Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Апартамент от ЧСИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Апартамент от ЧСИ

Здравейте колеги и Честита Нова Година Тъй като мисля да се пускам на търг за апартамент от частен съдебен изпълнител, исках да попитам дали някой го е правил вече, за да даде съвет.Задавах доста въпроси на чичо Гугул, но отговорите са много и противоречиви, та ще съм благодарен някой ако даде малко съвети и акъл.Поздрави,
    браво 1.6 16v 1997 103hp
    колкото повече,толкова повече

Не претендирам за 100%-ова истина, но от хора който работят в близост до този вид дейности мога да ти кажа че 3/4 от сделките са предварително уговорени и както се досещаш е на доверени лица.Нямаш ли връзки ще ти е много трудно особено ако апартамента е примамлив.За пример ще кажа без да конкретизирам нищо повече, че познат си купи къща (не порутена) около Лъвов мост за 20к лева. Прави си изводите Не го казвам да те обезкуражавам, а просто да имаш представа къде навлизаш. УСПЕХ все пак! ако има резултат ще се раздам да споделиш, че и аз обмислям алтернативи за покупка на жилище, а информацията която получавам хем е малко хем не е никак приятна поне за мен.
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Няма да е лошо и някоя връзка да имаш междуЧСИ. А колегата Ewing e прав за споразумеията зад кулисите-лично мнение.
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Ewing написа:
        Не претендирам за 100%-ова истина, но от хора който работят в близост до този вид дейности мога да ти кажа че 3/4 от сделките са предварително уговорени и както се досещаш е на доверени лица.Нямаш ли връзки ще ти е много трудно особено ако апартамента е примамлив.
        Това са абсолютно неверни твърдения от институцията "една жена чула, че...".
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

АбсЕлютно. Може и да има такива случаи, но те не са за простолюдието - целта на ЧСИ е да събере вземанията на кредиторите - а те определено внимават да не са прецакани втори път по един казус

Коментар

Преди половин година дядото "изтърва" апартамент от ЧСИ заради едни 500лв. разлика.Беше 4 подред в надаването ,но третият внесе парите и го отнесе. 3 стаен,90 квадрата,панелка,с нова ПВЦ дограма и нова теракота за 32 000лв. в М.рудник (Бургас).Гадното е при тези търгове е продажбата на част от жилището или имота.Не виждам, кой ще си купи половин или четвърт апартамент.Инак и аз редовно им следя офертите с една надежда.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

И аз без да разбирам и аз ще кажа кво съм чувал.Имало голяма разлика от това да придобиеш собственност - купиш апартамент, и да влезеш във владение - да си ползваш апартамента който си купил.Закона предвиждал няква защита за хора за които това е единственното жилище и ако имало и деца още по сложно било да влезеш във владение до колкото разбрах.Ти купуваш апартамента а бившите собственници които нямало къде да отидат да живеят, оставали да живеят във вече твоят апартамент и се задължавали да ти плащат наем. Ходи си събери наем от хора които нямат пари.Не гарантирам че това е така, просто така съм чул.
              Bravo JTD 105 '98

Коментар

Преди време дадоха една женица от Русе, по най-обичаната телевизия, която освен, че беше изтеглила кредит, не беше успяла да плаща вноските и освен, че и бяха взели апартамена (той като залог за кредита), бяха го продали, а самият креит станал още по-голям, защото такава била клауза някаква за неплащане, та продали го за смешни пари, които не стигнали за нищо и женицата хем нямаше апартамент, хем остана с някакво огромно задължение и я бяха изхвърлили от апартамента, даваха и багажа събран накуп отпред. Не ми е ясно точно в тая част как стоят нещата, но ми се струва абсурдно да купиш нещо, то става твое и да чакаш някой да му скимне да се изнесе, а той да не иска, щото нямало къде, че и наем да не ти плаща, щото няма пари.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                  Ewing написа:
                  Не претендирам за 100%-ова истина, но от хора който работят в близост до този вид дейности мога да ти кажа че 3/4 от сделките са предварително уговорени и както се досещаш е на доверени лица.Нямаш ли връзки ще ти е много трудно особено ако апартамента е примамлив.
                  Аз за това казах, че няма да конкретизирам. Не е точно "една жена каза..." ама хайде нека колегата пробва пък дано се получи. Няма да казвам какви страхотни врътки се правят в общините с тези апартаменти. Хем казах че имам малко информация и се хващам за главата а какво остава ако си по-навътре. Даже и някакви скрити репортажи правиха преди време. Не помня дали беше преди въвеждането на ЧСИ или след това.За банките е още по-голяма ши**я. А ако жената е същата за която казва Оги освен че няма апартамент дължеше нещо от сорта на 65к евра и беше с 2 деца и 600 кинта заплата. Сега за да бъдем обективни трябваше да кажат как точно тя е купувала апартамент в Русе който струва толкова пари. То в София може да се намери много хубав за тязи пари да не говорим че може и 2 по-малки. Но е факт че в Бълкгария банките и данъчните могат да правят каквото си поискат. В други държави има нещо наречено банкрут на частни лица и там ти се опрощават всички дългове ако фалираш. Естествено за да се случи това се минават много месеци и проверки но е възможно докато тук не е. Просто по западните критерии всички сме фалирали по презумция и за това не го вкарват.иначе да съм взел и аз независимо че не ми е голяма заплатата
                  Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                  182A4.000 IAW49F
                  LPG - Lovato EasyFast
                  ----------------------------
                  "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Стига бе колеги. Изведнъж излиза, че да вземеш кредит е нещо едва ли не задължително и полгащо ти се по право, а да не го погасяваш - още по-голямо право. Значи ще зема аз кинти от банка, няма да мога да ги връщам в сроковете в които съм обещал писмено и за всичко това ще ми е виновна банката? WTF?
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                      Стига бе колеги. Изведнъж излиза, че да вземеш кредит е нещо едва ли не задължително и полгащо ти се по право, а да не го погасяваш - още по-голямо право. Значи ще зема аз кинти от банка, няма да мога да ги връщам в сроковете в които съм обещал писмено и за всичко това ще ми е виновна банката? WTF?
                      Така е, всеки трябва да си мери костилката на дупето.
                      krasio_79bs написа:
                      ...Инак и аз редовно им следя офертите с една надежда.
                      Важното е да я съсипваш от секс тая Надежда.
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

mr. Nikoi написа:
                        И аз без да разбирам и аз ще кажа кво съм чувал.Имало голяма разлика от това да придобиеш собственност - купиш апартамент, и да влезеш във владение - да си ползваш апартамента който си купил.Закона предвиждал няква защита за хора за които това е единственното жилище и ако имало и деца още по сложно било да влезеш във владение до колкото разбрах.Ти купуваш апартамента а бившите собственници които нямало къде да отидат да живеят, оставали да живеят във вече твоят апартамент и се задължавали да ти плащат наем. Ходи си събери наем от хора които нямат пари.Не гарантирам че това е така, просто така съм чул.
                        Срещу единствено жилище изобщо не се насочва изпълнение, т.е. може да се сложи под възбрана като обезпечаване на вземането, но не може да се изнесе на публична продан. В противен случай ЧСИ подлежи на административна, гражданска, дисциплинарна и дори наказателна отговорност. Никой не е луд за да си рискува доходната работа за да направи подобна глупост.

Коментар

Благодаря за бързите отговори колеги. Оказва се, че наистина трябва много да се внимава с това занимание - игра на търг от ЧСИ.Все пак мисля да задълбая малко повече като се свържа с някой ЧСИ и т.н.Когато/ако имам повече инфо ще я споделя с Вас
                          браво 1.6 16v 1997 103hp
                          колкото повече,толкова повече

Коментар

Ewing написа:
                            kiro_of_the_day написа:
                            Ewing написа:
                            Аз за това казах, че няма да конкретизирам. Не е точно "една жена каза..." ама хайде нека колегата пробва пък дано се получи. Няма да казвам какви страхотни врътки се правят в общините с тези апартаменти. Хем казах че имам малко информация и се хващам за главата а какво остава ако си по-навътре. Даже и някакви скрити репортажи правиха преди време. Не помня дали беше преди въвеждането на ЧСИ или след това.За банките е още по-голяма ши**я. А ако жената е същата за която казва Оги освен че няма апартамент дължеше нещо от сорта на 65к евра и беше с 2 деца и 600 кинта заплата. Сега за да бъдем обективни трябваше да кажат как точно тя е купувала апартамент в Русе който струва толкова пари. То в София може да се намери много хубав за тязи пари да не говорим че може и 2 по-малки. Но е факт че в Бълкгария банките и данъчните могат да правят каквото си поискат. В други държави има нещо наречено банкрут на частни лица и там ти се опрощават всички дългове ако фалираш. Естествено за да се случи това се минават много месеци и проверки но е възможно докато тук не е. Просто по западните критерии всички сме фалирали по презумция и за това не го вкарват.иначе да съм взел и аз независимо че не ми е голяма заплатата
                            Нали говорим за ЧСИ, а ти не знаеш дори дали репортажа бил преди или след въвеждането на ЧСИ... И за какви далавери с Общини става въпрос изобщо.А относно това как горките хорица били измамени от банките и прочие...Айде моля Ви се да си имаме уважението и да мислиме с главите си.Той по-нагоре женжена го е казал ама ще Ви дам пирмер от мойта практика. Взела госпожицата ипотечен кредит от 60 000 лева пре 2008г. - бума на пазара за недв. имоти, спряла да го плаща и са я чакали 2 години докато и направят кредита съдебен. С лихви, неустойки и такси за 2 съдебни инстанции, включая и тези на ЧСИ, задължението стана малко над 80 000 лв. Апартамента се продаде зорлем на 5-ти пореден търг за 37 000 лв. след което поради натрупани и допълнителни разноски госпожицата остана да дължи още над 45 000 лв.Като я питах как си е направила сметката за да вземе този кредит 60 000лв. за 30 години - ми вика "ами аз работех на 3 места и взимах доста пари". Е тя сериозно ли си е мислела, че 30 години ще работи на 3 места ебаси.... Изобщо не ми се мисли с лихвите тия 60 бона колко е щяла да плати за 30г. .... То хубаво фалити за частни лица, но защо се лансират само предимствата от тази законова уребда в страните дето я има, а никой не казва какви са негативните последствия от тези фалити ... Щото някой в БГ май си помислиха, че това е да вземеш едни пари и да не ги върнеш. Точно такива неплащания оскъпяват и кредитите, и сметките за вода, ток, парно и прочее, ама нали сме си Андрешковска държава, в която 90% от населението мисли с телевизорите си...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                              Ewing написа:
                              kiro_of_the_day написа:
                              Ewing написа:
                              Нали говорим за ЧСИ, а ти не знаеш дори дали репортажа бил преди или след въвеждането на ЧСИ... И за какви далавери с Общини става въпрос изобщо.А относно това как горките хорица били измамени от банките и прочие...Айде моля Ви се да си имаме уважението и да мислиме с главите си.Той по-нагоре женжена го е казал ама ще Ви дам пирмер от мойта практика. Взела госпожицата ипотечен кредит от 60 000 лева пре 2008г. - бума на пазара за недв. имоти, спряла да го плаща и са я чакали 2 години докато и направят кредита съдебен. С лихви, неустойки и такси за 2 съдебни инстанции, включая и тези на ЧСИ, задължението стана малко над 80 000 лв. Апартамента се продаде зорлем на 5-ти пореден търг за 37 000 лв. след което поради натрупани и допълнителни разноски госпожицата остана да дължи още над 45 000 лв.Като я питах как си е направила сметката за да вземе този кредит 60 000лв. за 30 години - ми вика "ами аз работех на 3 места и взимах доста пари". Е тя сериозно ли си е мислела, че 30 години ще работи на 3 места ебаси.... Изобщо не ми се мисли с лихвите тия 60 бона колко е щяла да плати за 30г. .... То хубаво фалити за частни лица, но защо се лансират само предимствата от тази законова уребда в страните дето я има, а никой не казва какви са негативните последствия от тези фалити ... Щото някой в БГ май си помислиха, че това е да вземеш едни пари и да не ги върнеш. Точно такива неплащания оскъпяват и кредитите, и сметките за вода, ток, парно и прочее, ама нали сме си Андрешковска държава, в която 90% от населението мисли с телевизорите си...
                              Чакай сега - а банката като и даде кредита...нали риска го е прегледал този кредит и е казал ОК? Плюс това, като вземеш ипотека - обезпечението, както казва един Банкер, не е моя живот, не са скъсаните ми обувки - а е този апартамент. Ето ви ключовете - довиждане. Обаче като дойде този момент, се оказва, че банките ти искат и скъсаните налъми и скъсаните чорапи в тях - това дразни.

Коментар

Working...
                              X