Глей ся,както ти се опитваш да помогнеш на колегата,така и аз се опитвам да помогна и съответно споделям по естетичен вариант на твоето изпълнение.Както вече писах,така си решил така си го направил.В крайна сметка всеки си има глава на раменете,усещане за естетика и бюджет за ремонта.Идеята ми в подобни теми не е да търся кусури на другите,а да помогна с мое виждане на нещата.Дали ще се харесат или не е друг въпрос.Аз лично никога не бих се вкарал във подобен филм и то за коридор в който на ден дали ми се събират и 10 минути престой.Не виждам дори и смисъл в такова помещение да слагам икономична крушка поради факта ,че тя струва колкото годишната консумация на обикновена такава.Но това са си мои виждания,а не на колегата пуснал темата.Изказах си мнението по казуса с детектора и не мисля да продължавам да го обсъждам или да влизам в безсмислени спорове с теб.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Домашно осветление - мнения, коментари, предложения
Collapse
X
-
jenshen73 написа:Бях си играл с подобен включвател - нещо не ме изкефи и върнах старото положение. А сега смятам ъгли на падане на светлината от тавана, покритие и прочие... губи ми се оная теорема за a2=b2*c2 или както бешеПрикачени файлове
Коментар
-
ogi28b написа:krasio_79bs написа:Вярно ли чакаш икономия от осветление в коридора,което се включва за има-няма 10 минутки на ден?
Коментар
-
Защото сравнението между двете показва следното: LED: 45 гр., цвят около 3000 К, цена 6.50, консумация 4 вата, светлина - около 350 Лм., среден живот преди повреда: >10 000 часа, при някои модели и над 20 000Халогенна: 36 гр. (тези, които използвам в банята), цвят - стандартен за халогенка, цена - 3.00, консумация 20 вата, светлина - горе-долу същата. Среден живот: 2000 часа (пак за тези от банята ми), сигурно има и по-издържливи.Не мога да намеря основателна причина, гледайки показателите, да не сложа LED-лампи. Цена на цялото нещо - около 110-120 лева с халогенни и +14 с LED. Предвид това, че като го направя - не искам никога повече да пипам там - предпочитам да дам тези 14 лева отгоре. Вярно е, че с такова използване и трансформатор с плавно светване - най-вероятно и халогенните ще ме надживеят, но съм фен на ефективните неща. Както виждаш - карам дизелова кола.
Коментар
-
ogi28b написа:Защото сравнението между двете показва следното: LED: 45 гр., цвят около 3000 К, цена 6.50, консумация 4 вата, светлина - около 350 Лм., среден живот преди повреда: >10 000 часа, при някои модели и над 20 000Халогенна: 36 гр. (тези, които използвам в банята), цвят - стандартен за халогенка, цена - 3.00, консумация 20 вата, светлина - горе-долу същата. Среден живот: 2000 часа (пак за тези от банята ми), сигурно има и по-издържливи.Не мога да намеря основателна причина, гледайки показателите, да не сложа LED-лампи. Цена на цялото нещо - около 110-120 лева с халогенни и +14 с LED. Предвид това, че като го направя - не искам никога повече да пипам там - предпочитам да дам тези 14 лева отгоре. Вярно е, че с такова използване и трансформатор с плавно светване - най-вероятно и халогенните ще ме надживеят, но съм фен на ефективните неща. Както виждаш - карам дизелова кола.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Добре бе, отказахте ме! Повече няма да си пускам теми, никва подкрепа няма. Тогава ще ги наредя в банята тея светодиодните. Там се осветява от 6 хал. луни по 20 вата, вързани на две вериги по 3 с по 1 трансформатор на всяка. Проблемът тук е, че трансформаторът на едната верига нещо не сработва всеки път наоследък. Тези дни ще претърпи някакво лечение. И да ви кажа - в банята определено прекарвам повече от 10 минути на ден. За къпането говоря. Миро, не сравнявай Cree LED с не-Cree LED. Ясно, че ако е с такива, ще е поне 15-20 лева, минимум. Такава трябва да свети денонощно за да се говори за икономия. А сравнението с ксенона не го разбрах? Евтин е, или е скъп? За последно монтирах един ксенон от 89 лева, с включена печалба на търговеца и гаранция 1 година на "честна дума". Свети чудесно вече много време, без дефекти в лампите или баластите. jenshen73 - амбицираш ме да взема да включа една такава да си свети нон-стоп, да видим кога ще изпуши.
Коментар
-
Абе слагай ги щом си поръчал :D Ще свети силно. Моя скромен опит без никакви сметки и чертежи показва, че LED крушките светят много праволинейно, докато "луничките" разсейват светлината. Един от примерите е за "работни лампи", които "работника" беше решил, че иска да са му лунички, да му харесвало. Сложихме му над масата, уж ок, обаче си призна, че му е слабо. Сменихме ги с 2броя LED осветителни тела с по 3крушки. Светят осезаемо по-силно, но някак точно над масата. Преди с луничките и стените наоколо бяха осветени, докато сега все едно нещо хвърля леко сянка върху тях.Щом си пуснал темата, трябва да си готов всички да те разубеждават :DНа мен ми е интересно.
Коментар
-
ogi28b написа:Добре бе, отказахте ме! Повече няма да си пускам теми, никва подкрепа няма. jenshen73 - амбицираш ме да взема да включа една такава да си свети нон-стоп, да видим кога ще изпуши.
Коментар
-
Аз да ти кажа моето мнение.Скоро слагахме лунички (само лампите) в един приятел.Замени старите 30 ватови лунички на 220в с едни крушки с диоди в тях. Всяка такава крушка я водят 3 вата. Осветлението е съвсем малко по-слабо от 30 ватови халогенни лунички. Тези крушки, които е купил са сигурно с 20-30 СМД диода вътре. Топло бяла светлина. Стана перфектно. Цената беше някакви левове с една цифра. А и магазина дава 2 години гаранция.При тези условия няма сила, която да ме накара да купя алтернативни крушки от ДХ.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Във входа имаме монтирани навсякъде едни плафони с фототклетка, с място за две крушки по 40 вата. Може и по силни да се сложат ако ще свети кратко. Купувах такъв наскоро - 26 лв беше. За четири години от 15 плафона имаме само един дефектирал - спря да пали. Турски са, ама явно ги бива. Не мога да ги намеря в нета, но мога утре да ги снимам. Сигурен съм че по магазините ги има - такива или подобни. Аз фотоклетка сложих в тоалетната че все някой я забравя светната.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
krasio_79bs написа:ogi28b написа:Добре бе, отказахте ме! Повече няма да си пускам теми, никва подкрепа няма. jenshen73 - амбицираш ме да взема да включа една такава да си свети нон-стоп, да видим кога ще изпуши.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар