Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви инструменти ползвате?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какви инструменти ползвате?

Колкото и добри майстори да имаме из форума, без инструменти не става работата.Всеки желаещ може да сподели какви инструменти ползва ( вид , марка ) и разбира се дали е доволен от тях. Също и без какво не може един гаражен или междублоков майстор.Предполагам ще има интерес да обменим малко информация.
    4 бири и турбината да свири

Re: Какви инструменти ползвате?

DogForLife написа:
    Колкото и добри майстори да имаме из форума, без инструменти не става работата.Всеки желаещ може да сподели какви инструменти ползва ( вид , марка ) и разбира се дали е доволен от тях. Също и без какво не може един гаражен или междублоков майстор.Предполагам ще има интерес да обменим малко информация.
    Аз ползвам една гидория на FORCE (100 и нещо парчета), не че много я ползвам ама като се наложи за дребни неща винаги е вършела работа.

Коментар

Мисля че имаше такава тема. Аз ползвам Proxxon, имам 3/8 и 1/4, и с по-голямото което мисля се пада среден квадрат съм завивал болтовете на задния мост с тръба. Просто нямах друг интсрумент тогава и трябваше да се свърши работа, но издържа и безпроблемнно го ползвам и до днес. Почти всичко по колата съм правил с него. Аз си взех такива защото един познат със сервиз ползва тази марка и ми беше казал че е доволен. Поръчах си ги от Интертехник (Пловдив) защото бяха на доста по-добра цена!
      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Аз съм бивш лададжия и затова съм свикнал да си имам доста нещица в колата:1. Чук2. Комплект в резервната гума - крик, отвертка, ключ за гуми и кукурагата за теглене.3. Гедоре на около 25 години, т.е. е от истинските.4. Инструменти разни - ключета (6-19), звездогаечни (8-13), ключ-лули 10-11 и 17-19, клещи, секачки, ножица, газов поялник, тинол, Г-образни шестограми и евр. звезди, отвертки. гресьорка, руска бяла грес около 150 гр, брадвичка, ладов манометър, кабели за ток (homemade, истински)5. Тел тънка, тел дебела (за прекарване на кабели), PVC лента, резервни лампи H1 и 21W, резервни предпазители и релета (събирани от морга), скоби за в. съединения, св. опашки, ’иляда щипки, болтчета, гайки рапидки и прочие боклуци... в една чантичка. Повечето не съм ги ползвал, или ги ползвам 1-2 пъти в годината, но ми е по-спокойно като знам, че са в колата. Какво да се прави - лададжия...
        Stop giving directions, just say "Follow me."
        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

sok1 написа:
          Аз съм бивш лададжия и затова съм свикнал да си имам доста нещица в колата:1. Чук2. Комплект в резервната гума - крик, отвертка, ключ за гуми и кукурагата за теглене.3. Гедоре на около 25 години, т.е. е от истинските.4. Инструменти разни - ключета (6-19), звездогаечни (8-13), ключ-лули 10-11 и 17-19, клещи, секачки, ножица, газов поялник, тинол, Г-образни шестограми и евр. звезди, отвертки. гресьорка, руска бяла грес около 150 гр, брадвичка, ладов манометър, кабели за ток (homemade, истински)5. Тел тънка, тел дебела (за прекарване на кабели), PVC лента, резервни лампи H1 и 21W, резервни предпазители и релета (събирани от морга), скоби за в. съединения, св. опашки, ’иляда щипки, болтчета, гайки рапидки и прочие боклуци... в една чантичка. Повечето не съм ги ползвал, или ги ползвам 1-2 пъти в годината, но ми е по-спокойно като знам, че са в колата. Какво да се прави - лададжия...
          А аз си мислех,че прекалявам с 1 гедоре и чантичка с ключове.Хубаво е човек да е подготвен винаги.
          4 бири и турбината да свири

Коментар

sok1 написа:
            По тоз модел съм и аз, ама газов поялник нямам а греста я подарих на един приятел майстор че само ми дрънчеше консервата в багажника
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Вярно имаше такава тема, ама е заровена някъде по архивите Бая неща имам в гаража.... менгеме, малък ъглошлайф, виброшлайф, зеге, пистолет за горещ въздух, малка газова горелка като писалка, електрически пистолет за боядисване, ударна бормашина, пистолет за силикон, гидория, звездогаечни ключове, няколко лули, два-три чука, шестограми, еврейски звезди, два тръбни ключа, няколко вида клещи, отверка с различни накрайници, ролетки естествено, фенерче, стяги, прав ъгъл, макетен нож.... със сигурност ще пропусна нещо Имам даже електроди и маска за заваряване, нищо, че нямам заваръчен апарат

Коментар

И аз като бивш зазаджия мъкна доста неща в колата.Авто-тел, клещи к-кт отверки и гаечни ключове.Предпазители, кабели, мултикец някакъв мъничък...В гаража има доста неща но и там винаги трябва още нещо.Ето например напролет обмислям да взема един среден компресор, шмиргел, настолна бормашина и лентов шлайф.Това конкретно.Наскоро купих 10 литрова кислородна бутилка тоест би било добре вече да си сменя и бренера с нещо по-фино.Има и електрожен но за разлика от оксижена, с него никак, ама никак не ми спори работата.Така и не се научих да правя читави заварки...Около поялниците няма никакви забележки - газов, 12V и настолен.В мотора също държа инструменти под ръка, наскоро купих едно комплектче с доста сетове но не съм го пробвал дали е само симпатично или е и здраво.Ако не е кашкавалено изгледжда доста практично.Освен това обмислям да се черпя с едно ледерманче и се слухтя за някой, който да се прибира от щатите, че тука са сто лева горница... И тетакате.
                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Преди почивката лятото за първи път сложих нещо излишно в колата - телескопичен ключ за гуми.Не за друго, ама при проверката на гумите преди пътя, при слагането им на колата ония така ги затегнаха, че с оригиналния ключ за гуми не можеха да се развъртят.Та така.Практиката ми показва, че ако спреш по средата на нищото, поради авария, с новите коли, то инструменти няма да ти помогнат, в повечето случаи.За това при едно от спиранията ми от органите на реда имаше реплика - Моля, отворете багажника. Аз отварям. Тоя гледа, гледа и вика. А бе ти в този багажник нищо нямаш. Поне аптечка имаш ли. Аз му казах да. И това беше. п.п. За това си правя и абонамент за пътна помощ. Ако стане нещо, карат си ме някъде и това е. :D
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

В колата бая инструменти возя, но винаги ще се окаже че точно този който ти трябва го нямаш. Ама най общо казано гаечни клучове - от малки до големи , най големия ми гаечен е лула 27-24 със рамо към 30см . Возя си и ключ от тези рязаните за спирачните тръбички , имам и клещи, ножове(няколко броя), върток на форсе 1/2 с удължение. една китайска гедория 3/8 дето не я напъвам много, тел и свински опашки имам. Разбира се и чук, както и стоманено въже и 4 карабинера , мултицет и две пробни лампи, отвертки бая имам, един телескопичен ключ за джанти с камък двоен 17-19, крик и подложка за него ако е мека почвата, лопата малка за сняг имам и разни други джунджурии се намират ама сега не се сещам. По голяма част от нещата са събрани в един куфар от тези за инструменти от практикер , май среден размер се води(да не е и голям). Гаечните ключове, са ми останали "наследствени" от едно време така наречените руски, но не всички са от това някой са и от новото производство. У дома също ми се намират инструменти, като няколко брая чукове, малък флекс още гаечни ключове и отвертки , скоби за пружини и скоба за кормилни накрайници, и тръбен ключ и какво ли още не + един голям динамометричен ключ до 21кг(малък нямам но трябва да си взема). За жалост нямам менгеме но ще взема да си търся да се обзаведа с едно. Също така до края на този или най късно до края на другия месец ще се обзавеждам с комплект на mannesmann 215части , така че ако някой има мнение за тях да сподели макара че за това което ми казаха за тях са добри и си заслужават дори и за професионално използване. А иначе аз бях навит за гедория на BGS но тази която си харесах в момента не мога да си я намера и затова минах на манесман. А за BGS всеки ден работя с такива и който реши да си купи няма да сбърка, здрави са и държат на напън.

Коментар

Аз мъкна с мен един средно голям куфар, в който има почти комплект "гедоре", с марка фиам, от време оно. Тефлонов спрей, ВД40, комплект шестограни, гаечни ключове от 6 до 24, отвертки 3-4 броя, клещи 2 вида, скоби за маркучи малки и голями няколко броя, мултицет (не винаги), чукче, силикон черен, двукомпонентно лепило, болтчета от всякакъв вид (събрали се), дюбели, телескопичен ключ за джанти 19/21(най-ползваният инструмент до сега), резервни крушки за колата (всички видове), манометър, нож тип скалпел, някакви маркучи (събрали се през времето), спринцовка с игла, изолирбанд, свински опашки (за къде без тях), и още всякакви боклуци останали от кога, и къде ли не. Общо взето 90% от алатите нося в колата. Мъкна ги с мен, защото все някога нещо ми трябва. Не за колата, я при приятел, я при нашите, или който и да е. Забелязал съм, че доста домакинства нямат даже свястна отвертка, пък уж мъже...
                      00' Bravo 105 JTD

Коментар

nelegalniq написа:
                        ...Също така до края на този или най късно до края на другия месец ще се обзавеждам с комплект на mannesmann 215части , така че ако някой има мнение за тях да сподели макара че за това което ми казаха за тях са добри и си заслужават дори и за професионално използване....
                        Купувал съм за фирмата в която работех преди време клещи от тази марка.Универсални и резачки.Ниска цена и ниско качество.Не издържаха в ръцете на техниците и 2 месеца... Не бих си купил такъв инструмент от тази марка!Не че с Gedore имах по-голям успех.Тях обаче ги изгубиха или по-вероятно откраднаха
                        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Kuku написа:
                          Вярно имаше такава тема, ама е заровена някъде по архивите Бая неща имам в гаража.... менгеме, малък ъглошлайф, виброшлайф, зеге, пистолет за горещ въздух, малка газова горелка като писалка, електрически пистолет за боядисване, ударна бормашина, пистолет за силикон, гидория, звездогаечни ключове, няколко лули, два-три чука, шестограми, еврейски звезди, два тръбни ключа, няколко вида клещи, отверка с различни накрайници, ролетки естествено, фенерче, стяги, прав ъгъл, макетен нож.... със сигурност ще пропусна нещо Имам даже електроди и маска за заваряване, нищо, че нямам заваръчен апарат
                          Сега и адреса си напиши По темата: Никакви инструменти не нося, само дрехи!

Коментар

Аз имам един много хбав комплект гедоре с клещи, гаечни ключове и др на Facom.Иначе бормашини, водоструйки, шмиргел, зеге и т.н - einhell.bg - чудесно качество на половин цена

Коментар

coolboby написа:
                              Сега и адреса си напиши
                              Няма страшно - СОТ, решетки, катинари, заключваници, али-бали..... Те в гаража ми стоят и гумите с джантите, мотора со се екипировката, стойки, гуми, едни железни врати за вилата, разни други части, строителни материали..... някой ако реши да го краде ше се облажи, но за сега нямам проблеми Но нали само за инстроментите говорим П.П.Така на думи излезна, все едно имам 60кв.м. гараж

Коментар

Working...
                              X