Колкото и добри майстори да имаме из форума, без инструменти не става работата.Всеки желаещ може да сподели какви инструменти ползва ( вид , марка ) и разбира се дали е доволен от тях. Също и без какво не може един гаражен или междублоков майстор.Предполагам ще има интерес да обменим малко информация.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви инструменти ползвате?
Collapse
X
-
Re: Какви инструменти ползвате?
DogForLife написа:Колкото и добри майстори да имаме из форума, без инструменти не става работата.Всеки желаещ може да сподели какви инструменти ползва ( вид , марка ) и разбира се дали е доволен от тях. Също и без какво не може един гаражен или междублоков майстор.Предполагам ще има интерес да обменим малко информация.
-
Мисля че имаше такава тема. Аз ползвам Proxxon, имам 3/8 и 1/4, и с по-голямото което мисля се пада среден квадрат съм завивал болтовете на задния мост с тръба. Просто нямах друг интсрумент тогава и трябваше да се свърши работа, но издържа и безпроблемнно го ползвам и до днес. Почти всичко по колата съм правил с него. Аз си взех такива защото един познат със сервиз ползва тази марка и ми беше казал че е доволен. Поръчах си ги от Интертехник (Пловдив) защото бяха на доста по-добра цена!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Аз съм бивш лададжия и затова съм свикнал да си имам доста нещица в колата:1. Чук2. Комплект в резервната гума - крик, отвертка, ключ за гуми и кукурагата за теглене.3. Гедоре на около 25 години, т.е. е от истинските.4. Инструменти разни - ключета (6-19), звездогаечни (8-13), ключ-лули 10-11 и 17-19, клещи, секачки, ножица, газов поялник, тинол, Г-образни шестограми и евр. звезди, отвертки. гресьорка, руска бяла грес около 150 гр, брадвичка, ладов манометър, кабели за ток (homemade, истински)5. Тел тънка, тел дебела (за прекарване на кабели), PVC лента, резервни лампи H1 и 21W, резервни предпазители и релета (събирани от морга), скоби за в. съединения, св. опашки, ’иляда щипки, болтчета, гайки рапидки и прочие боклуци... в една чантичка. Повечето не съм ги ползвал, или ги ползвам 1-2 пъти в годината, но ми е по-спокойно като знам, че са в колата. Какво да се прави - лададжия...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
sok1 написа:Аз съм бивш лададжия и затова съм свикнал да си имам доста нещица в колата:1. Чук2. Комплект в резервната гума - крик, отвертка, ключ за гуми и кукурагата за теглене.3. Гедоре на около 25 години, т.е. е от истинските.4. Инструменти разни - ключета (6-19), звездогаечни (8-13), ключ-лули 10-11 и 17-19, клещи, секачки, ножица, газов поялник, тинол, Г-образни шестограми и евр. звезди, отвертки. гресьорка, руска бяла грес около 150 гр, брадвичка, ладов манометър, кабели за ток (homemade, истински)5. Тел тънка, тел дебела (за прекарване на кабели), PVC лента, резервни лампи H1 и 21W, резервни предпазители и релета (събирани от морга), скоби за в. съединения, св. опашки, ’иляда щипки, болтчета, гайки рапидки и прочие боклуци... в една чантичка. Повечето не съм ги ползвал, или ги ползвам 1-2 пъти в годината, но ми е по-спокойно като знам, че са в колата. Какво да се прави - лададжия...4 бири и турбината да свири
Коментар
-
sok1 написа:Аз съм бивш лададжия и затова съм свикнал да си имам доста нещица в колата:1. Чук2. Комплект в резервната гума - крик, отвертка, ключ за гуми и кукурагата за теглене.3. Гедоре на около 25 години, т.е. е от истинските.4. Инструменти разни - ключета (6-19), звездогаечни (8-13), ключ-лули 10-11 и 17-19, клещи, секачки, ножица, газов поялник, тинол, Г-образни шестограми и евр. звезди, отвертки. гресьорка, руска бяла грес около 150 гр, брадвичка, ладов манометър, кабели за ток (homemade, истински)5. Тел тънка, тел дебела (за прекарване на кабели), PVC лента, резервни лампи H1 и 21W, резервни предпазители и релета (събирани от морга), скоби за в. съединения, св. опашки, ’иляда щипки, болтчета, гайки рапидки и прочие боклуци... в една чантичка. Повечето не съм ги ползвал, или ги ползвам 1-2 пъти в годината, но ми е по-спокойно като знам, че са в колата. Какво да се прави - лададжия...Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Вярно имаше такава тема, ама е заровена някъде по архивите Бая неща имам в гаража.... менгеме, малък ъглошлайф, виброшлайф, зеге, пистолет за горещ въздух, малка газова горелка като писалка, електрически пистолет за боядисване, ударна бормашина, пистолет за силикон, гидория, звездогаечни ключове, няколко лули, два-три чука, шестограми, еврейски звезди, два тръбни ключа, няколко вида клещи, отверка с различни накрайници, ролетки естествено, фенерче, стяги, прав ъгъл, макетен нож.... със сигурност ще пропусна нещо Имам даже електроди и маска за заваряване, нищо, че нямам заваръчен апарат
Коментар
-
И аз като бивш зазаджия мъкна доста неща в колата.Авто-тел, клещи к-кт отверки и гаечни ключове.Предпазители, кабели, мултикец някакъв мъничък...В гаража има доста неща но и там винаги трябва още нещо.Ето например напролет обмислям да взема един среден компресор, шмиргел, настолна бормашина и лентов шлайф.Това конкретно.Наскоро купих 10 литрова кислородна бутилка тоест би било добре вече да си сменя и бренера с нещо по-фино.Има и електрожен но за разлика от оксижена, с него никак, ама никак не ми спори работата.Така и не се научих да правя читави заварки...Около поялниците няма никакви забележки - газов, 12V и настолен.В мотора също държа инструменти под ръка, наскоро купих едно комплектче с доста сетове но не съм го пробвал дали е само симпатично или е и здраво.Ако не е кашкавалено изгледжда доста практично.Освен това обмислям да се черпя с едно ледерманче и се слухтя за някой, който да се прибира от щатите, че тука са сто лева горница... И тетакате.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Преди почивката лятото за първи път сложих нещо излишно в колата - телескопичен ключ за гуми.Не за друго, ама при проверката на гумите преди пътя, при слагането им на колата ония така ги затегнаха, че с оригиналния ключ за гуми не можеха да се развъртят.Та така.Практиката ми показва, че ако спреш по средата на нищото, поради авария, с новите коли, то инструменти няма да ти помогнат, в повечето случаи.За това при едно от спиранията ми от органите на реда имаше реплика - Моля, отворете багажника. Аз отварям. Тоя гледа, гледа и вика. А бе ти в този багажник нищо нямаш. Поне аптечка имаш ли. Аз му казах да. И това беше. п.п. За това си правя и абонамент за пътна помощ. Ако стане нещо, карат си ме някъде и това е. :DA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
В колата бая инструменти возя, но винаги ще се окаже че точно този който ти трябва го нямаш. Ама най общо казано гаечни клучове - от малки до големи , най големия ми гаечен е лула 27-24 със рамо към 30см . Возя си и ключ от тези рязаните за спирачните тръбички , имам и клещи, ножове(няколко броя), върток на форсе 1/2 с удължение. една китайска гедория 3/8 дето не я напъвам много, тел и свински опашки имам. Разбира се и чук, както и стоманено въже и 4 карабинера , мултицет и две пробни лампи, отвертки бая имам, един телескопичен ключ за джанти с камък двоен 17-19, крик и подложка за него ако е мека почвата, лопата малка за сняг имам и разни други джунджурии се намират ама сега не се сещам. По голяма част от нещата са събрани в един куфар от тези за инструменти от практикер , май среден размер се води(да не е и голям). Гаечните ключове, са ми останали "наследствени" от едно време така наречените руски, но не всички са от това някой са и от новото производство. У дома също ми се намират инструменти, като няколко брая чукове, малък флекс още гаечни ключове и отвертки , скоби за пружини и скоба за кормилни накрайници, и тръбен ключ и какво ли още не + един голям динамометричен ключ до 21кг(малък нямам но трябва да си взема). За жалост нямам менгеме но ще взема да си търся да се обзаведа с едно. Също така до края на този или най късно до края на другия месец ще се обзавеждам с комплект на mannesmann 215части , така че ако някой има мнение за тях да сподели макара че за това което ми казаха за тях са добри и си заслужават дори и за професионално използване. А иначе аз бях навит за гедория на BGS но тази която си харесах в момента не мога да си я намера и затова минах на манесман. А за BGS всеки ден работя с такива и който реши да си купи няма да сбърка, здрави са и държат на напън.
Коментар
-
Аз мъкна с мен един средно голям куфар, в който има почти комплект "гедоре", с марка фиам, от време оно. Тефлонов спрей, ВД40, комплект шестограни, гаечни ключове от 6 до 24, отвертки 3-4 броя, клещи 2 вида, скоби за маркучи малки и голями няколко броя, мултицет (не винаги), чукче, силикон черен, двукомпонентно лепило, болтчета от всякакъв вид (събрали се), дюбели, телескопичен ключ за джанти 19/21(най-ползваният инструмент до сега), резервни крушки за колата (всички видове), манометър, нож тип скалпел, някакви маркучи (събрали се през времето), спринцовка с игла, изолирбанд, свински опашки (за къде без тях), и още всякакви боклуци останали от кога, и къде ли не. Общо взето 90% от алатите нося в колата. Мъкна ги с мен, защото все някога нещо ми трябва. Не за колата, я при приятел, я при нашите, или който и да е. Забелязал съм, че доста домакинства нямат даже свястна отвертка, пък уж мъже...
Коментар
-
nelegalniq написа:...Също така до края на този или най късно до края на другия месец ще се обзавеждам с комплект на mannesmann 215части , така че ако някой има мнение за тях да сподели макара че за това което ми казаха за тях са добри и си заслужават дори и за професионално използване....I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Kuku написа:Вярно имаше такава тема, ама е заровена някъде по архивите Бая неща имам в гаража.... менгеме, малък ъглошлайф, виброшлайф, зеге, пистолет за горещ въздух, малка газова горелка като писалка, електрически пистолет за боядисване, ударна бормашина, пистолет за силикон, гидория, звездогаечни ключове, няколко лули, два-три чука, шестограми, еврейски звезди, два тръбни ключа, няколко вида клещи, отверка с различни накрайници, ролетки естествено, фенерче, стяги, прав ъгъл, макетен нож.... със сигурност ще пропусна нещо Имам даже електроди и маска за заваряване, нищо, че нямам заваръчен апарат
Коментар
-
coolboby написа:Сега и адреса си напиши
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар