Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за VW Bora 4*4 или друга семейна кола?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

style34 написа:
    Е това пък защо?
    За да търси по-нов модел, на който и най-изтормозения екземпляр да не е под 5000лв., а той да си избере за 6000лв., примерно. Не го приемай съвсем буквално.

Коментар

=Rudi= написа:
      style34 написа:
      Е това пък защо?
      За да търси по-нов модел, на който и най-изтормозения екземпляр да не е под 5000лв., а той да си избере за 6000лв., примерно. Не го приемай съвсем буквално.
      Е, аз не го приемам, ти така си го написал - най-ниската ВЪЗМОЖНА цена да е неговия бюджет. Което с тия 1000 лева отгоре вече става различно...Както и да е. След покупка винаги отиват още едни 2000 лева за регистрация, каско, застраховки, данъци, винетка, обслужване и някое друго ремонтче. Относно колите на лизинг - аз нека да взимам едни 3-5К лева месечно, пък с кеф ще отделям 500 лева за лизинг. Друго си е аз да й махна найлоните и да не мисля за нищо поне докато е в гаранция. От там нататък дали ще е 2 годишна колата или 10 все можеш да се вкараш във филм. Късмет.Относно стар и нов модел - аз пък бих взел от възможно най-последните бройки на даден модел. Тогава, когато са станали ясни проблемите на модела и производителя ги е отстранил. Абе всеки с вижданията си
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз пък съм имал 3 /три/ чисто нови коли в последните 8 /осем/ години и повече чисто нова кола не бих си купил НИКОГА!!!

Коментар

Kuku написа:
          Аз пък съм имал 3 /три/ чисто нови коли в последните 8 /осем/ години и повече чисто нова кола не бих си купил НИКОГА!!!
          Е, чак пък никога... Представи си хипотетично, че наследяваш 2-3 милиона. Обзалагам се, че ще си купиш пак нова кола
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Едва ли, братче!Много скъпо излиза тая първа пръдня на седалката

Коментар

Колко излиза цялата регистрация в КАТ + данъчно, нотариус, екотакса и т.н.

Коментар

Humppa написа:
                ......................................Хвърлям някое око и на близначките от котилото на Юлис/С8/Федра.
                Това е истината по принцип за голям семеен автомобил. Пежо също е от горното котило. Само за информация, тези от 2004 година от последните със старите мотори, не М-джет, та има екземпляри със 6 скорости. Иначе може да поразгледаш и за други варианти на лизинг. Виж тук например, ако нещо ти допада:http://dskleasing.bg/assets_auto.htm
                Ситроен Ксантия HDI-110 +++
                Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
                Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M

Коментар

Тези са ми скъпи...

Коментар

Humppa написа:
                    Колко излиза цялата регистрация в КАТ + данъчно, нотариус, екотакса и т.н.
                    КАТ е около 70лв.В данъчното данъка се определя по мощността, т.е. преди да купиш колата няма как да знаеш, колко данък ще има.Движи се горе долу около 30-50лв. за коли ПОД 100к.с., защото наличието на катализатор (не забравяй да го отбележиш при декларирането) намалява сумата с 50%. За коли над 100к.с. е значително повече - 120к.с. е грубо 200лв. и тук катализатора не играе, НО ти пак отбележи, че има Таксата при нотариус зависи от стойността, на която се прехвълря колата - процент от нея. Обикновено стойността се занижава, но ти трябва застрахователна оценка, която струва 10-15лв. и се издава от всеки застраховател. Просто се примоли да ти напишат възможно най-ниска стойност, примерно за автомобил 5000лв. да ти впишат 1500лв. застрахователна оценка. Ако нотариуса те попита, защо е толкова евтин, просто кажи, че има страшно много забележки и проблеми, дори счупен двигател.ВАЖНО: Когато автомобила е без регистрация в България, т.е. нов внос, при нотариус не се ходи, а ти го продават с фактура и договор от чужбинско ЕКОтаксата вече не е толкова скъпа (май) Аз за мойта кола през Август платих в автокъщата 96лв., обаче на други места има и по 50-70лв.

Коментар

А някой дали може да сравни с няколко думи Шаран 2001-02 и Юлис/С8/производни 2003-04?

Коментар

Kuku написа:
                        Едва ли, братче!Много скъпо излиза тая първа пръдня на седалката
                        Аре стига бе, що бе Кuku, ама си е кеф, а той цена няма!!! Да не си урочасам возилцето, ама 5.5 години не съм влизал в сервиз освен за обслужване...е изгоря ми една от плафонките в купето, ама по-моя вина!Може би въпрос на марка... Италиански нрав с японска точност....
                        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Е, Нино, аз за 5 години и 2 месеца имам сменени един алтернатор и една стоп-машинка - 300лв. общо!Просто си мисля, че за парите на тази въшка можех да карам бая по-по-най кола

Коментар

Kuku написа:
                            Е, Нино, аз за 5 години и 2 месеца имам сменени един алтернатор и една стоп-машинка - 300лв. общо!Просто си мисля, че за парите на тази въшка можех да карам бая по-по-най кола
                            Това е абсолютно точно.Когато трябваше да избирам сегашната ми кола стоеше въпроса дали избора ми да е този, който направих в крайна сметка, или да речем нещо от рода на чисто нова Дачия или някакво базово Пунто с климатик.Хайде няма нужда.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

На тези попаднах случайно, но на едната обява пише, че е сменян ангренажен ремък преди 10 000 км, а на другата, че двигателя е с верига. Някой има ли впечатления от колата:http://www.cars.bg/u886280http://www.cars.bg/u867847За същите пари и година на производство може и такава: http://www.cars.bg/u861612а с около 500лв по-скъпи - вече с фейслифт:http://www.cars.bg/u501318

Коментар

Kuku написа:
                                Може би си прав, но от "ОТНОСИТЕЛНО" бих избрал по-малко "ОТНОСИТЕЛНОТО", щото колата втора употреба е едно доста относително нещо, въпрос на приоритети, време... и не най-накрая пари.. ако беше не относително а, абсолютно то нямаше да има коли втора употреба, щото никой нямаше да купува нови коли.НОВАТА КОЛА си е нова кола... както казва синът ми който в момента е в Белгия "а бе баща ми, как всички коли за продан тук са по на 250-350 хиляди километра, а в България на 160" ... "ХАЙДЕ НЯМА НУЖДА...", ДА СИ СПРЕТВАМ в дома АВТОСЕРВИЗ, ЩОТО КОЛАТА Е ВЕЩ, не средство и ПОЛЕ ЗА ИЗБИВАНЕ НА КОМПЛЕКСИ. Благодаря съм... както казваше един мой приятел "АМАН ОТ ВТОРА УПОТРЕБА бе"... колата, жената.... и т.н.....
                                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Working...
                                X