Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За снегопочистването

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

todorakiggg написа:
    S_BANKOV написа:
    Абе стига сте се оплаквали от снегопочистването в София, тука ИМАШЕ 3 см. сняг и той до обяд се разтопи, кво толкова го мислите, долу Разград и Шумен е веселбата.
    Имам роднини в Кубрат и до сега са заклали по едно теле и праси и наистина става веселба Дет са вика и да вали, колко ще вали ?
    И аз така имам си роднини там, и вярно си е веселба. Запали са си камината и си седят на топло.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: За снегопочистването

Lane Staley написа:
      pakumba написа:
      В Сф и около Сф чистят идеално от няколко години насам. Онзи ден из снеговете пътувах извънградско и просто на границата област Сф рязко снега изчезна от пътя. То при вас само за това да са краднали парите- халал да са им, ама те не са оставили нищичко за града, 6 месеца от тази година съм изкарал там и ситуацията е потресаваща откъм цялостна поддръжка.
      Колега, абсолютно невярно, в частта за София.Няма да навлизам в спорове, но от 5 години пътрувам през центъра и по Цариградско два пъти на ден, те Цариградско го оставят на произвола, да не говорим за другите улици.За около София съм по-склонен да се съглася - в сравнение с другите места е слънце, но далеч не е идеално.
      Просто ни се разминават представите за "почистено" , мен ме устройва в града да няма повече от 10 санта сняг на пътя, а извънградско да са разчистени преспите и да е обработено против заледявания. Единствения вариант да е както повечето го искате- всичко да е на вода, това е да се обработва с химикали/луга, като луга почти не съм виждал да сипват в Бг, за химикали пък въобще. Факт, че последняи път, когато закъсах и не успях да мина беше при предното управление.
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Да толкова е почистено навсякъде, че снегорините се разхождат с вдигнати гребла, а улиците в комплексите не съществуват. Нищо де, те си взимат парите по изминатите по ГПС-а километри, а ние се радваме че улиците на градския транспорт са чисти!
        krasio_79bs написа:
        Айде стига де ! Тези по които се движи градският транспорт са на асфалт.Малките в центъра са утъпкани и с 2 пръста сняг.Единствено в Меден рудник може да има малко повече сняг,ама чак пък да е като във Варна.Няма такова нещо.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
          Да толкова е почистено навсякъде, че снегорините се разхождат с вдигнати гребла, а улиците в комплексите не съществуват. Нищо де, те си взимат парите по изминатите по ГПС-а километри, а ние се радваме че улиците на градския транспорт са чисти! Тая година бях в Швеция през февруари, където всеки ден валеше сняг и в градче с 8000 души население улиците бяха облизани до асфалт. Хотела ни беше на 10км от там и се пътуваше без никакво притеснение, а тук един ден да завали и бедствено положение. Жалко ако сме доволни на това "почистване" при 1 педя сняг в града.
          krasio_79bs написа:
          Айде стига де ! Тези по които се движи градският транспорт са на асфалт.Малките в центъра са утъпкани и с 2 пръста сняг.Единствено в Меден рудник може да има малко повече сняг,ама чак пък да е като във Варна.Няма такова нещо.

Коментар

spark написа:
            Да толкова е почистено навсякъде, че снегорините се разхождат с вдигнати гребла, а улиците в комплексите не съществуват. Нищо де, те си взимат парите по изминатите по ГПС-а километри, а ние се радваме че улиците на градския транспорт са чисти!
            krasio_79bs написа:
            Ама ти верно ли мислиш ,че има техническата възможност снегорин да рине 2см сняг? Няма такова нещо и в детските книжки. Минават със вдигнати гребла и отзад ръсят луга или пясък.Каши ми едно място дето да има повече сняг да ида да покарам малко и да се накефя на сняг.Аз не можах да намеря такова.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Пак, както всяка зима, ще повторя, че сме "зима". Зима е бе хора!Какво очаквате?Ааа, сетих се какво очаквате. Точно масово колегите от източните градове думите са им:За какво ми е за 1 ден сняг в града да купувам зимни гуми.А днес четем оплакване от снегорините.Аман.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

S_BANKOV написа:
                Абе стига сте се оплаквали от снегопочистването в София, тука ИМАШЕ 3 см. сняг и той до обяд се разтопи, кво толкова го мислите, долу Разград и Шумен е веселбата.
                Що не дойдеш да се повеселиш?Само аз си знам как стигнах до работа ... обаче не знам защо ...
                I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

avvasilev написа:
                  S_BANKOV написа:
                  Що не дойдеш да се повеселиш?Само аз си знам как стигнах до работа ... обаче не знам защо ...
                  Честно да ти кажа мислех да дойда за купона, ама ще дойда на пролет пп Нямаш идея как искам да се прибера за малко да си почина.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

При нас снегопочистване не е нужно.Едната снимка е от сутринта, другата, от следобяда:

Коментар

Не, не, изобщо не говоря за това да е чисто и на сух асфалт. Говоря, че в сравнение с друга година във Варна специално не просто е лошо чистенето, а откровено не се чисти. И те сами си казват, че не се чисти и чакат да няма вятър.

Коментар

Тази сутрин в Разград само една Дедра беше в състояние да запали и излезе в снега...
                        Прикачени файлове
                        Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

ls1 написа:
                          Не, не, изобщо не говоря за това да е чисто и на сух асфалт. Говоря, че в сравнение с друга година във Варна специално не просто е лошо чистенето, а откровено не се чисти. И те сами си казват, че не се чисти и чакат да няма вятър.
                          колега, че във варна на няколко години вали по сериозен сняг, последно доколкото помня беше едно бедствено положение пак по същото време преди 8 години - 2004, от тогава насам това е първия наистина сериозен сняг
                          Брава 1.6

Коментар

Аз пък се чудя как може да има хора които казват зима е не се оплаквайте?Вчера и днес бях в Букурещ и Гюргево,там няма не почистена улица.Да не би там да няма зима,сняг и навявания?А миналата седмица като валя пак сняг пътувах Русе-Разград няколко пъти,пътя беше изчистен ама така бяха го свили,че от две ленти по завоите оставаше само лента и малко...и това пак чак като спря да вали.
                            Fiat Marea 1.8 16v HLX
                            Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Какво значи зима е, не се оплаквайте??? Ще се оплаквам колко си искам. За мен не е допустимо хората да не могат да се приберат или да стигнат до работа защото пътя не е почистен. Миналата година цял месец колата ми седя в гаража тъй като стигането ми до вкъщи с бравото беше невъзможно. Там където аз живея, ако не си с як, висок джип, абсурд да се качиш. Нито един път не мина снегорин, пътя дори не беше опесъчен. Всичко което не се води Софийска област е занемарено. Няколко пъти видях снегорина да обръща там където свършва софийска област. Вярно е, живея в село, но пак плащам данъци и съответно очаквам пътя ми да бъде почистен, както и всички останали хора живущи там и в съседните села. Зима било... Каква ти зима? Какви зими има в Норвегия, ама пътищата им са почистени и за никого не представлява проблем да се придвижва. Такава ни е оправията - Българска!Ето какво значи зима и почистен път!
                              Прикачени файлове
                              Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
                              Suzuki Vitara 2.0V6
                              Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!

Коментар

Аз от моя балкон почистена улица не виждам, а имам около 700-800м видимост, всичко е отъпкано от колите и това е. И последно не разбрах 2 метра преспи ли има или няма никакъв сняг. Колега в Турция снегорините бяха с пуснати гребла и хвърчаха искри, въпреки че нямаше милиметър сняг на пътя.Минаваш бариерата към България и все едно си на друга планета Аз не искам да ринат 2м преспи, а до блока ми поне ВЕДНЪЖ да мине снегорин, а то това никога не се е случвало, но иначе данъците си ги плащаш като пич. А тая година на ТИТАН кихнаха 18млн. повече, е за какво? Нали "министърката" щеше да слага прегради против навявания, нещо някъде да ги има?
                                krasio_79bs написа:
                                spark написа:
                                krasio_79bs написа:
                                Ама ти верно ли мислиш ,че има техническата възможност снегорин да рине 2см сняг? Няма такова нещо и в детските книжки. Минават със вдигнати гребла и отзад ръсят луга или пясък.Каши ми едно място дето да има повече сняг да ида да покарам малко и да се накефя на сняг.Аз не можах да намеря такова.

Коментар

Working...
                                X