Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предимство при кръгово движение.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аргумент и цитат не мога да ти дам, защото нямам учебник, но ти гарантирам на 100 процента, че този който е в кръстовището не е с предимство, както при нерегулираното кръстовище така и тук важи правилото на ДЕСНИЯ! САМО ако има знак, че този в кръстовището е с предимство само тогава важи, това го имаше в листовките. Повечето кръстовища имат знаци, но тези които нямат важи правилото на десния!
    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

popara801 написа:
      Няма кво да се спори по темата.Навлезлият в кръговото е с предимство.Този на който му предстои да навлезе се съобразява с това дали идват коли по посока на кръговото.Елена Елена невероятна си.Само с автобуса и да не си седнала в кола да караш.
      Митак, не си прав.Няма такова нещо като "навлезлият в кръговото е с предимство".В действащите ЗДвП и Правилник НИКЪДЕ не се разглежда понятието кръгово движение. Освен в описанието на знаците, които го обозначават.НЯМА СПЕЦИАЛНИ ПРАВИЛА ЗА ДВИЖЕНИЕ В ТАКОВА КРЪСТОВИЩЕ. ТАМ СИ ВАЖАТ ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ В НОРМАЛНО КРЪСТОВИЩЕ. Ако е регулирано със светофари като това до Сточна гара - гледаш светофарите.Ако е регулирано със знаци - гледаш знаците - в Бургас например си с предимство ако си в кръга. В Ямбол до ХЕИ - не си с предимство ако си в кръга, с предимство са идващите по булеварда.Ако не е регулирано - важи правилото на дясно-стоящия (аз лично никъде в България такова не съм виждал, а смея да твърдя че пътувам много и познавам всички големи градове в страната добре).

Коментар

Плаша се като чета.... Преминаването през нерегулирани кръстовища се очертава като нещо доста опасно...

Коментар

Airfan написа:
          Плаша се като чета.... Преминаването през нерегулирани кръстовища се очертава като нещо доста опасно...
          Кое точно те плаши ? Иначе преминаването е опасно, когато незнаещия кой е с предимство наближава и се опитва да премине кръстовището пред имащия предимство ...

Коментар

Когато преди кръстовището имаш знак, приканващ те да пропуснеш движещите се с предимство (тия в кръговото), какво има да умуваш?Ако толкова мислите колкото пишете никога няма да минете през кръстовището.
            Няма начин да няма начин!

Коментар

Дайте снимки и/или координати, да го видим къде е това нерегулирано кръгово без знаци или светофари, защото аз никога не съм виждал такова.
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Кръгово

Аз мисля че в България не сме свикнали с кръговите движения и да се избягват по натоварени места да се слагат Пример както беше преди края на магистралата при Стара Загора Още като го откриха имаше 5 катастрофи
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ако обърнете внимание на регулираните със знаци кръгови кръстовища, ще забележите, че знак за предимство в колелото има поставен на всяко място в кръга, в което има засечка с влизащ в кръговото път, т.е. всяко място, в което има влизане в кръговото е своебразно кръстовище. Или казано с думи прости - кръгчето е един път, вливащите се в кръгчето пътища са други пътища и всяка пресечна точка е кръстовище, което се регулира със знаци, светофар или правото на десния.

Коментар

Immortal написа:
                    popara801 написа:
                    Няма кво да се спори по темата.Навлезлият в кръговото е с предимство.Този на който му предстои да навлезе се съобразява с това дали идват коли по посока на кръговото.Елена Елена невероятна си.Само с автобуса и да не си седнала в кола да караш.
                    Митак, не си прав.Няма такова нещо като "навлезлият в кръговото е с предимство".В действащите ЗДвП и Правилник НИКЪДЕ не се разглежда понятието кръгово движение. Освен в описанието на знаците, които го обозначават.НЯМА СПЕЦИАЛНИ ПРАВИЛА ЗА ДВИЖЕНИЕ В ТАКОВА КРЪСТОВИЩЕ. ТАМ СИ ВАЖАТ ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ В НОРМАЛНО КРЪСТОВИЩЕ. Ако е регулирано със светофари като това до Сточна гара - гледаш светофарите.Ако е регулирано със знаци - гледаш знаците - в Бургас например си с предимство ако си в кръга. В Ямбол до ХЕИ - не си с предимство ако си в кръга, с предимство са идващите по булеварда.Ако не е регулирано - важи правилото на дясно-стоящия (аз лично никъде в България такова не съм виждал, а смея да твърдя че пътувам много и познавам всички големи градове в страната добре).
                    мисля, че това мнение изчерпва всичко по въпроса, а някои колеги да четат добре аз лично нерегулирано кръгово не съм виждал
                    Брава 1.6

Коментар

Различни кръгови,разлчини правила,това е моето правило!

Коментар

Re: Кръгово

kluchar написа:
                        Аз мисля че в България не сме свикнали с кръговите движения и да се избягват по натоварени места да се слагат Пример както беше преди края на магистралата при Стара Загора Още като го откриха имаше 5 катастрофи
                        Напротив. Точно на натоварените места е добре да ги има. Пример: всички изходи в Бургас
                        Alfa 159 SW 2.4 Ti
                        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Напълно подкрепям мненията, че ако няма никакви знаци, тези, които влизат в кръговото са с предимство, защото са дясностоящи. По-лошото е, че забелязвам тенденция доста хора да не знаят правилото за дясностоящия. Имам си няколко "любими" кръстовища в квартала, където живея, където редовно ми взимат предимството и дори не разбират, че го правят.
                          http://www.youtube.com/watch?v=flgNCrXaeA0

Коментар

Седя и са чудя, хубав спор водите, ама къде го намерихте това "нерегулирано кръгово" или просто ей така си спорите ? :D
                            Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Все някъде е възможно да има и тогава трябва да се знае кой е с предимство. Ето пример:http://www.shofior.com/wordpress/?p=1403
                              http://www.youtube.com/watch?v=flgNCrXaeA0

Коментар

Масово не се спира на знак СТОП, а ние спорим за сложни кръстовища като кръговите. Толкова пъти ми се е искало да не съм с любимата кола, а с някой ЗИЛ, че да имам вградена кола вместо броня...
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X