Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Домашна газификация, за, против...?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

има гозатова се слагат сигнализатори и отсекатели в битови инсталациидаже подлежат на годишен преглед от надзор
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Даже и текат лихви по закон, ако не дойде "надзора" да удари подпис . Сега вярно, че много много не го интересува, важното е газ детектора да не пищи. That’s all folks :D

Коментар

Живея в жилище около 70 м2, което през годините съм отоплявал с почти всички познати начини на отопление - подово, акумулираща печка, твърдо гориво, климатици... От 4 години се топля на газ с котле Дедитрих и гарантирам, че по-комфртно отопление от това просто не съществува. Относно цената - в зависимост от външната температура, цената на природния газ и времето, през което работи в денононщието, сметките ми са варирали от 80лв. - 240лв. през отоплителния сезон. Температурата, която се поддържа в целия апартамент, вкл. банята и коридора - 20-22 гр. Топлата ми вода е 20 - 30лв. на месец. Първоначална инвестиция - малко над 5000лв. Относно конвекторите - ако се топлят само отделни помещения - да съгласен съм, но ако се топли цялото жилище - задължително газово котле. Високите сметки за газ идват от НЕизползването на седмичен програматор - уред струващ около 200лв. и контролиращ котлето, съобразявайки се със заданената от собственика температура в различните часове на деннощието.А и поне от 5-6 години газът е изкуствено омирисен и си смърди гадно. Друг е моментът, че за разлика от пропан-бутана е по-лек от въздука и излита на горе. Ако колегата пуснал темата се нуждае от други разязнения - готов съм да отговоря, от личен 4-годишен опит.
        Peugeot 301
        Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

С две ръце за обаче едната свалям заради цената.Ама ми се струва надувате инвестицията.моята е доста по-малко,двуконтурен котел Моратоп 6-18кв. -1560лв.стаен програматор Милукс-80лв.радиатори 3бр./0.6-100см./,1бр./0.6-200см/,130м тръби,4термоглави,и други дреболии -800лв.включване кум монополиста -пред новогодишна промоциянякви разрешителни към общината -153лвтруд-от мен ама аиде и тои е пари един ден.тотал 2500 и малко отгоре.сметки лято30-40лвзима 70-80 до 444лв рекорда ама в големия студ котела работи денонощно вечер 18-19 гр. денем 21 гр. това за северен апартамент без никви комшии 5 етаж 100кв./реални87-90/за стаините конвектори незнам цени.Това от вече 8-9 годишен опит.
          Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
          Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Бях намерил една примерна таблица в която се сравнява калоричността на горивата. За съжаление съм загубил линка от който съм я взел.Сигурно може да се намерят и други подобни таблици.Не че това е абсолютната истина обаче служи за някакъв ориентир.Във цените не е включено само хамалуването и факта че си имаш работа със някакъв монополист, което също се отразява на крайната сума.На зелената таблица интересното е "Специфична цена на топлинната енергия" - лева на киловатчас, от която можем да си изчислим колко ни струва за ден, месец, сезон.
            Прикачени файлове
            Bravo 1.6 / 16

Коментар

Все полезни мнения, благодаря. Оставам с впечатлението, че от ползващите газ един не каза ’съжалявам, че сложих газ’.А доколко има зависимост от тока? Ако спре тока какво се случва?

Коментар

ls1 написа:
                Все полезни мнения, благодаря. Оставам с впечатлението, че от ползващите газ един не каза ’съжалявам, че сложих газ’.А доколко има зависимост от тока? Ако спре тока какво се случва?
                Нямаш и парно, защото помпата на котела е на ток...Някои слагат ЮПС, но според мен не си струва, защото първо тока за 7 години не е спирал за повече от половин час,даже е много половин час и второ - къщата така се е стоплила, че и 3 часа да няма ток - няма да се измръзне.
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

като спре тока е студено. Това при положение, че си с конвектори. Просто дори и с юпс, грееш страшно малко вода. Без наличие на пламък в котлето, и да въртиш водата все тая. Абе супер е, само тока да не спира. Ама нали уж сме тръгнали да се "оправяме" .

Коментар

Темата е много сериозна а за жалост виждам 90% ламери! Дано никои не взима невероятно важни решения четеики форуми! За жалост е така щот сме Българи и не вярваме дори на себе си. И после....

Коментар

Ами...открехни ни...недей така, само ’муаахахах’ откъм купола на църквата.

Коментар

ls1 написа:
                        Ами...открехни ни...недей така, само ’муаахахах’ откъм купола на църквата.
                        Ти сам направи един много важен извод малко по назад! Почети(ма не по форумите) помисли.....Колкото до открехването може не е проблем! Но не тук в темата! Що ли? Ми знаеш що не се таковат в Бг хората по улиците нали? :D

Коментар

Working...
                        X