Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за VW Bora 4*4 или друга семейна кола?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

style34 написа:
    Всички стари коли са потенциални кошници. Последния път в сервиза, където ходя имаше едно БМВ, е46, 330. Съединителя сдал багажа, омешало масла, антифризи, двигателя леж. Иначе гъзарско, спор няма.... И надеждно... немска машина....премиум марка.
    За туй питам, какъв е бюджета

Коментар

Благодаря на всички за мненията.Бях решил да стягам Бравото, но простата сметка показва 800 за комплект зимни и после летни гуми + още около 1000 - 1300 лева за части + труд + държавен рекет (данък, ГО, винетка, ГТП на МПС, ГТП на АГУ) и сметката набъбва яко. Най-вероятно Бравото ще ходи на кантара, едва ли ще се намери някой да го вземе дори и за 7-800 лв...За това реших(ме), че е по-добре някоя друга колица на старо за 5-6 k. Но имам скромен опит само от единственият ми личен автомобил до сега - Бравото. Не робувам на марки (или поне си мисля, че е така). Та за това изборът е труден... Помагайте.Иначе Санта Фе-то кефи Но не знам нищо за него.Догодина януари-февруари ще ме водят до с. Труд, Пловдивскло да гледаме коли всякакви. Ако до тогава не се обзаведа с нещо де.

Коментар

Според мен Кики е прав. Иди се разходи в някоя автокъща сега, за да може да си създадеш някакво предварително впечатление какво те кефи и какво не. После сядаш да питаш и да четеш кое е проблемно, кое не, какви са отзивите, и тогава като те заведат в пловдивско да избираш ще имаш вече някакъв вариант в главата, даже няколко. А не като идеш в пловдивско и харесаш нещо да се почесваш и да си казваш ’то хубаво ме кефи, ама де да знам дали съединителя му не е 2 000лв?!’.

Коментар

Коментар

Не си толкова далече, защо не си направиш една екскурзия до Горубляне?Не за да купуваш, а само да разгледаш.... Моге и по автокъщи тук да се разходиш, пък то не се знае

Коментар

по принцип внимавай с покупката на дизелов автомобил за бората ,лично на мен не ми харесва най -вече заради това ,че е много тясна .голф 4 демек ,по добре се ориентирай към сеатите и шкодите .За турбото е мит ,просто издържа около 250- 300к км. после се правят на майстори и рециклират (купуват втора употреба и пак същият бъркоч) турбото си е консуматив на определен брой километри ,добрата грижа ги завишава с малко но това е ,иска си НОВО (1400-1600 лв)Това пежо дето си го харесал дано е шега :D ,общо взето френските са по чупливи от италянките с тая разлика ,че са им скъпи частите .Определно гледай сеат и шкода за тоя бюджет .Харесай си от мобиле.де или аутоскаут има доста търговци дето ще ти я докарат за 700-800 лв.
              фиатче Браво 2.0

Коментар

Във форума на Нисан преди време съм чел, че точно тези http://www.cars.bg/u894822 май не са много сполучливи. А предлаганата в тази оферта е с доста глезотиики... Но защо я има в две обяви от различни лица: http://www.cars.bg/u895606

Коментар

Aбе тя и Лагуна 2 има доста глезотии, но след година и нещо наблюдения мога да кажа, че е доста по-бъгава от Стило :DЕто ти още един пример - Рендето се закача само с рено кан клип или аутоком, което е равно на 300лв.Бората си се закача с ваг ком за 25лв. Пък и помпа дюза си е помпа дюза, само да уцелиш читава.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

За момента Либра няма аналог (алтернатива) като цена-качество, особено за дизелов вариант. Плюсовете и са много... казвам го от позицията на човек каращ по 50+ хил годишно и не ми е безразлично каква е стойността на обслужването и разхода... ако се появи нещо по-добро, със сигурност ще го взема.
                    Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

tomazo написа:
                      Определно гледай сеат и шкода за тоя бюджет ...
                      Казваш, че бората е тясна, което е вярно. Но сеат да не би да е по-широка? Сеат толедо си е VW Bora. И на външен вид са почти идентични, и като габарити също.На марки наистина не трябва да се робува. Няколко човек го казаха и наистина е така - отиваш в голяма автокъща, гледаш, пробваш. И ако си харесаш нещо, по-добре не чети след това много-много по форумите, защото няма неоплюта марка. В общи линии каквото и да купиш, после все ще наливаш пари, защото колите, които се продават, масово са "напъпили" с проблеми .За твоя бюджет аз бих се огледал и за Volvo V40 или S40. В периода 2002-2004 г. са с някакъв фейслифт, който ги прави да изглеждат доста по-добре. За тези пари ще вземеш волво на по-малко от 10 години, с всички глезотии вътре. Ще ти останат и пари за обслужване. Например:- http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...&slink=1j7t1u- http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1j7t1u
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Ако искаш по-голям автомобил, то определено СантаФе-то е мега добър избор.Лично от изброените до тук въобще не може друго да се купи, според моето мислене.А и след 5 години ще си загуби много малко от цената, за разлика от всички останали леки автомобили.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Поогледай се за Опел Мерива .Много ще ти хареса..........http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1j92jh
                          FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Меривата е малка кола бе. Просто е малко по-висока, багажник малък, а бе за мен не блести с нищо. Нито е ван, като вановете, нито кола като колите. Тях не ги ли правеха в Полша?
                            Ситроен Ксантия HDI-110 +++
                            Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
                            Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M

Коментар

Хах.Как ще е малка бре колега.От изброените до тук като изключим парахода(кошницата) на фолксваген шаран си е най голямата и широка кола.Багажника е огромен и мястото за пътниците е в пъти повече от на комби например.Висока и удобна кола.Скоро мислех да взимам такава 2004г и гледах една 1,7цдти.Уникален автомобил.Даже и го покарах.Вътре е такова удобство и има такава динамика за 100те си коня.Нямам думи.Големината му е на зафира В,2000г.Ако кажеш че зафирата е малка и багажника е малък значи си за форд транзит.....ашкосум
                              FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

galinchooo написа:
                                Хах.Как ще е малка бре колега.От изброените до тук като изключим парахода(кошницата) на фолксваген шаран си е най голямата и широка кола.Багажника е огромен и мястото за пътниците е в пъти повече от на комби например.Висока и удобна кола.Скоро мислех да взимам такава 2004г и гледах една 1,7цдти.Уникален автомобил.Даже и го покарах.Вътре е такова удобство и има такава динамика за 100те си коня.Нямам думи.Големината му е на зафира В,2000г.Ако кажеш че зафирата е малка и багажника е малък значи си за форд транзит.....ашкосум
                                Ама ти май сериозно говориш... :D
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X