jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как най-ефективно да намаля шума от компа и харда? - РЕШЕНО
Collapse
Заключена тема
X
X
-
ogi28b написа:jenshen73 написа:температурата ги състарява много бързо...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
За компютри обикновено те слушам и не бъркам. Ето творението ми: компютърът виси на две установки от по 3 ластика, а под него нанизах 2 шишчета за месо, които ще го предпазят от евентуално падане, ако ластиците се скъсат. Прилагам снимки на мод-натото захранване, което вече е с Noiseblocker 120 mm XL2, захранвано през буксата на дънната платка (има си букса с надпис PWR_FAN), както и снимки на висящия хард-диск, заедно с поддържащите дървени клечки. Ето и ВИДЕО на изгледа на компютъра сега.Инвестиция: Ластици - 3.59 / 100 бр. (нано-ластици, за това са толкова скъпи)Вентилатор - NB 120 XL2 - 16 лв, за захранващия блок (и той е нано)Време - <30 мин само за работа.Най-трудно ми беше да набутам обратно кабелите, без да се опират на диска. Резултатът е впечатляващ и бих казал, че за хард-диска е точно това, което исках - както шуми в ръката ми, така сега шуми в кутията, дори по-тихо. В момента се чува основно малката 70 мм-ва перка на процесора. Спрямо преди - подобрението е драстично и темата си изпълни предназначението.Ред.: И да допълня за вентилатора - като си сложа ръката на отворите, се усеща много по-силна струя въздух, която излиза от захранването. С оригиналния беше по-слаба струята, а уж е с 50 % по-голям дебит. И двата работят на пълни обороти. Вчера с по-бавния Noiseblocker - XL1 - температуратра на въздуха от захранването беше 30 градуса, сега с новия е 26-27
Коментар
-
Имам го наум, но не знам откъде е правилно да измеря кутията и да избера подходящ охладител за нея. Харесал съм един 152 мм за 48 кинта, но не съм сигурен, че ще влезе. Ето кутията ми, широка е 183-184 външен размер: A ето какво съм харесал за охладител - CM Hyper T4, висок е 152.3:Дали ще влезе?
Коментар
-
Решението с "нано" ластиците ми харесва - все едно аз съм го правил Радиатора с тръбите и прочие ще реши тотално шумната драма. Честито!Steliyan's Life!
Коментар
-
Направих измервания. От червеното петно до капака е около 165 мм +/-3 мм. Ако измеря 155 мм от капака навътре - стигам почти до тези интересни черни неща, на които пише R60. Там където е зеленото петно, е по-ниско от нивото на R60-тките, значи е повече от 155 мм със сигурност. Процесрът ПОД нивото на синята рамка със зеленото петно ли е, или е НАД нивото? Той е Атлон 2 Х4 640 - 3 гигабайта. Въпрос на някакви млиметри ще е, мисля, че е ок?
Коментар
-
Изгаси го тоя компютър и свали радиатора - лесно се откопчава. Премери от процесора, но мисля, че този радиатор с тръбите, който си харесал ще влезе. А и една метална решетка спокойно можеш да сложиш на капака, ако съвсем малко не му стига да го затворишSteliyan's Life!
Коментар
-
Процесора е точно на челото на охладителя. Ако ребрата са под ръба на пласмасата значи и процесора е под него. Обикновено всички боксови са равни отдолу независимо имат ли медна пластина или не.Като избираш охладител вземи и друго предвид. Накъде ще духа перката. нагоре към захранването или назад към другия вентилатор. Една от причините да си харесам тоя А30 е, че може да го захванеш на която страна ти е угодно. Защото понякой път 1-2 мм на някой елемнт около сокета са проблеми.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Значи влизаш в офис-уан-суперстар, искаш най-малката и евтина опаковка ластик и като ти обадят цената, псуваш ги хубаво, самонавиваш се, че са "нано", за да се успокоиш вътрешно и после си вършиш работа с тях. Добре, че някой не се е сетил да ги кръсти ай-ластик.Сега имам друг проблем - хардът е толкова тих, че вече вентилаторите ми се струват като моторни триони. Само че вече шуми самият въздух от турбуленцията, като преминава през дупките на корпуса на захранването. Сега отивам да измисля лекарство и за това.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар