Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петиция против целогодишното шофиране на фарове през деня

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Против петицията!
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Против в града - задължително с фарове на дълго.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Едно е къси светлини съвсем друго нещо са дневните светлини. Лично аз съм против карането на къси. Двете неща нямат нищо общо и късите светлини според мен само вредят. Ако има дневни светлини който да са напълно законни..... ще си монтирам веднага. Точно затова има Технотест, за да се приведе в някакъв стандарт дадено МПС отива там и се сменяват светлини.....

Коментар

Глупости на търкалета...Хора, явно доста народ няма какво да прави и му е скучно...
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

emzo написа:
            Против в града - задължително с фарове на дълго.
            BMW E90 320D
            ех. FIAT COUPE 2.0 16V
            ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
            ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

тази петиция е поредната ганьовщина, каквито бяха опитите за отмяна на забраната за пушене...
              Брава 1.6

Коментар

Също мисля, че е безсмилсено да се кара през лятото в града на фарове, за извънградско-целогодишно на фарове. Не знам какво би постигнала тая петиция, дори и 95% от шофьорите да я подпишат, аз поне не знам досега петиция да е постигнала нещо различно от разправия по форуми.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

chaveto написа:
                  Едно е къси светлини съвсем друго нещо са дневните светлини. Лично аз съм против карането на къси. Двете неща нямат нищо общо и късите светлини според мен само вредят. Ако има дневни светлини който да са напълно законни..... ще си монтирам веднага. Точно затова има Технотест, за да се приведе в някакъв стандарт дадено МПС отива там и се сменяват светлини.....
                  Ами има, аз съм сложил Philips, иначе и аз съм против лятото да се кара със светлини и през деня, иначе за зимата мога някакси да се съглася.Но съм твърдо ЗА за по голям контрол, масово се кара на всякаква лампа по колата включена - предни и задни за мъгла, та дори и на дълги пуснати заедно с късите...

Коментар

Yavor написа:
                    Глупости на търкалета...Хора, явно доста народ няма какво да прави и му е скучно...
                    Затова предлагам да заключим темата. Има стари теми, в които е обсъждано вече. Някой се замислил за нещо и щял да блъсне майка с дете посред бял ден, щото насрещния го заслепил?!?

Коментар

какво странно има. това е свързано с начина по който мозъка ти възприема зрителната информация и изследванията показват точно увеличение на катастрофите с пешеходци,велосипедисти и мотористи след въвеждане на дневни светлини за сметка намалянето на друг тип катастрофи.отделно и увеличения риск да се удариш в мпс с неизрядни/невключени светлини или да те нахендрят в багажника или ти да я свършиш тая работа.за пълна забрана съм на дневните светлини и светодиодните ленти тип коледна елха.

Коментар

Подписах се.

Коментар

snake написа:
                          Няма какво да се лъжем. Лятно време в града е тъпо да се кара на фарове. Старият режим - задължително на фарове от 1.11 до 1.03 беше съвсем резонен за нашите географски ширини.
                          +1
                          ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                          // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

ogi28b написа:
                            Затова предлагам да заключим темата. Има стари теми, в които е обсъждано вече...
                            Приема се Поредната тема за това трябва ли да се кара на фарове през деня или не...
                            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

ogi28b написа:
                              Yavor написа:
                              Затова предлагам да заключим темата. Има стари теми, в които е обсъждано вече. Някой се замислил за нещо и щял да блъсне майка с дете посред бял ден, щото насрещния го заслепил?!?
                              Това е съвсем реална ситуация! Ако някой срещу тебе е пуснал на дълги и е с достатъчно добри фарове е много вероятно да те заслепи!Да не говорим че вече има коли с некви ултра гига - лед светлини (но новия CLS примерно) който направо ти горят очите. И гъзарчетата си пускат де що може да им свети! От 1ви ноември до 1ви март беше най-добрия вариант!
                              ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                              // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

не съм нито против карането на фаровете нито съм за, все ми е едно, реално в много малко страни е задължително, в италия например си караш как си искаш със, без - никои не ти казва нищо. Мен не ми пречи карането на фарове, понеже на италянките е много удобно, че като не е на контакт не светят и въобще не ги гася от ключа, иначе ги забравям.

Коментар

Working...
                                X