Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Загадка

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аман от тази задача в много варианти. Грешката е в сумите които вземаш за проверка, не правиш разлика м/у взето, похарчено и дължимо и от там идва целия номер. Все едно да събираш кг + м , т.е. както казваше даскала ми по смятане Х круши+У ябълки=? картофи.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Ама верно през 3 дни едно и също се пише. Тая задача вече е банална. Уловката в тея задачи винаги е в начина на поднасяне на условието. Още в началото където казваш, че 70 + 50 е 120, и 20 лева за уиски = 140 Това е уловката. Уискито не се добавя, а се вади от тази сметка, защото тези 120 лева са пасиви, а уискито е актив, то е налично. 120-те лева са изхарчени, те са пасивът. Веднъж си изхарчил 100 лева и после си изхарчил 20 за уиски. Тоест от 150 взети си изхарчил 120 и си върнал 30 (общо 150), а у теб е активът "уиски".И така - дължиш 120 и имаш бутилка уиски. Ако го върнеш на Иван вместо 20 лв, ще дължиш общо 100 и няма да имаш уиски.Ето цЕлата схема:+100 заем-100 изхарчени+50 заем-20 уиски-30 върнат част от заем. Теглиш чертата и разбираш колко си на минус. А уискито е плюс. То е у теб.Ред.: Тая последната сметка как съм я написал, само аз си я разбирам.

Коментар

Е нали им го сметнах? Аз това уиски изобщо не го влагам в схемата, щото няма никакво място вътре. Уискито се води разход, то не е дълг.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ако го употребиш неправилно и те хванат ще се превърне в солиден дълг! И ако не причиниш ПТП, ще те превърне в полугодишен пешеходец и любител на градския транспорт! :D
          Няма начин да няма начин!

Коментар

jenshen73 написа:
            Заеми: 1. 100лв.2. 50лв.Сбор заеми=150лв.Погашения:30лв.Сбор заем=120лв.Кво толкоз му умувате?
            +1. Проста сметка
            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Е да де, ама сбора на всичко не трябва ли да е пак 150 без значение дали съм харчил или не ?

Коментар

Мъка мъка...

Коментар

Според мен вече се ебаваш, затова заключвам. Дискусията може да продължи в темата "Задачки-закачки"

Коментар

Working...
                  X