Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТВ спира сигнала към Булсатком.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Както и да го погледнеш си е безплатна ,даже и в момента си върви аналогова в цялата страна БЕЗПЛАТНО!

Коментар

Еле я да те питам ти плащаш ли вода у вас? Щото ще те светна че водата е безплатна и вместо да я плащаш можеш спокойно да отидеш и да си наточиш я от някое поточе или пък да си събираш дъждовна. Ако на това не му викаш безплатно ...VIT - добре че ни светна щото ние до сега както и милиони хора по света плащаме за да гледаме безплатните/ефирни програми. Не знам след като разкри тоя факт кво ще стане утре

Коментар

Аз за пиене си точа от една чешма, но за къпане не става, защото ме удря цената на бензина. :D
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Ето и цитат от сайта за цифровизацията:ВЪПРОС:Кои канали ще мога да приемам ефирно с цифрова телевизия?ОТГОВОР:Ще можете да гледате всички програми, които имат лиценз от СЕМ за цифрово ефирно разпространение. За момента това са BNTo bTVo bTV Actiono Novao Bulgaria On Airo BBT - Балкан Българска Телевизияo DRT - Дарик Радио и Телевизияo TV7В бъдеще броят на ефирните цифрови програми ще се увеличава.Малко инфо !!!П.П Че не разбрах за какво точно трябва да се плаща на БТВ и ТВ7 ?

Коментар

Сигурно плащат маниаците на HD.

Коментар

Не се плаща на бТВ, а на доставчика. Ясно, че бТВ е ефирно безплатна, това значи ли че всеки има право да я ретранслира без да дава пари за това, а да събира пари от клиентите си? Булсатком вади печалба от ретранслирането на телевизията, съответно трябва да си плати на телевизията някакъв дял.

Коментар

Нещата са като при авторските права, когато си вземеш DVD да гледаш вкъщи. Ако го гледай у дома и 50 човека да има никой няма да дойде да те провери, но ако го пуснеш в автобуса на 50 пътника и някой те изтропа, ще имаш проблеми.Не бива да забравяме, че телевизиите плащат и за външни продукции!

Коментар

Споко бе човека отиде на сайта да провери и да цитира Сега ако посети и сайта на булсат дето същите програми вече имат и цени ... ама кой да се сети

Коментар

С риск да си навлека майни и ненавист, дето се казва " не съм го казвал, но пак ще повторя" , електронните медии излъчващи реклами, "се хранят" от тях (рекламите). ТВ програми (като НВО ) които не излъчват реклами а само продукти обект на закона за авторското право, са тези за които трябва да се плаща. Също така, никой не може да задължава клиент да купува даден продукт, без неговото съгласие. Няма как да стане Булсатком или друг ДОСТАВЧИК на електронни медии да ме задължи да плащам за продукт който се разпространява безплатно (визирам националната програма bTV ). На дисрибуторите на всички видове електронни медии - ТВ , интернет, радио, се заплаща за ДОСТАВКА. Това означава такси за поддръжка, техника, заплати и енергигия необходими на доставчика, за да достави съответната медия до абоната. Когато абоната е длъжен да заплати авторски права за съответна медия, тя не може да му бъде налагана принудително - което се опитват да направят bTV и TV7 към настоящият момент. Булсатком, защитавайки собствените си права, защитават и тези на потребителите си. В случай, че Булсатком приемат офертата на bTV и TV7 каквато е в момента, ще трябва да повишат стойноста на месечният абонамент. Това ще бъде огромна грешка от тяхна страна и ще доведе до тотален отлив на клиенти. Всеки имащ достъп до ефирните програми на БГ или до доставчик предлагащ цифрова ТВ която не включа скъпо платените програми на bTV media group, ще се откаже от услугите на Булсатком (включително и аз). В момента работата ми е свързана с ежедневни посещения на обектите на дава от GSM операторите у нас, нямата идея каква "война" за клиенти се води. Сега и Булсатком се манесват в този бизнес, и считам подмолната дейност на bTV и TV7 нещо нормално в златнатс епоха на корупцията у нас - някой на някого е дал нещо, са да направи нещо което е угодно на първия .... И в крайна сметка пак потрбителя е прецакан.
                    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

ilkor написа:
                      Хахахахха щяла да скочи двойно. Ми помисли малко преди да им повтаряш глупостите Нали ако вдигнат двойно цените няма да остане кьорав абонат при тях. Ще си намалят нормата на печалба - ей за тва е спора. Щото цената на сателитното разпространение не зависи от бройката на абонатите.Как ще си получаваш програмите по кабел, ефирно или както и да е не е интересно като нямаш какви програми да получиш.Сравнението с вилиците е че след като си платил за нещо и някой ти вземе половината няма на света нормален човек който да каже че така му било по добре. Колкото до вилиците и ефирните програми - винаги можеш да ядеш и направо с ръце без вилици - нали еле
                      Илко, не те знам абонат ли си на Булсат, но оборудаването им съм го платил 4лв. за едногодишен договор при цена 6.80/месец. Сборно това прави точно 85,60лв. Не знам една антена колко струва, нито приемника им колко пари е, но вярвам, че за 12 месеца не са успели да спечелят над оборудването. Кво мислиш по въпроса, а? Или в Китай и алуминия е без пари?
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

ilkor написа:
                        Еле я да те питам ти плащаш ли вода у вас? Щото ще те светна че водата е безплатна и вместо да я плащаш можеш спокойно да отидеш и да си наточиш я от някое поточе или пък да си събираш дъждовна. Ако на това не му викаш безплатно ...VIT - добре че ни светна щото ние до сега както и милиони хора по света плащаме за да гледаме безплатните/ефирни програми. Не знам след като разкри тоя факт кво ще стане утре
                        Грешиш Илко, в случая хората спорят за това, че обвързват излъчването на бтв с покупката на целия пакет от програми на бтв, което е извиване на ръце. Все едно да идеш да си купиш нож, а да те накарат да си купиш комплект прибори, щото ножа за хляб е в тях.

Коментар

ilkor написа:
                          не знам от де ти идват такива примери. Водата, докато стигне до теб, минава пред обработка, доставят ти я..... а има доста хора, които ходят по знайни и незнайни източници да пълнят вода - сравнението ти пак не струва. Давам ти трети опит. Ти някакъв заклет фен на БТВ ли си? Аз не съм. Като зрител бих се радвала да се споразумеят и да пуснат БТВ и ТВ7. Пак като зрител не желая да ми вдигат таксата и, ако тези програми влязат в пакет с допълнително плащане, никога няма да ги платя. Ако искам да го гледам, слагам антената и гледам. Затова смятам, че в случая Булсатком са в правото си да откажат да сключат договор, а изказването на БТВ груп, че след като другите подписали договора и Булсатком трябва да го подпише противоречи на всички пазарни практики
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

О балгодаря за великодушието еле Не съм заклет фен на никой. Просто не разбирам как някой като му вземат нещо което е имал и за което е платил вече почва да се кефи на този факт Ами отворете форумите на булсат да видите какъв вой става когато изчезне някоя треторазредна програма. А сега даже им благодарят И защо? Заради една манипулация че щяла да се вдигне цената (двойно). Никой от тук пишещите няма и представа какви условия и цени се договарят. Ама латерната се е завъртяла вече - щом ще ни вдигат цената - не мерси не щем.А сега кажете как никой друг оператор не каза аз няма да сключвам договор с БТВ щото трябва да увелича цената? Айде БТВ извивали ръцете с пакет - ами ТВ7 с какво извиват? Просто са решили че достатъчно са ги клатили! Същото е с ДВД и СД дисковете. Почва един да ги копира и да лапа цялата сума на клиента. Явно в БГ това се разбира като добра пазарна практика И няма как да се разбият каналите на пакети - обясних го по горе. Най малко операторът няма никаква изгода от това. Аз примерно спорт не гледам но програмите ми през 2-3 са точно такива.jenshen, ти не им бери грижа за оборудването - щом го продават на тази цена не са на загуба. Смятай колко им искат на абонат щом ти за 6.80/месец ти получаваш оборудването и четирите национални програми! Дали според теб БТВ им иска по 2 лева на абонат? Сметни също така че ти си най прецакания в случая защото за тези 6.80 сега ти вместо 4 програми гледаш 2! Или теб не те касае щото си фен на Балканика ТВ и не гледаш БТВ
                            не знам от де ти идват такива примери. Водата, докато стигне до теб, минава пред обработка, доставят ти я..... а има доста хора, които ходят по знайни и незнайни източници да пълнят вода - сравнението ти пак не струва.
                            Дал съм ти перфектния пример Нямаш си явно и идея безплатната програма през какви обработки преминава за да се достави до телевизора ти през спътника или кабела - както и безплатната вода. Да, ама ти не обичаш да плащаш - отиваш на поточето както казах ... или си слагаш антена и получаваш както безплатна вода така и безплатна телевизия.

Коментар

@ Ilkor,Явно и ти не си запонзат,ама пишеш ли пишеш. Другите опаратори имат още действащи договори за БТВ. Стари договори и още не са почнали преговори за новия,затова повечето все още имат БТВ.Чакай да изтечът за да видиш какво става. Ако Булста бяха клекнали,познай какво щеше да сане с другите по-малки оператори. Виваком сключиха изгоден сано за тях договор,защото ъплинкват от 45е бая канали на бтВ и тв7. А безплатното по ефира си е наистина БЕЗПЛАТНО/през колкото и преработки да минават/ бе човек,как по-ясно да ти го напиша. Там ТВ плащат за да се излъчват по ефир. Това са Телевизии които разчитът на рекламите за постъпления ,а не са платени канали както примерно е HBO.

Коментар

Колега, много си далеко от идеята на спора тук. Казваш факти които са общоизвестни но спорът не е изобщо около тях. Няколко пъти се опитах да ти го напиша завоалирано но не се усети .. А информацията за това кой какво ъплинква и какви договори сключва е най обсъжданата новина между лелките в автобуса сутрин - чували сме я вече Накрая си написал нещо което е абсолютно погрешно и дилетантско. Телевизиите не печелят само от рекламни постъпления!!! Телевизиите печелят от рекламни постъпления и от продажба на права!Ще ти дам един пример - представи си национален безплатен канал в щатите покойто се въртят интересни и чисто нови филми създадени да кажем специално за него. Аз го приемам, слагам му субтитри(евентуално) и го пускам в България. И тъй като този канал си се издържа от рекламите както твърдиш ти, мислиш ли че ще ме оставят да го правя без да им плащам за правата?Ей тия торенти изкривиха съзнанието на младежта А дали не съм запознат ... това беше вицът на деня

Коментар

Working...
                                X