Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Домашно осветление - мнения, коментари, предложения

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не знам защо се хванахте за ъгъла на излъчване - тя луната по презункция си свети в насочен сноп!Както каза Оги - каквато леща се тури пред светодиода - на толкова ще разпръсква. Има модели лещи за различни изисквания!Драма е да се направи да излъчва едно LED тяло на 360 градуса както са лампите с нажежаема жичка и енергоспестяващите.На мен не ми харесва концепцията на няколко по-малки и насочени източници на светлина.Предпочитам един източник.В банята например имам няколко луни на тавана и енероспестяваща лампа в плафон на стената.Ми луните изобщо не ги ползвам.Това обаче са предпочитания...Ако Оги го кефи идеята за осветление с луни не виждам НИКАКВА причина да предпочете халогенни лампи пред LED-ове!Обаче трябва да се има предвид факта, че не всички LED тела могат да се димират. Тоест да им се регулира интензитета на светене.Освен това не се прави с димерите, които са за обикновени лампи а с устройства като тези от линка, който бях дал по-горе.Енергоспестяващите пък изобщо не могат да се димират и това е причина да не съм заменил всички крушки в къщи с енергоспестяващи.
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

ogi28b написа:
      ... jenshen73 - амбицираш ме да взема да включа една такава да си свети нон-стоп, да видим кога ще изпуши.
      Виж сега, не съм ги купувал аз тия лампи, а мой приятел. И знам историята им от началото, че до сега - първо купи едни 20, които още светят. Харесаха му и от същия код поръчал 40 броя. Та тия вторите всичките са при мен - мога да ти снимам всичко по тях - кипнали кондензатори в захранването им, пожълтели диоди и прочие. От 40 лампи сглобихме 4, които ще работят известно време. На една лампа има един пробил диод - сменяме го и след час пробива друг. Сменяме 4те и пак пробива някой. След няколко смени - успяваме да я закрепим. Сменяме кондензатор - пробива диод...
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

krasio_79bs написа:
        mehanoveca написа:
        220 в горят много ако питаш мене слагаи 3 пред 1 метър
        И как достигна до този извод?Смени 200бр. или си провел лабораторни изследвания?Аз лично не бих рискувал да си поръчам диодни лампи от далечен сайт.Случвало ми се е в специализиран магазин при тестване на едни и същи лампи да има разлика в цвета на светлината.Една жълте,другата синее ,а уж са с еднакви параметри.Друго си е на място да ги видиш и съответно да ти ги сменят на момента.
        И така - пристигнаха лампите. Отварям първата, отивам, монтирам я, включвам осветлението и.... свети супер!!! "Една идея" по-добре от луничка 20 вата, светлината е съвсем леко по-бяла на цвят и на око е съвсем малко по-силна. Самата луничка е малко по-висока и това се оказа проблем, но като включа перфоратора, ще се оправи всичко. Отварям втората и... греда! Видимо е почерняла, сякаш е претърпяла нещо ужасно. Включих я към мрежата и естествено не светна!Отварям третата и... греда! Игличките са потънали в корпуса и не може да се забодат във фасунгата. И така - имам си 1 работеща ЛЕД луничка, на цената на 3. Иначе наистина тая работещата си свети супер добре. С това се успокоявам. Извод - не си поръчвайте нищо подобно от сайтове извън България.

Коментар

Сега поне знаеш как свети като сила на светлината и ще ти е по лесен избора в нашенските магазини.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Естествено, вече е на съставни части. Изпушил е единия диод от Грец-а. Като гледам, светодиодите ще паснат добре в цокъла на светодиодна W5W и ще си ги сложа на номера на колата.
            Прикачени файлове

Коментар

Ако не бъркам бяха поръчани от Dx. Върни им ги.

Коментар

ogi28b написа:
                Естествено, вече е на съставни части. Изпушил е единия диод от Грец-а. Като гледам, светодиодите ще паснат добре в цокъла на светодиодна W5W и ще си ги сложа на номера на колата.
                ДХ ще ти ги заменят без проблем. Трябва само да си пуснеш рекламация със снимки. За тези пари даже няма да ти искат да връщаш тези обратно.

Коментар

Писах им вчера, но няма отговор. Ще им пиша пак и ще приложа снимки. Но няма да поръчвам от там. Намерих ги тук на съвсем приемлива цена, която е съпоставима с цената от ДХ + чакането.

Коментар

Ще отговорят, но след поне 3-4дни. Ти си поръчай други, но все пак що пък дръпнатите да не ти пратят работещи, ще ги сложиш на друго място

Коментар

Ама нали ти казвам - с помощта на колега от форума ще взема подобни и тук, на разумна цена, с година гаранция, пробвам си ги на място, пей сърце. Виж, да ги даваха по 3-4 лева максимум в ДХ - да поръчам 10, да дойдат поне 6 работещи. Ама на 6 лева бройката и от три - две да са "out of space" - нерентабилно е.

Коментар

Взех си една с 24 свето диода от магазин за 8.90.Мощността е 3.5 W 288Lm и свети като 30W. Замених една луничка и като се върна от София ще си взема още 2, защото луничките ми са 3. От 3Х20W общо 60W, слизам на 10.5 W. При това ги дават с 3 години гаранция и им гарантират 30 000 часа работа. Сигурен съм, че също са китайски, но поне не ги чакам.
                        Прикачени файлове
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

Да бе разбрахте, имах предвид, че така и така си ги платил вече на dx, изчакай да ти отговорят и се разберете да ти пратят работещи гаранционно

Коментар

Тук никой не отчита един много важен параметър на всеки източник на светлина - CRI (Color Rendering Index ) Приблизителен превод - индекс показващ в каква степен цветовете генерирани от един източник покриват референтен такъв. Като за референтен източник се използва слънцето. Примерно колкото този показател е по нисък толкова повече светлината не отговаря на обичайната към която е свикнало окото. Типично качествените светодиоди имат CRI = 80-90 Тези китайските - не е ясно колко. И светлината от тях може да дразни.http://www.eaglelight.com/category/l...index/Имам при мен в офиса една качествена лампа на CREE. Направена е не с 2-3 диода а с много повече като освен нормалните бели диоди има и жълт и червен. Именно за да се постигне по високо CRI. За жалост е изключително скъпа ...Спестяващ ефект от светодиодното осветление може да има единствено на места където то работи постоянно и се изисква високи нива на осветеност. Това е за сега - в бъдеще аз съм убеден че всичко друго извън LED ще си остане екзотика За пример лампа с нажежаема жичка има интензитет 10-20 лумена/ват докато модерните светодиоди приближават 200 лумена/ватОги, тези светодиоди не можеш да ги ползваш за нищо друго освен в това тяло. Виж че са монтирани на алуминиева платка и всичко е заобиколено от радиатор. В момента в който го включиш без охлаждане дори и на по ниска мощност ще прегрее и драстично ще му се скъси живота.

Коментар

Сравнение по снимка, просто нямам думи... ама все пак: лявата колона от три светлини е съставена от 3 броя 3-ватови светодиодни лампи (3 Х 1 ват), Realux, с цвят 3200/3600 К и 300 лумена светлина, според опаковката. Дясната колона от две лампи - горе: Osram Decostar Energy Saver 20 W (уж трябва да свети като 35); долу - Osram Decostar Standart 20 W.Извод - светодиодните създават усещане за по-силна светлина заради малко по-белия цвят на светлината. Мисля, че светят еднакво като сила, в сравнение с халогенните, но са видимо доста по-бели на цвят.
                              Прикачени файлове

Коментар

ilkor написа:
                                Тук никой не отчита един много важен параметър на всеки източник на светлина - CRI (Color Rendering Index ) Приблизителен превод - индекс показващ в каква степен цветовете генерирани от един източник покриват референтен такъв. Като за референтен източник се използва слънцето.
                                Да бе да! До преди 10 години никой не се замисляше как светят обикновените крушки, нито колко келвина нито нищо.Преди 100 години момите са шили чеиза си на газени лаби и свещи, пък като гледам мъжете нещо ги няма над 80 години. Сега CRI параметър вкарват, като че ли ще почне да връща тока тоя параметър или ще отсее китайските от европейските лампички. Май за надуване на цената става въпрос?
                                Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
                                X