с превишена скорост и само са те предупредили. Сега, обаче съм сигурен, че днес утре и за напред няма да караш на халугени. Законите са за да се спазват, и не си ли син или зет на някой ще се наложи да се придържаш към тях, освен ако нямаш да си плащаш.
Коментар
-
durex_a написа:Дет вика баба ми, хем голям хем наср*н! Не стига, че си виновен ами се и жалваш. Геройство е, че си карал с превишена скорост и само са те предупредили. Сега, обаче съм сигурен, че днес утре и за напред няма да караш на халугени. Законите са за да се спазват, и не си ли син или зет на някой ще се наложи да се придържаш към тях, освен ако нямаш да си плащаш.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
Мда, разбирам, че си афектиран но няма за какво и на кого да се сърдиш.Нарушил си закон, скапан или не - тук е закон.Това според моят тефтер не е прегрешение но си се натъкнал на органа.Ако ти направят компромис - ОК.Като не сте се разбрали на какво точно си ядосан? На себе си може би?П.С: Освен това мястото на тази тема не е тук!I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Всъщност в случайте в които си прав и успееш да защитиш правата си рядко оставаш губещ в спора! Мога да ти дам пресен пример от днес - пред блока ми е зелена зона - когато влезе закона забиха колчета навсякъде - на моята улица сложиха колчета през 50см. от лявата страна, въпреки, че е достатъчно широка да се паркира и от 2те! Пуснахме жалби и след 2рата махнаха колчетата пред моя и съседния вход! Днес вдигнаха колата въпреки, че е с платен стикер за паркиране, защото била от лявата страна! След половин ден разправии в агенцията за г. мобилност се оказва, че те са разрешили да паркираме от 2те страни на улицата, но от паркинги и гаражи не знаели и ми вдигнали колата! Имаме сериозно намерение да ги съдим и да ни компенсират за изхабеното време и нерви! Страшна простотия е това, че стикера се подновява от дата до дата, даже да си го платил по късно! Сега по празниците мислех да миана тънко, защото са почивни дни, но не може - като го платих ми го подновиха със задна дата (плащам на месечна вноска а не цялата сума! )Страшни мизерници - няма каса на която да си платиш - може само в банка с такса 2/5лв, а и превода на парите отнема 2 дена, така че трябва да го правиш предварително!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
1. Ако вместо да скачаш на полицая му бе казал, че вчера си пристигнал от Словения и не си знаел за тези промени в закона, с голяма вероятност щеше да се разминеш не само с глобите, но и със забележката. Ако е бил някой по-широко скроен може и лафче да си направите за живота в чужбина.2. Чети редовно ЗДвП, защото промените са чести! 3. В България карането само на халогени/фарове за мъгла, се смята за гъзария и се санкционира абсолютно винаги. 4. През деня се кара на дневни светлини, а ако нямаш на къси.Ако някой от нас пътува из Европа и направи някакво нарушение ще го спрат и ще му направят забележка, но само първия път. Следващия път като те спрат и видят на компютъра, че преди няколко часа си направил същото нарушение и са те предупредили, ще те глобят и въобще няма да им направи впечетление, че си ядосан. Ако пък закъснееш с плащането, сумата става солена. И между другото отдавна няма значение имаш или нямаш гръб. Внимавай за камерите, особено за мобилните. Снимат в гръб и глобите не са за пренебрегване.Ако не нарушаваш закона нямат право да те спират за проверка, освен в случаите, когато има специализирани акции.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
[quote="coolboby"]Карай велосипед. [/quoteХаха одлична идея ще се възползвам пък спестявати и пари и разправий с куките пък и екологичноМъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
nikolovvd написа:1. Ако вместо да скачаш на полицая му бе казал, че вчера си пристигнал от Словения и не си знаел за тези промени в закона, с голяма вероятност щеше да се разминеш не само с глобите, но и със забележката. Ако е бил някой по-широко скроен може и лафче да си направите за живота в чужбина.2. Чети редовно ЗДвП, защото промените са чести! 3. В България карането само на халогени/фарове за мъгла, се смята за гъзария и се санкционира абсолютно винаги. 4. През деня се кара на дневни светлини, а ако нямаш на къси.Ако някой от нас пътува из Европа и направи някакво нарушение ще го спрат и ще му направят забележка, но само първия път. Следващия път като те спрат и видят на компютъра, че преди няколко часа си направил същото нарушение и са те предупредили, ще те глобят и въобще няма да им направи впечетление, че си ядосан. Ако пък закъснееш с плащането, сумата става солена. И между другото отдавна няма значение имаш или нямаш гръб. Внимавай за камерите, особено за мобилните. Снимат в гръб и глобите не са за пренебрегване.Ако не нарушаваш закона нямат право да те спират за проверка, освен в случаите, когато има специализирани акции.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар