Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за VW Bora 4*4 или друга семейна кола?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Виж сега, принципно това, че си се навил да дадеш 7-8 000 за кола в този момент не е за хвалба - малко е неразумно и недалновидно. Тази година няма да е година на харчовете.

Коментар

Живи и здрави на всички колеги и семействата им а за по-нови коли- дай боже всекиму!!!
      Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

кроко61 написа:
        ...

Коментар

PASSARELLA написа:
          Виж сега, принципно това, че си се навил да дадеш 7-8 000 за кола в този момент не е за хвалба - малко е неразумно и недалновидно. Тази година няма да е година на харчовете.
          И кво - да лягаме да мрем ли?Какво означава - не е година на харчовете? Ако всички спрем да харчим всички нали знаеш какво ще се случи!Аз пък казвам БРАВО на колегата, решил да инвестира в по нов автомобил. И то не за друго, а защото е извадил пораженчеството от главата си.
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

ls1 написа:
            Бо, съжалявам, не разбирам какво искаш да ми кажеш. Ако поясниш вероятно ще ти отговоря.
            Идеята ми е, че не само при френските автомобили е така.Ето и един италиански автомобил,, който дадох за пример, за да избера правилния радиатор минавам не само по години, екстри, рама на автомобила и т.н. Това е положението. Демек все тая дали ще излезе правилната част или нещо друго, като условие за ... не знам какво, въобще защо се даде като пример. При всички производители на автомобили е така, особено при тези, които имат голяма гама от модели и обновявания на моделите в годините. Тези, които имат 1 модел с 1-2 двигателя е много по-лесен избора на резервна част.
            Tempras написа:
            BO написа:
            Tempras написа:
            Да, сам се усетих че от гледна точка на класата не е много коректно и затова най-долу в поста направих друго сравнение в което немската кола припада. Карал съм пряк конкурент на алфата - E39 525d Common Rail 2003г. За 6500лв някъде, колкото струва и алфата от подписа ми получаваш... хмм... 5 скорости вместо 6, поне за мен далеч по-малко удоволствие от шофирането, CD вместо CD changer, едно мъничко монохромно дисплейче на радиото вместо 5 инчово цветно LCD (ICS), нищо вместо навигация. За темпомат само си мечтаеш. 12 коня по-малко, седалки с ръчно регулиране вместо ел. седалки с памет... Не се сещам какво още имаш повече ако си купиш 166-цата. А да, ел. прибиране на огледалата. Ако искаш такова E39 което да има екстрите на алфата, а особено ако е и автомат 9-10 000лв не те оправят . И за чий, питам аз?
            Колко си заблуден, друже. Защо сравняваш някакви 2 конкретни автомобила като екстри?На всяка една твоя екстра на Алфата, която се сетиш, не която ти имаш конкретно, аз ще изброявам 2 екстри на БМВ-то, които не може да ги намериш в Алфата ти като модел? Навит ли си?
            Защо сравнявам 2 конкретни автомобила ли?Ами друже, сравнявам ги защото са в един ценови диапазон, не е много трудно да се сетиш. И сигурно защото дърто Е39 което има екстрите на алфата не струва 6500, а 10 000. И защото не виждам смисъла да дам 4000 отгоре за да карам BMW с темпомат, кожа, седалка с памет и автоматична кутия. Иначе за това което ми предлагаш - навит съм. Но първо искам да ми намериш от мобиле/карс.бг едно Е39 за 6500, което да има всичко, което има 166 - тя струва толкова. :D :D :D Успех.
            Нали разбираш, че няма как да си купиш БМВ за цената на Алфа. :D Поне не и за два еднообразни екземпляра. Иначе каращите Алфа щяха да са з 85% по-малко на брой. Ако искаш да караш БМВ с екстрите на Алфа ще се изръсиш доста повече пари. Поне за старите модели, които коментираш. За новите, то при Алфа няма кой знае какъв избор от екстри, за които да плащаш безумни пари. Но целия пост ти се върти за това как виждаш ли едно БМВ е толкова зле от към екстри, а разбираш ли Алфа имала толкова екстри.За това ти казах, че в БМВ реално има доста повече екстри, които може да си поръчаш за разлика от Алфата ти.Още повече споменаваш за "навигацията", която си имал. Искаш ли да се обзаложим на 5 лева коя навигация ще е по-добра за България. Тази с монохромния малък дисплей, както сам го каза, или твоята невероятна цветна навигация.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Бо, точно това казва моя майстор, че тоя проблем го има при френските (и ти добавяш италианските) автомобили, но не и при немските. Затова той хвали немските, защото непосредствено в работата си с немските коли има по-малко ядове и като набавяне на части, и като удобство на подмяната на частите.

Коментар

BO написа:
                Идеята ми е, че не само при френските автомобили е така.Ето и един италиански автомобил,, който дадох за пример, за да избера правилния радиатор минавам не само по години, екстри, рама на автомобила и т.н. Това е положението. Демек все тая дали ще излезе правилната част или нещо друго, като условие за ... не знам какво, въобще защо се даде като пример. При всички производители на автомобили е така, особено при тези, които имат голяма гама от модели и обновявания на моделите в годините. Тези, които имат 1 модел с 1-2 двигателя е много по-лесен избора на резервна част.
                Между другото тези обърквания нямат нищо общо с това каква е колата,проблема идва само и единствено от магазините.Тука в магазина не е нужно да казвам даже и марката на колата,просто казвам този номер и всичко е ток.А като си купувам кола никога,ама никога не искам мнение от монтьор за марката и модела!За всички майстори критериите са едни..еди кое си дали се сменя лесно,дали можеш да *бръкнеш* под капака и т.н.
                Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
                Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

Тази също си я запомни, като отиваш в София. По описание е направо перфектна - с екстрите + пълно обслужване и всичко платено. Предполагам, че увеличението на бюджета не включва само купуването на кола, а отделно имаш и за обслужване - за това предлагам тази по-скъпата, която обаче е "сядаш и караш". Евентуално може да има и коментар на цената и да стане по-изгодно за теб.http://www.cars.bg/u860905

Коментар

Yavor написа:
                    PASSARELLA написа:
                    И кво - да лягаме да мрем ли?Какво означава - не е година на харчовете? Ако всички спрем да харчим всички нали знаеш какво ще се случи!Аз пък казвам БРАВО на колегата, решил да инвестира в по нов автомобил. И то не за друго, а защото е извадил пораженчеството от главата си.
                    Абе братче, и аз не искам да е така. Ама е тегаво...

Коментар

Брат ми има такъв лаф - "Нямаш пари, нямаш разходи. Имаш пари, имаш разходи". Парите са за това да се харчат. Аз богат не искам да съм, само да имам за харчене п.п. мнение 1001. Стана като приказка

Коментар

Колегата Humppa да внимава с избора на дизелова Мазда! Имам преки наблюдения върху такъв автомобил на мой близък - Мазда 6 с дизелов двигател 136 к.с. - проблемите му започнаха още със смяната на ремъците (~600 лв с труд), после взе да харчи много масло - по 1 л. на 5-6 хил. км., след това пък вкара нафта в маслото, оказаха се дифтунги на дюзите, после проблем със съединител и маховик (~2000 лева с труд), после проблем със скоростите на студено... страхотия и всичкото това в рамките на година, година и малко. С него приблизително по едно и също време си взехме колите - той Маздата за 8600, аз Либрата за едно ФВ Лупо и 800 лв, сега се замисля и той за Либра...
                        Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

=Rudi= написа:
                          ...
                          Благодаря, влиза в списъка Още една обслужена... http://www.cars.bg/u825273

Коментар

На тези обръщал ли си внимание?http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...ретният автомобил не съм го разглеждал въобще, илюстративен е ...
                            I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Тези съм ги гледал. Бяха ми мечта преди няколко години :D Но честно казано, на този етап маздичката ми харесва повече.

Коментар

Я и аз да дам акъл.Погледни 407, макар, че надхвърля бюджета на бората и на 6-цата.

Коментар

Working...
                                X