Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колега телевизионна звезда!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В мойто мръсно подсъзнание е очертан и планът по който да бъдат извършени безмилостните военни удари:1. Автомивките и прилежащите им кафенета2. Гумаджийници - от всякакъв вид3. Автосервизи 4. Друг вид занаятчийски работилници - за боя, климатици, електроуреди, часовникари, ключари и т.н.Ако това се случи - ще гласувам за 5 мандат на Бойко!! Време е тази мошеническа сган да си плати с лихвите!

Коментар

PASSARELLA написа:
      В мойто мръсно подсъзнание е очертан и планът по който да бъдат извършени безмилостните военни удари:1. Автомивките и прилежащите им кафенета2. Гумаджийници - от всякакъв вид3. Автосервизи 4. Друг вид занаятчийски работилници - за боя, климатици, електроуреди, часовникари, ключари и т.н.Ако това се случи - ще гласувам за 5 мандат на Бойко!! Време е тази мошеническа сган да си плати с лихвите!
      Аз пък предпочитам, да ходя при "мошеническата сган", и да ми отремонтират кенефа за 20-50лв! От колкото да пълня гушките на разни изроди които, дори не знаят какво правят по колата ми.

Коментар

snake написа:
        Ами нали преди това в темата се намери някой, който го потвърди официално. По-официално от това какво очакваш?
        idm написа:
        А ся аз да ва светна че въпросното помещение дето показват си е точно сервизче от тия които са си добре маскирани. Ползвал съм му услугите и дали съм доволен...... бе аз си знам.
        Предполагам че за официално се счита, когато отиде и подаде писмен сигнал до НАП, след което сигурно санкции за ползващите мястото, /не казвам сервиза/ санкционирате сигурно обжалват акта в съда, подалият официален сигнал отива свидетел, съдията го пита "кой ви заведе в тоя сервиз", свидетеля казва "комшията, или колегата", комшията му вика аз затова ли те заведох, да правиш на хората кал, ей такива. Във форум и пред арменския поп е еднакво официално.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

А данъчните какво правеха там според теб? Явно има подаден сигнал, за да са там. Не знам дали и как ще докажат, че извършва дейност, но щом им е на мушката, ще си остане само с хобито.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
            ele написа:
            Затова решението е да се посещават само доказани сервизи и да не се пълнят джобовете на самозвани монтьори.
            Всички са некоректни, некомпетентни боклуци - и малките, и големите сервизи. Поправят ти едно, счупят ти две неща. Може и да има сервизи, в които без страх си оставяш колата и после знаеш, че ремонтът е извършен качествено, че няма нужда няколко дни да се озърташ какво са ти счупили или скъсали, да се чудиш какви ли части са ти сложили, дали са затегнали всичко както трябва... , но аз не съм попадал на такъв. Дори и в уж добрите сервизи има по един-двама "майстори" с криви ръчички и голямо самочувствие. И като попаднеш на тях, жалко за реномирания сервиз.
            +1 от мен Колега, болшенството сервизи са с голямо самочувствие са хората дето бачкат, и пък и на туй отгоре се пишат на големи разбирачи.Аз не веднъж съм си патил, единия път с служебния автомобил/бус/, и с леката ми кола, на служебния така си оставиха ръцете, че трябваше аз да им довърша работата, за личния нямаше как пак да прибегна до техните услуги,поради простата причина че нямам необходимото оборудване,но по-време на ремонта държах да присъствам.Въпреки че бях вътре, пак се окензаха с ремонта/престараха/ :D ,но веднага се постараха да си я оправят.Иначе ако избирам между частния и големия с многото реклами,предпочитам малкия частен сервиз, защото майстора е един, и знае кое как и какво е направил, докато в големия е пълна бъркотия,всеки идва, и се прави на майстор...Относно за хайките на данъчните, нямам нищо против, все пак нали затова взимат заплати, а и време беше въпросните частни сервизи и те да внасят някакъв данък, не може хората дето работят разните частни фабрики и прочие,да си плащат/ им удържат от заплатите/, а разните гаражни и частни майстори да бягат от данъци и такси и пр.... Моя майстор преди две години се изпусна, като каза: с тия две ръце ,купих на сина си апартамент в Варна, и то за 10гидини труд празници ,непразници всеки божи ден.....Хубаво, викам си аз на ум, аз за толкоз години дето си внасям /удържат/ данък, не-мога и една трета да изкарам, но какво да се прави ,като ни е такава държавицата, винаги ще има тарикати и пр**бани.....
            Fiat palio 1.7td

Коментар

durex_a написа:
              PASSARELLA написа:
              Аз пък предпочитам, да ходя при "мошеническата сган", и да ми отремонтират кенефа за 20-50лв! От колкото да пълня гушките на разни изроди които, дори не знаят какво правят по колата ми.
              +1 Бегам бързо и далеч от "оторизирани" сервизи, щото не е ясно кой ги оторизира. И не само "авто", ами всякакви кавито се сетите. Кадърните майстори са в сивия сектор, а некадърниците търсят кой да им плаща "заплата", че иначе ще изпукат от глад. Това ще е така, докато сме на приципа "Европейски цени с балкански заплати". Всички моралисти (дето уж си плащат данък и върху стотинката в повече от рестото в магазина ) да ме извинят ! Докато мога ще си оправям всичко сам, и к’вото изкяря от странично ще си е за мен. Труда ми струва пари и няма да го подарявам на "бизнесмени" ! За една минимална заплата от порядъка на ^ 500, може и да се замисля, но за почти ^ 150 - не.
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

betuk написа:
                ...Моя майстор преди две години се изпусна, като каза: с тия две ръце ,купих на сина си апартамент в Варна, и то за 10гидини труд празници ,непразници всеки божи ден.....Хубаво, викам си аз на ум, аз за толкоз години дето си внасям /удържат/ данък, не-мога и една трета да изкарам, но какво да се прави ,като ни е такава държавицата, винаги ще има тарикати и пр**бани.....
                Koлега, то я тая държава никой няма да може да си купи жилище, ако е само на едната заплата, така е направено. Твоя майстор поне си го е купил с "тия две ръце" а иначе, ако всеки е на заплата, дори и 700 лв, жилищата ще бъдат за разни украинци, и каквито се сетиш, но не и за българи. Ще се съгласиш, че това е тотално сбъркано. Аз докато сваля една глава на бравото си преклечах краката, останах без ръце, купих си инструменти за 30 лв и като я свалих си казах, че съм за майстор, което ми беше ясно още в началото, де.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

По тази логика - поддържането на всички, които крият доходи - дайте и убийците и крадците да поддържаме. Щото и те допринасят за благото на нацията - взимат от едните и продават на по-бедните, а убийците намаляват популацията на и без това досадно пълната ни с мрънкачи държава. Да, не се осигурявам на заплата за моя щат, но се осигурявам на законово предложен минимум за да не ми се налага да лъжа. Плащам си ДДС-то, колкото и да ми е неприятно от 1200лв. да дам 200лв., но... щом съм на хорото - така ще е.Не еднократно съм ползвал услуги на сервизи, които въпреки, че не се крият - пак не ми дават документ, а ако си поискам пуфтят и мърморят недоволно. Последно дори вместо фактура за извършена услуга получих фактура за части...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                    Плащам си ДДС-то, колкото и да ми е неприятно от 1200лв. да дам 200лв., но... щом съм на хорото - така ще е.Не еднократно съм ползвал услуги на сервизи, които въпреки, че не се крият - пак не ми дават документ, а ако си поискам пуфтят и мърморят недоволно. Последно дори вместо фактура за извършена услуга получих фактура за части...
                    Ще ме прощаваш, но ДДС-то ти го плащам аз. Ти само имаш ангажимента да го преведеш по сметка на НАП. Айде стига с това ДДС!!!Иначе за фактурите си прав. На мен едни юнаци ми даваха, даваха...накрая светнаха

Коментар

PASSARELLA написа:
                      jenshen73 написа:
                      Плащам си ДДС-то, колкото и да ми е неприятно от 1200лв. да дам 200лв., но... щом съм на хорото - така ще е.Не еднократно съм ползвал услуги на сервизи, които въпреки, че не се крият - пак не ми дават документ, а ако си поискам пуфтят и мърморят недоволно. Последно дори вместо фактура за извършена услуга получих фактура за части...
                      Ще ме прощаваш, но ДДС-то ти го плащам аз. Ти само имаш ангажимента да го преведеш по сметка на НАП. Айде стига с това ДДС!!!Иначе за фактурите си прав. На мен едни юнаци ми даваха, даваха...накрая светнаха
                      Точно ти, точно мойто ДДС не го плащаш. И кажи ми, като ги назнайваш нещата - по-добре ли ми е да взема 1200лв. за услуга и да внеса 200лв. ДДС или да взема 1200лв. за услуга и ДА НЕ ВНЕСА ДДС 200лв.???
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                        Точно ти, точно мойто ДДС не го плащаш. И кажи ми, като ги назнайваш нещата - по-добре ли ми е да взема 1200лв. за услуга и да внеса 200лв. ДДС или да взема 1200лв. за услуга и ДА НЕ ВНЕСА ДДС 200лв.???
                        Да се включа некултурно в спора ви, ама ти тези 200 лева дето трябва да ги внесеш си ги калкулирал в цената към клиента ти, нали? Като искаш пак да ти останат 1200, обяви цена 1440 за услугата... Като се вдига стока, суровина или данък ти си вдигаш цените на услугите, нали? С което не си намаляваш печалбата ами клиентът ти плаща горницата, така че айде стига празни приказки. Сметнал си си разходите, сметнал си печалбата си, казал си ми цена. Ти си я определил. От там нататък какво плащаш не ме интересува, както и теб не те интересува имам ли пари за хляб за вечерта.
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

jenshen73 написа:
                          PASSARELLA написа:
                          jenshen73 написа:
                          Напротив, напротив. Аз съм данъкоплатец. Ти си този, който има разсъждението на ДДС-ар. Но колегата отгоре правилно ти е обяснил - като искаш 1200. обаждаш 1440 с ДДС.Ако цената е прекалено висока - намаляваш печалбата си, а не ми крадеш парите за данъка. Запознаваш се с облекченията които се предоставят, използваш зелена енергия, назначаваш хора от бюрата по труда и др. и др.И най-вече - целта на заниманието не е да спечелиш колкото си преценил. Целта е с минимум разходи да реализираш максимум печалба, като съобразиш всички законови и подзаконови норми.Но частния бизнес е тема, която е доста дълга - ако желаеш, при други обстоятелства мога да ти отворя очите за някои тънки моменти с които да не ти е проблем, че ще дадеш на държавата МОИТЕ пари. Ако сметките не ти излизат и това не ти харесва - не значи, че не трябва да е така. Или си сменяш бизнеса или отиваш на пазара на труда. Аз ги върша и двете - скалъпвам доволно за хлебеца.

Коментар

Ехоооооооо.......Втрнете се на темата, ако обичате :D ДДС -то нали се връща после. Не е въпроса в ДДС -то, а в редица други тъпотии, заради които все още нямам личен бизнес. Когато клиента има достатъчно високи доходи, тогава ще се завърти бизнеса в тая държава. За сега това условие липсва и съответно то подтиква към търсене на услуги в сферата на "сивата икономика", която пък по тази причина расте. Айде весело посрещане на новата година !
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                            X