Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данъчно-наследствени неволи.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чл. 118. от ЗЗД - Ако длъжникът изпълни задължението си след изтичането на давността, той няма право да иска обратно платеното, макар и в момента на плащането да не е знаел, че давността е изтекла.а туй знаете ли го...
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

ВО на давност се позовава заинтересованото лице, което в случая си ти и майка ти ако /дано/ е жива. Пусни писмена молба в свободен текст - няма ли нещо писмено с входящ номер - никой не те бръсне за слива. Когато са отписвали колата от отчет в общината - да са си поискали дължимите данъци, ако не са - да са! Сега да духат супата. Пусни жалба срещу служителката.
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Опитай да получиш някакъв документ от тая служителка че в твоя случай задълженията не отпадат по давност. След това директно пускаш жалба срещу нея за подвеждане, лъжа, некомпетентност и грубо отношение, искаш писмен отговор и искаш да бъде наказана по такъв начин че да се гарантира че утре няма пак да се отнася грубо с теб и да те лъже.А пък за задълженията, мисля че имаш да плащаш за 5 години назад. Независимо че Москвичът не ти се води, задълженията ги наследяваш. Освен ако не се откажеш ( в някакъв срок ) от наследството при което се отказваш и от наследените задължения.
        Bravo 1.6 / 16

Коментар

То малко като Параграф 22 работата.Трябва да извадиш "Удостоверение за наследство" или както му казват.За да ти го даде от общината, трябва да нямаш задължения, а задълженията ги получаваш като наследник, но не си наследник докато не получиш документа!А сега де!
          Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
            То малко като Параграф 22 работата.Трябва да извадиш "Удостоверение за наследство" или както му казват.За да ти го даде от общината, трябва да нямаш задължения, а задълженията ги получаваш като наследник, но не си наследник докато не получиш документа!А сега де!
            Удостоверението за наследниците го извадих преди да отида на другото гише, където се развиват горните неща. Дадоха ми го. Ама миналата година изпратихме бащата на жената, та и той има същата случка, пак с Москвич и от другата община отказаха да издадат удостоверението за наследници докато не се погасят задълженията. Имали наредба от началника.99% съм сигурен, че ако искам писмено становище от служителя да ми каже защо не могат да се погасят по давност старите задължения, ще получа отговор нещо от рода - Това не е мое задължение, пускай си жалба или каквото и да е от този род.Ще продължавам натам да видим какво ще стане. Вчера ми отговориха на мейла, относно казуса ми - бях писал до Общината, някаква форма за контакт... чак ме изненадаха. Имам (дадоха) телефона на началник отдел местни данъци и такси.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

И аз съм сърбал тази попара с Уното, само че когато го бракувах веднага с документите до общината да го отпиша. И нали през Лятото повечето са в отпуск, явно са ми хвърлили някъде молбата и декларацията, че автомобила е бракуван и понеже кмета бе крадлив няколко години не плащах данъци на общината. Като се смени кмета реших, че общината ще има нужда от пари и отидох да си платя данъците и както при теб се оказа, че имам автомобил Фиат Уно и дължа към 100-тина лева данъци. Вдигнах им един скандал и ги заплаших, че отивам в КАТ за документ, че колата е бракувана и с него при началника им. Да видиш как влязоха в архива и намериха и молба и всичко. Там явно ги подбират с конкурс за мързел и тъпота. Затова на сегашния кмет му свалям шапка, защото като встъпи в длъжност уволни всички и ги накара да кандидатстват за работа. Ела да видиш как работят сега! Любезни усмихнати и отзивчиви. В Понеделник ходих да подам едно възражение в обедната им почивка и жената си заряза почивката, за да я входи. Е мрънка си нещо под носа, но не посмя да ми откаже.
              Няма начин да няма начин!

Коментар

колега пусни една жалба срещу тази, и според мен най-добре да си платиш каквото трябва и да ти е мирна главата, сумата не е много голяма и всяакш не си заслужава главоболията с адвокати и всякакви чиновници
                Брава 1.6

Коментар

Какво стана? Та написах насам, натам жалби. В крайна сметка написах заявление, че искам да ми се погасят по давност въпросните данъци. Одобриха. Пресмятаха там. Та от 500лв, данъка стана около 190лв.Но уловката, която ми казаха на касата. Тези пари вече не могат да ми ги искат, поради времето на давност. НО те стоят в системата за плащане, което плащане не може да стане изискуемо. НО1. Продължават да текат лихви на останалите пари2. Не може да си изкараш бележка, че не дължиш данъци, защото реално дължиш.Демек това цялото упражнение беше леко излишно, като ще ми трябват въпросните бележи, че не дължа никакви данъци - нямам задължения към държавата.Демек много от държавните услуги не могат да се използват, докато имаш още задължения.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Това не е задължение към държавата, а към общината. Хич да не ти пука.
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                      Това не е задължение към държавата, а към общината. Хич да не ти пука.
                      Да към общината е. Общината за мен е част от държавата. Примерно, за да отиде детето ми на детска градина (държавна) трябва да извадя удостоверение, че не дължа данъци. За да продам апартамента ми, трябва пак такова съобщение. За да се прехвърли дял (между съсобственици) от апартамента ми, пак трябва такова.Демек не е баш да не ми дреме за това и го пиша, за да се знае.
                      A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                      X