Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за VW Bora 4*4 или друга семейна кола?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

АА, зарежи тази работа.Много по-добре жена втоа употреба от колкото чисто нова. Yellow_Flash_Colorz_PDT_01
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Нино, за 30’000лв. хората какви коли карат.....Кефа няма цена и определено в петгодишна лимузина е по-готино, отколкото в чисто нов ФИАТ НО нека не разводняваме темата!

Коментар

Kuku написа:
        Нино, за 30’000лв. хората какви коли карат.....Кефа няма цена и определено в петгодишна лимузина е по-готино, отколкото в чисто нов ФИАТ НО нека не разводняваме темата!
        Мхм. Стига да не е от ВАГ де...

Коментар

Голямо ровичкане в сайтовете пада. Главата ми е замаяна от 2 дена...Започнах да конкретизирам критериите си, приземих се малко от предложеното в първата страница (изглеждащо прекрасно) Санта Фе. След доста размисъл достигнах до следното: не ми се плащат големи данъци, т.е. двигател с мощност до 74 kW или 101 к.с.; двигател с обем до 2000 сс (тук може и да се забегне до 2400-2500 сс); за предпочитане с ангренажна верига. Разликата между данък на автомобил с голяма мощност минус автомобили с малка мощност = застраховка ГО.За горивото - не знам, чудя се бензин (който в последствие да газифицирам) или нафталин. Като генерален извод може да се каже, че дизеловите са по-карани от бензиновите, но това не е теорема. Дизелите често са с демпферен маховик, който като се издъни и кара собственика да плаче (комплект маховик+съединител = > 1000 лв), освен това гадната ни нафта често скапва дюзите, помпите са скъпи. Бензиновите пък си искат смяна на кабели и свещи, гадното гориво също скапва дузите и те не са евтини.Прилични миниванове, отговарящи на критерия мощност на двигателя по сайтовете масово са Citroen Xara Picaso (тези ми харесват), Renault Megane Scenic, Opel Zafira (с дизайн на тухла-четворка), Opel Meriva (по-мъничка), Huyndai Matrix, Mazda Premacy, Mazda MPV, Mitsubishi Space Star, Mercedes Vaneo.Прилични автомобили, попадащи в категорията: Opel Astra G, Opel Vectra C, Suzuki Liana (има и варианти 4х4), Toyota Corola Verso.В безизходица съм. Втората половина на януари съм в отпуск. Вземам кеш парите и тръгвам из автокъщите на оглед, като ще очаквам колата да ме избере. След това тест-драйв, диагностика, КАТ.

Коментар

За Сузуки Лиана мога да ти кажа само добри неща. Имам познат кара такава 1,6 мотор 4х4- таксиджия (колата е такси). Изключително доволен като здравина, вървеж, проходимост (за 4х4 ван или комби незнам как се води има доста добра проходимост) мотора е с верига и е доста корав. Взел я е чисто нова през 2004 година досега е сменил само предните носачи и това беше миналата година, другото е само консумативи. Мисля че перфектно покрива критериите които си дал като вид автомобил, мотор и цена. Гледам от 4 до 7 хиляди може да се сдобиеш с добра бройка и по-нова година.P.S- Мотора 1,6 е 103 коня !
            94' Fiat Punto 1.2 Rosso Swift
            03' Alfa Romeo 156 SW 2.4 jtd Nero Metallico
            02' Fiat Stilo 1.6 16v Grigio Steel

Коментар

Humppa написа:
              ...Дизелите често са с демпферен маховик, който като се издъни и кара собственика да плаче (комплект маховик+съединител = > 1000 лв)
              Мисля, че никога не съм карал дизелова кола, а още по-малко пък съм бил собственик на такава . Но трябва да ти кажа, че и съединителят на една сравнително съвременна бензинка - Астра Г, уж с евтина поддръжка, струва 520 лв. И това заради една малка джаджа, наречена лагер-помпа, която по принцип се сменя заедно със съединителя. С труда смяната отива почти към 700 лв. А съм чувал, че имало модели и с две помпи-горна и долна, и при тях смяната е към 1000 лв.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

PASSARELLA написа:
                Kuku написа:
                ей на това ако се аргументираш ще е много добре ,или поне ще е бая смешно :D
                фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                  PASSARELLA написа:
                  Прав е колегата, така е, но всеки трябва да си мине по пътя и с времето да се убеди сам. Вече не влизам в такива спорове. Сам си поддържам колите и не случайно карам трети Фиат.
                  Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                  Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Вече конкретизирах марка/модел и ще помоля за мнения и наблюдения за Nissan Almera Tino.

Коментар

tomazo написа:
                      PASSARELLA написа:
                      Kuku написа:
                      Изобщо нямам намерение да ти се аргументирам...

Коментар

Humppa написа:
                        Вече конкретизирах марка/модел и ще помоля за мнения и наблюдения за Nissan Almera Tino.
                        Чакай малко. Я виж тук - http://www.cars.bg/u908845 - дизел, малък данък, 4х4.Тиното си е Сценик в малко по-друга кожа. Ако ще е Тино, според мен, по-добре 4х4: http://www.cars.bg/u855540 http://www.cars.bg/u866102Ред. С твоя бюджет може да вземеш и по-новия модел, почти 2005г. - http://www.cars.bg/u860206 , докато Тиното е като стария Сценик.

Коментар

Последнопта предложение - Сценик 4х4 много ми хареса.Баща ми има такъв, същата година но не 4х4 и имам само хубави впечатления.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Humppa написа:
                            Баща ми кара Тино бензинова от 2 години.Колата е чук от всякъде.Без забележки.......
                            FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Имам наблюдения върху новия Сценик 1,9 дЦи (2004 г.) на близък човек, постоянно нещо й се скапва...Гранд Витарата нещо не ме грабва, изглежда ми малко тесничка. Реното Сценик 4*4, второто предложено ми харесва. Каква точно му е системата на задвижване?---
                              galinchooo написа:
                              Баща ми кара Тино бензинова от 2 години.Колата е чук от всякъде.Без забележки.......
                              Сподели повече информация. В Нисан форума четох, че наистина са добри колите. Доста позитивни мнения. Но все още остава дилемата за горивото... Може би като тръгнем да преследваме подходящият екземпляр - тогава ще се разбере...

Коментар

Изобщо не мисли горивото - купи възможно най-запазения екземпляр, който намериш

Коментар

Working...
                                X