Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За снегопочистването
Collapse
X
-
Re: За снегопочистването
BO написа:Румен_Хинчев написа:Бе карайте да е весело ! 25 часа изкарах в един автобус Пихме и се веселихме...И добре , че има богати люде , които си плащат снегорини , че да им изкарат осемте камиона с фураж за кокошките...П.П.Един колега с когото трябваше да работя сега в Германия каза , че и там не чистят докато не спре вятъра след снеговалежа . Пиша за Дегендорф , Бавария - най-богатата провинция.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Tornado написа:Как няма да чистиш ако някъде има затрупани автомобили с бедстващи хора.По тази логика трябва да спират движението 24 часа преди снеговалежа.Или бедстващите да ги оставим на гражданска защита и зимните модули от БА.Те за чия сметка и на кой гръб изразходват ресурси нали знаете?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Тук се говори глобално за стандартното чистене на улиците.
Коментар
-
Immortal написа:BO написа:Тук се говори глобално за стандартното чистене на улиците.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Immortal написа:BO написа:Тук се говори глобално за стандартното чистене на улиците.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Зле им е техниката ,защото си нямат Турбо Татра. Я вижте в Бургас с какво се хвалят пред медиите.
Коментар
-
@ВоВсичко това щеше да е резонно, ако преди месец нямаше репортажи по телевизията коооооолко подготвени сме за зимата, как се е купила нова техника, как складовете пълни с луга, сол, пясък или там каквото хвърлят. Освен това щеше да е резонно ако фирмите не ЛАПАХА едни яки кинти за това почистване, и не ми казвай че вземат стотинки, просто не е вярно. Това ти го казаха по-горе, сега ти го казвам и аз, барем тоя път престанеш да отговаряш със затворено очи. Миналата година в момента в който заваля минаха машини и наръсиха с някаква химия, от която снега не може да трупа. Затова и миналата година нямаше чак такова блокиране на Варна, а не е като да е нямало сняг. Тая година обаче нямаше нищо предварително. Първо чакаха да натрупа. После чакаха да спре вятъра. После им виновни закъсалите по пътя. После дадоха пресконференции как вече са изчистили, а хората гледаха през балконите и се чудиха къде е чистено?! И чак след това, 48 часа по-късно, минаха по изровения вече от коли път и разчистиха. Миналата година за същия сняг минаха три пъти, веднъж предварително наръсиха в началото, втори път наръсиха като вече се видя че почва да трупа и на третия път изринаха кишата и пътищата бяха на асфалт. Тая година минаха само веднъж. А парите повече. Що?Добре, да допуснем (само допуснем) че си прав и ’за толкоз пари - толкоз’. Що никой не ни го каза? Като се прави конкурс за тези фирми те казват ли в документите които подават ’ние ще се опитаме евентуално да изчистим, но понеже сме дали ниска цена ще трябва да ни ръкопляскате за колкото и да изчистим, щото за толкоз пари - толкоз’. Не, нали? Всичките се тупаха в гърдите колко техника имат, колко химия, колко пясък, как ’във въздуха ще ловим снежинките’. Даже Павлова каза, че държавата ще плаща на фирмите не само за почистването, ами и за готовността да седят на линия готови да чистят. Е...ще прощаваш ама бая се заседяха тая година...
Коментар
-
Не казвам, че не е много добре изчистено.Казвам, че има мрънкащи, повечето хора са такива, които каквото и да стане винаги ще мрънкат накрая, че пред входа му еди кой си не е изчистил.Това е факт. Всеки ден го гледам при нас, по улиците, в този и други форуми. Омръзнало ми е от мрънкачи навсякъде, без покритие.Факт е, че никой не чисти във виелици. Защо не кажете, защо цял Ню Йорк е бил заринат в сняг и не е бил почистен над 24 часа?Дадох ви репортажи, ако искате да разберете малко повече, информацията си е в нета. Свободно достъпна.Ама е по-лесно да се мрънка.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Само дето забравяш, че Ню Йорк има перфектно развито метро. Така че града не е бил чак па толкова блокиран.Недей да вкарваш думи в устата на хората. Никой в тази тема не е казал, че иска да му изчистят чак до входната врата.Теб ти е омръзнало от мрънкачи. Мен пък ми е омръзнало да точат по всевъзможен начин кинти и като се оплачеш ти казват ’аман от мрънкачи’. Не си ми отговорил на зададените въпроси по-горе, за това какво са обещавали и т.н. По-лесно ти е да кръстиш всичко ’мрънкане’ и толкоз. Аз мисля че трябва да искаме сметка за обещано, свършено и платено. Ти мислиш, че трябва да махнем с ръка и колкото-толкова. Ех, че е лесно и приятно да се връткат далаверки без никой да задава въпроси. Гадни мрънкачи, само гледат в чуждата паничка, като са толкоз отворени да крадат и те бе, що само мрънкат. Нали?
Коментар
-
Не виждам конкретни зададени въпроси от теб. Или поне не си ги систематизирал като такива, за да мога да ти дам някакви отговори.Да, трябва да се търси сметка. За това има и хора по съответните работни позиции, които го правят по някакъв начин. Иначе нямаше да има и един снегорин навън.Ето последните новини от САЩ:http://fakti.bg/world/55579-obilen-s...-videoДано и под тези снегове да има метро, за да може да си позволят да не чистят. :DA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Напротив. Задал съм много конкретно въпроси. Просто не ги четеш.И какво за САЩ? В един щат умрял един. В друг щат една кола се блъснала заради заледен път. В трети щат човек измръзнал. О, Боже, ужас, в Чикаго отменили 1/3 от полетите! Става дума за цели щати, дето са незнам колко по-големи от България, да не говорим, че са в така наречения ’царевичак’, дето е най-изпадналата част на държавата им. Тока им спира, щото американците от време оно масово ползват дървени стълбове. Освен това става дума за бури, пред които виелицата ни отпреди два дни е, ще прощаваш, ’пръц’. Аз чета форуми на българи емигранти там и ги виждам как се подготвят за зимата. Как се чудят защо американците не си купуват зимни гуми масово (факт), дали пък не е щото яко се чисти? Как в Чикаго между съседни метростанции са направили пешеходни отопляеми тунели и хората могат да идат на работа без чак толкова да им пречи снега. Виждаш, че няма как да сравняваме, мащабите са коренно различни. Тея хора на отговорни позиции дето следят дали е свършена работата...смешно, даже няма да коментирам. Ето какво ти предлагам. Дай ми да открадна 1 милион. Ти ще ме контролираш. Ако някой има претенции ще му кажем, че е мрънкач и че опасност от злоупотреба няма, понеже ти ме контролираш. Доволен ще останеш. :DДопълвам. Току що от Община Варна обявиха, че снегопочистващите фирми са работили без спиране 48 часа. В резултат на което основните варненски булеварди са изчистени. Не знам дали имаш представа колко са варненските основни булеварди. 48 часа чистене без спиране на педя, педя и половина сняг на пет булеварда и половина, евала, машала и ашколсун. Вчера по това време обявиха, че не чистят, щото има вятър. Днес обявяват, че 48 часа са чистили без прекъсване. Кога излъгаха? Или първото е признание колко са работили, пък второто ще е вписано в ’разходи за осребряване’?
Коментар
-
За снегопочистването са нужни организация и налична техника, като всичко трябва да започне още от първия сняг който се задържа. Един снегорин (камион) чисти 10 км отсечка за 1 час в двете посоки (до 20 см сняг). Ако се изпусне ситуацията (над 20 см) влиза тежката артилерия - трактор (аналог на К 701, Т150), които са с възможност за снегопочистване два пъти по-бавно от камиона. По татово време не си спомням да са били затваряни пътищата за повече от 2-3 часа (става въпрос за Разград). Дори по селата улиците се разриваха максимум на следващия ден от падането на снега. Основният проблем в североизточна България са навяванията, които едно време ограничаваха с едни прегради (незнайно кой, как и от къде ги намираше за да ги постави из нивите). При сегашните условия с развитието на техниката би следвало ситуацията да се овладява по-бързо... с една подробност, че тогава всичко беше държавно. В Турция всички жизнено важни функции се поемат от държавата, понеже частника си гледа печалбата - това е истината. Факт е, че пътищата не са проходими с дни, а това не може да не е НЕсвършена работа.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Във всяка държава се краде.Явно искаш да живееш в някакъв въображаем свят, който го няма.Това, че ти във Варна не си видял някой да чисти е стечение на обстоятелствата.Я дай точно в този момент една снимка от прозореца ти.Или видяхте и вие от източната част сняг по улиците, не виждате асфалта и паника с тема.Олеле, започна да вали. Не виждам снегорин. Умираме. Сори, ама така ти звучи темата.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар