Аргумент и цитат не мога да ти дам, защото нямам учебник, но ти гарантирам на 100 процента, че този който е в кръстовището не е с предимство, както при нерегулираното кръстовище така и тук важи правилото на ДЕСНИЯ! САМО ако има знак, че този в кръстовището е с предимство само тогава важи, това го имаше в листовките. Повечето кръстовища имат знаци, но тези които нямат важи правилото на десния!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предимство при кръгово движение.
Collapse
X
-
popara801 написа:Няма кво да се спори по темата.Навлезлият в кръговото е с предимство.Този на който му предстои да навлезе се съобразява с това дали идват коли по посока на кръговото.Елена Елена невероятна си.Само с автобуса и да не си седнала в кола да караш.
Коментар
-
Ако обърнете внимание на регулираните със знаци кръгови кръстовища, ще забележите, че знак за предимство в колелото има поставен на всяко място в кръга, в което има засечка с влизащ в кръговото път, т.е. всяко място, в което има влизане в кръговото е своебразно кръстовище. Или казано с думи прости - кръгчето е един път, вливащите се в кръгчето пътища са други пътища и всяка пресечна точка е кръстовище, което се регулира със знаци, светофар или правото на десния.
Коментар
-
Immortal написа:popara801 написа:Няма кво да се спори по темата.Навлезлият в кръговото е с предимство.Този на който му предстои да навлезе се съобразява с това дали идват коли по посока на кръговото.Елена Елена невероятна си.Само с автобуса и да не си седнала в кола да караш.Брава 1.6
Коментар
-
Re: Кръгово
kluchar написа:Аз мисля че в България не сме свикнали с кръговите движения и да се избягват по натоварени места да се слагат Пример както беше преди края на магистралата при Стара Загора Още като го откриха имаше 5 катастрофиAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Напълно подкрепям мненията, че ако няма никакви знаци, тези, които влизат в кръговото са с предимство, защото са дясностоящи. По-лошото е, че забелязвам тенденция доста хора да не знаят правилото за дясностоящия. Имам си няколко "любими" кръстовища в квартала, където живея, където редовно ми взимат предимството и дори не разбират, че го правят.
Коментар
-
Все някъде е възможно да има и тогава трябва да се знае кой е с предимство. Ето пример:http://www.shofior.com/wordpress/?p=1403
Коментар
-
Масово не се спира на знак СТОП, а ние спорим за сложни кръстовища като кръговите. Толкова пъти ми се е искало да не съм с любимата кола, а с някой ЗИЛ, че да имам вградена кола вместо броня...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар