Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

При спор с кат сме винаги губещи

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При спор с кат сме винаги губещи

Поредната простотия в наща държава днес ме спират от кат и на въпроса защо карам без светлини им отговорих че карам с хаогени само на което куката отиде да провери и констатира съответно че съм във второ нарушение след което аз на свой ред полудях и започнахме да се дърляме един друг после искара закона за движение и взе да ми цитира нарушенията а именно.Каране без включени светлини 20лв плюс каране само на хаогени което също било забранено освен в случаите че вали и има магла и така нататак още 20лв съответно се сети да провери дали имам пожарогасител,жилетка,триъгалник,аптечка тук вече неможа за нищо да се хване .А на въпроса ми защо не глобяват и автомобилите които са само с лед светлини без нищо друго да свети каза че това било друго това били дневни светлини.Та ако не бях спорил можеби щях да мина само с 20лв макар че в Словения,Австриа, и Италия съм шофирал само на хаогени и са ме спирали за рутинни проверки но никога не са ми правели забележки че нямам включени къси светлини защо карам на хаогени само и така стигам до заключението че живеем в една полицейска държава в която ако те спрът за квото и да били трябва да си мълчиш и да се съгласяваш със всичко в Словения за превишена скорост в населено място само са ме предупреждавали докато тука те глобяват и за незначителни неща .Най добре да си бръмча с колелото тук в Бг за да си нямам ядовеПреместена тема.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
    Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години

От кое всъщност си недоволен, че не са ти направили компромис или какво? В Словения не знам как е, ама тук 60% от трафика кара в селата с 70-80, 20% карат с повече и останалите 20% карат с 40-60, така че аз много се радвам на всеки глобен в населено място за превишена скорост. Та мисълта ми е, че ако в Словения масово се спазва скоростта в населено място и са изключения превишаваниятака като теб, няма лошо да те пуснат ако с малко превишиш, но като почти всеки раздава газта там, където не трябва, никакво пускане. Много се радвам и за халогените, сигурно и вечер си перкаш така, може да пускаш и дълги постоянно, да си ти е светло.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колкото и да ти е неприятно не си прав.Повече от ясно написано в закона е при какви атмосферни условия трябва да се ползват фаровете за мъгла.А и плюс това няма вариант за самостоятелното им ползване,а само в комбинация с късите.Можело е да ти направи забележка да ги спреш,но в случая си бил и с изключени къси светлини...
      EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
      Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Дет вика баба ми, хем голям хем наср*н! Не стига, че си виновен ами се и жалваш. Геройство е, че си карал с превишена скорост и само са те предупредили. Сега, обаче съм сигурен, че днес утре и за напред няма да караш на халугени. Законите са за да се спазват, и не си ли син или зет на някой ще се наложи да се придържаш към тях, освен ако нямаш да си плащаш.

Коментар

Аз не видях никъде колегата да е карал с превишена скорост.

Коментар

Immortal написа:
            Аз не видях никъде колегата да е карал с превишена скорост.
            Аз също и според мен карането на къси не е лошо.
            TIPO 1.4,DEDRA 1.8

Коментар

durex_a написа:
              Дет вика баба ми, хем голям хем наср*н! Не стига, че си виновен ами се и жалваш. Геройство е, че си карал с превишена скорост и само са те предупредили. Сега, обаче съм сигурен, че днес утре и за напред няма да караш на халугени. Законите са за да се спазват, и не си ли син или зет на някой ще се наложи да се придържаш към тях, освен ако нямаш да си плащаш.
              Ми то така е в наща държава като немаш некой да ти стой зад гърба ще требва да си плащаш не е ме за парите ама можеше да ме предупредът ама явно имат некакви бонуси от писане на актове та нема предупреждения лятото ако нещо се прибера ще им ги фърла тея 40 лв
              Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!

Коментар

Мда, разбирам, че си афектиран но няма за какво и на кого да се сърдиш.Нарушил си закон, скапан или не - тук е закон.Това според моят тефтер не е прегрешение но си се натъкнал на органа.Ако ти направят компромис - ОК.Като не сте се разбрали на какво точно си ядосан? На себе си може би?П.С: Освен това мястото на тази тема не е тук!
                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Каква ти е идеята изобщо да караш със светлини за мъгла, а не на къси, каквото е изискването? Айде - да си без светлини - хубаво, забравил си ги, изгхорели са в движение, все нещо ще кажеш. А то - включил си умишлено светлини, значи не си забравил. Ама защо тея за мъгла, а не късите?

Коментар

Всъщност в случайте в които си прав и успееш да защитиш правата си рядко оставаш губещ в спора! Мога да ти дам пресен пример от днес - пред блока ми е зелена зона - когато влезе закона забиха колчета навсякъде - на моята улица сложиха колчета през 50см. от лявата страна, въпреки, че е достатъчно широка да се паркира и от 2те! Пуснахме жалби и след 2рата махнаха колчетата пред моя и съседния вход! Днес вдигнаха колата въпреки, че е с платен стикер за паркиране, защото била от лявата страна! След половин ден разправии в агенцията за г. мобилност се оказва, че те са разрешили да паркираме от 2те страни на улицата, но от паркинги и гаражи не знаели и ми вдигнали колата! Имаме сериозно намерение да ги съдим и да ни компенсират за изхабеното време и нерви! Страшна простотия е това, че стикера се подновява от дата до дата, даже да си го платил по късно! Сега по празниците мислех да миана тънко, защото са почивни дни, но не може - като го платих ми го подновиха със задна дата (плащам на месечна вноска а не цялата сума! )Страшни мизерници - няма каса на която да си платиш - може само в банка с такса 2/5лв, а и превода на парите отнема 2 дена, така че трябва да го правиш предварително!
                    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

1. Ако вместо да скачаш на полицая му бе казал, че вчера си пристигнал от Словения и не си знаел за тези промени в закона, с голяма вероятност щеше да се разминеш не само с глобите, но и със забележката. Ако е бил някой по-широко скроен може и лафче да си направите за живота в чужбина.2. Чети редовно ЗДвП, защото промените са чести! 3. В България карането само на халогени/фарове за мъгла, се смята за гъзария и се санкционира абсолютно винаги. 4. През деня се кара на дневни светлини, а ако нямаш на къси.Ако някой от нас пътува из Европа и направи някакво нарушение ще го спрат и ще му направят забележка, но само първия път. Следващия път като те спрат и видят на компютъра, че преди няколко часа си направил същото нарушение и са те предупредили, ще те глобят и въобще няма да им направи впечетление, че си ядосан. Ако пък закъснееш с плащането, сумата става солена. И между другото отдавна няма значение имаш или нямаш гръб. Внимавай за камерите, особено за мобилните. Снимат в гръб и глобите не са за пренебрегване.Ако не нарушаваш закона нямат право да те спират за проверка, освен в случаите, когато има специализирани акции.
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

Ползвай електронно банкиране и превеждай от твоята лична сметка, така няма да те жулят с големи такси
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Карай велосипед.

Коментар

[quote="coolboby"]Карай велосипед. [/quoteХаха одлична идея ще се възползвам пък спестявати и пари и разправий с куките пък и екологично

Коментар

nikolovvd написа:
                              1. Ако вместо да скачаш на полицая му бе казал, че вчера си пристигнал от Словения и не си знаел за тези промени в закона, с голяма вероятност щеше да се разминеш не само с глобите, но и със забележката. Ако е бил някой по-широко скроен може и лафче да си направите за живота в чужбина.2. Чети редовно ЗДвП, защото промените са чести! 3. В България карането само на халогени/фарове за мъгла, се смята за гъзария и се санкционира абсолютно винаги. 4. През деня се кара на дневни светлини, а ако нямаш на къси.Ако някой от нас пътува из Европа и направи някакво нарушение ще го спрат и ще му направят забележка, но само първия път. Следващия път като те спрат и видят на компютъра, че преди няколко часа си направил същото нарушение и са те предупредили, ще те глобят и въобще няма да им направи впечетление, че си ядосан. Ако пък закъснееш с плащането, сумата става солена. И между другото отдавна няма значение имаш или нямаш гръб. Внимавай за камерите, особено за мобилните. Снимат в гръб и глобите не са за пренебрегване.Ако не нарушаваш закона нямат право да те спират за проверка, освен в случаите, когато има специализирани акции.
                              Е несъмнено имаш право колега ама то човек уморен от пътуването и от гадните дупки от Видин до Лом са около 50 км половината път Ок другата по дивите села до лом 2 часа само 2или 3 не дупки кратери и накрая и тея се заядоха с мене и ми преля чашата Ама квото станало станало и те си вършат работата хората .

Коментар

Working...
                              X