Здравейте колеги и Честита Нова Година Тъй като мисля да се пускам на търг за апартамент от частен съдебен изпълнител, исках да попитам дали някой го е правил вече, за да даде съвет.Задавах доста въпроси на чичо Гугул, но отговорите са много и противоречиви, та ще съм благодарен някой ако даде малко съвети и акъл.Поздрави,
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Апартамент от ЧСИ
Collapse
X
-
Не претендирам за 100%-ова истина, но от хора който работят в близост до този вид дейности мога да ти кажа че 3/4 от сделките са предварително уговорени и както се досещаш е на доверени лица.Нямаш ли връзки ще ти е много трудно особено ако апартамента е примамлив.За пример ще кажа без да конкретизирам нищо повече, че познат си купи къща (не порутена) около Лъвов мост за 20к лева. Прави си изводите Не го казвам да те обезкуражавам, а просто да имаш представа къде навлизаш. УСПЕХ все пак! ако има резултат ще се раздам да споделиш, че и аз обмислям алтернативи за покупка на жилище, а информацията която получавам хем е малко хем не е никак приятна поне за мен.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
-
Ewing написа:Не претендирам за 100%-ова истина, но от хора който работят в близост до този вид дейности мога да ти кажа че 3/4 от сделките са предварително уговорени и както се досещаш е на доверени лица.Нямаш ли връзки ще ти е много трудно особено ако апартамента е примамлив.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Преди половин година дядото "изтърва" апартамент от ЧСИ заради едни 500лв. разлика.Беше 4 подред в надаването ,но третият внесе парите и го отнесе. 3 стаен,90 квадрата,панелка,с нова ПВЦ дограма и нова теракота за 32 000лв. в М.рудник (Бургас).Гадното е при тези търгове е продажбата на част от жилището или имота.Не виждам, кой ще си купи половин или четвърт апартамент.Инак и аз редовно им следя офертите с една надежда.
Коментар
-
И аз без да разбирам и аз ще кажа кво съм чувал.Имало голяма разлика от това да придобиеш собственност - купиш апартамент, и да влезеш във владение - да си ползваш апартамента който си купил.Закона предвиждал няква защита за хора за които това е единственното жилище и ако имало и деца още по сложно било да влезеш във владение до колкото разбрах.Ти купуваш апартамента а бившите собственници които нямало къде да отидат да живеят, оставали да живеят във вече твоят апартамент и се задължавали да ти плащат наем. Ходи си събери наем от хора които нямат пари.Не гарантирам че това е така, просто така съм чул.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
Преди време дадоха една женица от Русе, по най-обичаната телевизия, която освен, че беше изтеглила кредит, не беше успяла да плаща вноските и освен, че и бяха взели апартамена (той като залог за кредита), бяха го продали, а самият креит станал още по-голям, защото такава била клауза някаква за неплащане, та продали го за смешни пари, които не стигнали за нищо и женицата хем нямаше апартамент, хем остана с някакво огромно задължение и я бяха изхвърлили от апартамента, даваха и багажа събран накуп отпред. Не ми е ясно точно в тая част как стоят нещата, но ми се струва абсурдно да купиш нещо, то става твое и да чакаш някой да му скимне да се изнесе, а той да не иска, щото нямало къде, че и наем да не ти плаща, щото няма пари.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Ewing написа:Не претендирам за 100%-ова истина, но от хора който работят в близост до този вид дейности мога да ти кажа че 3/4 от сделките са предварително уговорени и както се досещаш е на доверени лица.Нямаш ли връзки ще ти е много трудно особено ако апартамента е примамлив.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Стига бе колеги. Изведнъж излиза, че да вземеш кредит е нещо едва ли не задължително и полгащо ти се по право, а да не го погасяваш - още по-голямо право. Значи ще зема аз кинти от банка, няма да мога да ги връщам в сроковете в които съм обещал писмено и за всичко това ще ми е виновна банката? WTF?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Стига бе колеги. Изведнъж излиза, че да вземеш кредит е нещо едва ли не задължително и полгащо ти се по право, а да не го погасяваш - още по-голямо право. Значи ще зема аз кинти от банка, няма да мога да ги връщам в сроковете в които съм обещал писмено и за всичко това ще ми е виновна банката? WTF?krasio_79bs написа:...Инак и аз редовно им следя офертите с една надежда.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
mr. Nikoi написа:И аз без да разбирам и аз ще кажа кво съм чувал.Имало голяма разлика от това да придобиеш собственност - купиш апартамент, и да влезеш във владение - да си ползваш апартамента който си купил.Закона предвиждал няква защита за хора за които това е единственното жилище и ако имало и деца още по сложно било да влезеш във владение до колкото разбрах.Ти купуваш апартамента а бившите собственници които нямало къде да отидат да живеят, оставали да живеят във вече твоят апартамент и се задължавали да ти плащат наем. Ходи си събери наем от хора които нямат пари.Не гарантирам че това е така, просто така съм чул.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Благодаря за бързите отговори колеги. Оказва се, че наистина трябва много да се внимава с това занимание - игра на търг от ЧСИ.Все пак мисля да задълбая малко повече като се свържа с някой ЧСИ и т.н.Когато/ако имам повече инфо ще я споделя с Васбраво 1.6 16v 1997 103hp
колкото повече,толкова повече
Коментар
-
Ewing написа:kiro_of_the_day написа:Ewing написа:Не претендирам за 100%-ова истина, но от хора който работят в близост до този вид дейности мога да ти кажа че 3/4 от сделките са предварително уговорени и както се досещаш е на доверени лица.Нямаш ли връзки ще ти е много трудно особено ако апартамента е примамлив.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Ewing написа:kiro_of_the_day написа:Ewing написа:Не претендирам за 100%-ова истина, но от хора който работят в близост до този вид дейности мога да ти кажа че 3/4 от сделките са предварително уговорени и както се досещаш е на доверени лица.Нямаш ли връзки ще ти е много трудно особено ако апартамента е примамлив.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар