Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Домашна газификация, за, против...?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ls1 написа:
    Всъщност трябва 1/2 от собствениците да са съгласни.
    Хайде да са поне 63%, за да не кажем, че за основна промяна на инсталация или прокарване на нова минимума е 75%.Ама това в случая няма никакво значение - 50 метра копане на 1,20 дълбоко и разбиване на темелите на блока за да влезе вътре и после до основно разклонение на централен щранг, откъдето къртене на няколко етажа нагоре - мама миа! Тая няма да стане!
    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

От края на миналия месец процедурата е улеснена, отпаднали са някои разрешителни. Сред промените е, че вече е нужно съгласието на 1/2, а не като досега на 2/3 от собствениците. Но това наистина е подробност, така като описвате май е трудно упражнението.Климатиците не са лоши, е, трябва да им разменя местата защото в момента са неправилно разпределени, това ми е задача за другото лято. Трябва да сменя и стъклата, това е за по-другото лято. Но просто ми писна нещо да ми подухва във врата и да слушам вентилатор, затова съм недоволен.

Коментар

Като си направиш изолация на жилището и смениш дограмата ще стигнеш до извода, че с климатиците ще е по-изгодно отоплението до 0 градуса. При по-ниски температури отоплението не е толкова ефективно и преминаваш на газово отопление. Така няма да плащаш повече от 200 лв. за отопление.Хубавото на газовото отопление е, че няма хамалогия и не губиш площи за съхраняване на горивото, както и отбелязаха някой по-горе.И още един плюс - можеш да се къпеш/излежанаш във вана, поради неограниченото количество топла вода! :D
        Няма начин да няма начин!

Коментар

След като искаш да не ти духа вземи си подови климатици и ще видиш че ще си промениш мнението.
          Обичам си работата.

Коментар

Откакто съм на отопление на природен газ съм се почувствал БЯЛ ЧОВЕК! Около 1000-1200 лв ми излиза отоплението на самостоятелен етаж от къща + топлата вода в неограничени количества. При положение, че парното бичи нонстоп. Миналата година при 20 дни с температури под -15 градуса и още не бях сменил дограмата 320 лв. Все ми се струва, че за апартамент ще е доста по-евтино, защото все пак все се грее я отдолу я отстрани.
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Против ... Или климатик или камина.
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Макар,че съм фен на отоплението на ток,но с радиатори,а не климатици,газта също е идеален начин за отопление.Чисто,топло,настройваш си всичко като на теб ти харесва,топла вода ще имаш в изобилие.
                Fiat Marea 1.8 16v HLX
                Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

ако можеш да си го позволиш - прави го :D комфортът е несравним с каквото и да е друго отоплениене е опасно - системите са предпазени по няколко начинанаистина налягането е ниско, но реално от налягането няма какво да се случинещата с опасността са много много преувеличени, особено по филмитеприродния газ гърми само когато концентрацията му във въздуха е 5-15%за да стане сакатлък трябва да е адско лошо стечение на обстоятелствата...природният газ е изкуствено омирисен, веднага се усеща ако има течно най-вероятно сметките няма да ти харесат, особено ако ги сравняваш с тези от климатизаторитеза да излиза изгодно е добре да се използва нискотемпературно отоплениепримерно подово отопление комбинирано с кондензационен котел - при такива температури котлите работят с прекрасно КПДосвен това при подовото отопление може да се поддържа по-ниска температура в помещенията и по този начин допълнително се намалят сметкитено подово отопление се прави при строителството на имота или при сериозен ремонти с радиатори става, но сметките ще са по-високис ковнектори, работещи изгарящи директно газ нещо не си го представям - лично мнениепри всички варианти ще трябва да се прокарват тръби, не знам това как го виждашкотелът топли и вода за битови нуждиможе да я грее директно, т.е. проточно - само когато имаш нужда от нея без бойлери и подобни
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

на дядото му искаха 200 лева да го докарат до тяхния блок - за два входа - 24 апартамана по 2 входа по 200 лева - 9600 лева... разводката до апартаментите допълнително...и Овергаз - сладък монополист - мирси!!!!
                    Fiat Punto 1.1-Синята птица
                    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Така като гледам си струва да се замислям за този вариант чак като докарат газа в блока.

Коментар

ls1 написа:
                        Така като гледам си струва да се замислям за този вариант чак като докарат газа в блока.
                        И като я докарат до блока се замисли още веднъж за да се откажеш.
                        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Това е най-комфортното и най-евтиното отопление. Сега точно на газ се топля Инаталирана е в тристаен апартамент от поне 5 години и включително за отопление се ползва и за готвене и топла вода.Само не се лъжете да слагате газов котел и радиатори - това гарантира високи сметки и именно то него някои си мислят че на газ е скъпо. Тук се отопляваме с конвектори които се монтират във всяка стая и изгарят газта в чугунено котле. Монтира се на външна стена и се пробива отвор за вход и изход на въздуха. Има си терморегулатор и вентилатор ако искаш да стопли по бързо след като е бил изключен. Един такъв конвектор включен 24 часа на месец и настроен на 20-22 градуса в нормална стая не гори повече от 15 лева газ.Единственият проблем представляват медните тръби които трябва да вървят по стените високо под тавана но си направихме втори таван и се скриха. И звукът от периодичното отваряне на клапана и запалването нощно време но не е нищо фрапиращо дори по тихо е от климатикВ природният газ не се добавя мисирс защото е по лек от въздуха и много трудно може да се концентрира в жилището - просто си излита през пролуките в прозорци и врати. Иначе може който желае да си сложи датчици - мисля че един поне е задължителен свързан с клапан който автоматично прекъсва подаването на газ.Тук са инсталирани 3 конвектора - само в едната стая няма, газов бойлер и готварска печка като цялата инвестиция беше около 5000 лева.

Коментар

пак казвам - изкуствено се омирисява
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Да вярно е,добавя се допълнително мирис.
                              Fiat Marea 1.8 16v HLX
                              Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Ами не знам - ще подуша котлона Но няма ефекта с натрупването както при пропан бутана.

Коментар

Working...
                                X