Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петиция против целогодишното шофиране на фарове през деня

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Е добре де, то може да не е задължително, но тези дето ви заслепяват пак могат да си карат на фарове.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Твърдо ЗА съм за такава петиция и съм го казвал не веднъж. Между другото, забелязвам, че от както въведоха целогодишното каране на фарове преди няколко месеца МАСОВО хората започнаха да карат с по един стоп/фар(крушката на другия е изгоряла) и съвсем умишлено не се сменят. Това е единственото, което се постигна с този закон.

Коментар

интересна работа...

Статистиката би трябвало да се чете преди да се приема някаква разпоредба, а не след това. Увеличавал се броя на пострадалите и вместо да се изчака, веднага се приема закон, който да увеличи броя на пострадалите и у нас. На такова поведение му викат геноцид и обикновено държава с такова поведение се поставя в международна изолация и се вземат мерки да се прекрати подобна практика. Вие преценете защо не са ни изолирали все още - може би някой има интерес да се трепят все повече хора по пътищата.

Коментар

xctr написа:
          Това е съвсем реална ситуация! Ако някой срещу тебе е пуснал на дълги и е с достатъчно добри фарове е много вероятно да те заслепи!Да не говорим че вече има коли с некви ултра гига - лед светлини (но новия CLS примерно) който направо ти горят очите. И гъзарчетата си пускат де що може да им свети! От 1ви ноември до 1ви март беше най-добрия вариант!
          Ама моля ти се... Някой срещу мене като е пуснал дългите - през нощта ли ще ме заслепи повече или през деня? Доколкото разбирам, тезата е, че през деня е свръх-опасно, а през нощта, когато нма никакви други светлини, а само фарове и тук-там - улично осветление - е по-безопасно? Аз като карам, си гледам пътя, а не се взирам във фаровете на насрещните. Много помага срещу заслепяване Ако авторът беше съсредоточен, че преминава през пешеходна пътека, вместо да си мисли за светлините на тоя отсреща - дали щеше да има повод за тема? Едва ли. А и вече колите излизат от заводите без възможност за изключване на светлините. Или си на дневни, или си на къси. Ако искаш карай, тя така си е произведена, без нужда от закон да се кара с включени светлини. Петиция, шестиция - това е положението.

Коментар

тезата е че ако през деня срещу теб има движещ се автомобил с включени дневни или къси светлини , вероятността да НЕ забележиш пресичащ пешеходец е значително по-голяма.

Коментар

kolev написа:
              тезата е че ако през деня срещу теб има движещ се автомобил с включени дневни или къси светлини , вероятността да НЕ забележиш пресичащ пешеходец е значително по-голяма.
              Ако не го забележиш, бягаш да ти слагат очила.Абе кви теории вие развивате??? Бил ти светкал в очите през деня, бил те заслепявал -ми не карайте коли, като ви заслепяват. Тая тема след 10 години дали пак ще е актуална, да си я запаметя, да дойда пак да напиша мнение??
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

А изобщо тая петиция има ли значение пред някой законодателен орган?Колко подписа трябва да се съберат за отмяна на закона?Въобще има ли смисъл от нея?
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

ele написа:
                  kolev написа:
                  Ако не го забележиш, бягаш да ти слагат очила.Абе кви теории вие развивате??? Бил ти светкал в очите през деня, бил те заслепявал -ми не карайте коли, като ви заслепяват. Тая тема след 10 години дали пак ще е актуална, да си я запаметя, да дойда пак да напиша мнение??
                  ти го виждаш, но за мозъка ти този обект не е с приоритет и все едно не съществува. така ясно ли е.отделно пуснатите фарове на автомобила срещу теб пречат на усета ти за неговата скорост.

Коментар

Ами честно казано не си прав. Ако е мозъкът ти пешеходецът не е с приоритет, и с фарове, и без фарове - същата работа. Пък това за скоростта е голяма глупост, освен ако нямаш инплантирана джаджа да мериш скоростта на светлината.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

kolev написа:
                      А през нощта? Нали знаеш, че по ЗДП ако си заслепен си длъжен да намалиш и да спреш, а не да продълиш да карша насляпо, докато премазваш хората по пътеката? И пак питам - през деня те заслепяват, а през нощта - не?

Коментар

ogi28b написа:
                        А през нощта?...
                        Някъде четох теза, че през деня можело да те заслепят понеже не очакваш да те заслепят.Тоест е опасно.През нощта си бил психологически подготвен и не било опасно.Празнословия, безумни и нелепи... Чудя се защо отделяме толкова време да кометираме тази простотоя.И друг път съм казвал, че на руска ракета и космоса и е крив!
                        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Аз съм против задължителното налагане с закон в слънчево да се кара на фарове и против налагането на глоби. Всеки забравя да ги пусне.И с какво точно мислиш ще помогне тази петиция??? Освен на този който ни събира личните данни?
                          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                          FIAT БРАВО 1.2 16v
                          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

kolev написа:
                            ele написа:
                            kolev написа:
                            ти го виждаш, но за мозъка ти този обект не е с приоритет и все едно не съществува. така ясно ли е.отделно пуснатите фарове на автомобила срещу теб пречат на усета ти за неговата скорост.
                            Не се опитвай да им обясняваш за мозъка на мозъците във форума. На 100% съм убеден, че никой от тази тема не е наясно, че може да вижда едно а в същото време да е съвсем различно. Светлина, сенки...... объркват, хората са го доказали. Хванете малко да се осведомите за тези неща и тогава рипайте. Също така както в щатите се кара на къси..... хванете да видите как светят техните фарове и как нашите. Казах ви за ТЕХНОТЕСТ. Ама те кокошките трябва да квакат.

Коментар

Айде пак се почна... заключвайте темата докато е време или да взимам пуканките :D
                              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                              FIAT БРАВО 1.2 16v
                              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Карам си тази вечер и какво ми се случва: Почвам да виждам ярки светлини, чувам някви гласове...музика... И като се осъзнах...какво мислите? Ами светлините били фарове на автомобилите срещу мен, а гласовете и музиката- Z-ROCK .... гледам, че темата е "чисто нова" и викам и аз да се включа....
                                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Working...
                                X