Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колега за съвместна покупка на рисийвър-аз и тонколони-той?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

didich написа:
    ... , помня в предната квартира като ги монтирах и понеже обичам "мекия бас" да е на макс и след 5 минутна проба се звъни на вратата , отварям и се оказа комшията над мен и вика - бате незнам какво си вкарал като техника у вас, но на мене горе ми треперат пантофите
    Това е защото когато е нямало години тренировка на съседите от твоя страна, то прага на търпимост им е много нисък - от опит говоря. Когато имат тренинг съседите, започват да се оплакват, когато разни чаши и чинии започнат да им падат от витрините.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
      didich написа:
      ... , помня в предната квартира като ги монтирах и понеже обичам "мекия бас" да е на макс и след 5 минутна проба се звъни на вратата , отварям и се оказа комшията над мен и вика - бате незнам какво си вкарал като техника у вас, но на мене горе ми треперат пантофите
      Това е защото когато е нямало години тренировка на съседите от твоя страна, то прага на търпимост им е много нисък - от опит говоря. Когато имат тренинг съседите, започват да се оплакват, когато разни чаши и чинии започнат да им падат от витрините.
      Всъщност комшията не слезе да ми направи забележка, че вдигам шум, а по скоро очакваше да го поканя и да види за какво иде реч, той на вратата се показа ухилен до ушите, иначе като усилех и то не докрай дограмата на терасата дрънчеше ... много бас , отделно в панелка е още по интересно, че и панелите като изпаднат в резонанс и става лудница :D
      punto HGT

Коментар

didich написа:
        BO написа:
        didich написа:
        Всъщност комшията не слезе да ми направи забележка, че вдигам шум, а по скоро очакваше да го поканя и да види за какво иде реч, той на вратата се показа ухилен до ушите, иначе като усилех и то не докрай дограмата на терасата дрънчеше ... много бас , отделно в панелка е още по интересно, че и панелите като изпаднат в резонанс и става лудница :D
        А бе бас не може да изкараш от тия колони. Поне не това, което аз наричам бас.Ще ти кажа накратко малко параметри, които имах на моите колони и усилвател, пък ти си прави сметката за сравнение.Усилвателя ми вади горе долу 50 волта върху 4 ома на колоните. Това цялото нещо върху 4 12-ки (2х във всяка колона). И така като ъпгрейдвах нещата докато бях ученик почти успях да обуча съседите.От начало една 8-ца, след това нов проект - две 8-ци. След това нов проект - една 12-ка. И последния проект бях с по две 12-ки в тяло. После тия 12-ки трябваше да получат ново окачване и намотка, за да издържат товара, който получаваха. Имах и резервни говорители, защото според партидите някои издържаха, други не и т.н. И понеже не използвам въпросните колони от приблизително 15-на години, то като отида при нашите и просто за кеф си пусна някоя музичка да си спомня нещата, още на 30 волта изход на усилвателя започват да се редят съседи пред вратата. Изпуснал съм ги и явно са забравили как е било. А най-странното беше, че който и да пусне музика от съседите винаги аз бях виновен. Даже една вечер някой правеше купон, а аз спя. Звъни се на пожар на вратата в 2 часа сутринта. Аз ставам, едвам гледайки отварям вратата и отсреща се започва автоматичен скандал. Аз докато разбера какво става, 10 секунди ми се караха. И след като ме видяха на какво приличам, явно съседа видя, че не съм виновен в този момент за това, обърна се и си би шута без нищо да каже. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
        A20DTH ЖТД ама не баш
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Всеки има различно разбиране за бас, аз обичам "мекия" бас от черната музика, не да удря твърдо, а меко и да създава резонанс, който кара по леките предмети да трептят, съответно при усилване почват и да се местят . Вервай ми макар и да са с 8-ца бас, тия колони не отстъпват по нищо на баса, който имах в багажника на колата, отделно усилвателя има опция за доувеличаване на баса и вече става мазало, аз обичам да си пусна една песен да ми "настръхнат" космите и след това го спирам.Може да вземем да направим по едно клипче какво се случва в къщите ни като се усили музиката, това ще даде по нагледна картина на нещата
          punto HGT

Коментар

didich написа:
            Всеки има различно разбиране за бас, аз обичам "мекия" бас от черната музика, не да удря твърдо, а меко и да създава резонанс, който кара по леките предмети да трептят, съответно при усилване почват и да се местят . Вервай ми макар и да са с 8-ца бас, тия колони не отстъпват по нищо на баса, който имах в багажника на колата, отделно усилвателя има опция за доувеличаване на баса и вече става мазало, аз обичам да си пусна една песен да ми "настръхнат" космите и след това го спирам.Може да вземем да направим по едно клипче какво се случва в къщите ни като се усили музиката, това ще даде по нагледна картина на нещата
            И аз обичам мекия бас и мразя твърдия. И точно поради тази причина мразя и фазоинверорите, те при много ниска честота на звука обикновено се чуват как дишат, защото масово са изчислени да резонират звука на около 50 херца.А моите колони съм ги направил без фазоинвертори именно, защото обичам и по-ниски честоти. Горе долу долната им граница е 26 херца.На мен "рекорда" по проблем ми е счупен прозорец на дограмата. п.п. Първоначално, когато бях с един кабел от 1.5мм2, същия грееше доволно, защото при 600 вата на 4 ома върху тялото, се получава около 12 ампера ток. И леко не му харесваха и имаше доста загуби. След като му сложих 4мм2 кабел, колоните свърнаха още повече. :DА самия усилвател в момент преди клипа харчи около 1.5кВ от мрежата. Yellow_Flash_Colorz_PDT_10п.п. В сегашно време съм вече с един Logitech, защото това беше възможно най-доброто за размера си. Чак неочакван звук вади за размера си. Но като нямаш място и приоритетите са вече други, така става.
            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

По повод на Technics-a имам само добри чувства към него - докато не почна да ми гори говорителите. Явно имаше някакъв проблем пускаше пикове на високите и прас - винаги си имах резервен говорител. После им сложих по една суфидна крушка - 20 ватова - последователно преди високите и сменях само крушки... пък и си имах осветление като набича музиката. Иначе страхотна машина беше - купонджийска реални 2х80 вата си е доста тяга носеше на тежък бас. Но пък тогава ми беше времето когато силата беше основното качество на музиката сега нещо остарях, не че не засилвам, защото музиката трябва не само да се чува, но и да се усеща, но пък да се тресе всичко в къщи вече не мога да го търпя. Малко ми е мъчно за Technics-a може би можеше да се ремонтира. Сега се продава един същия за малко пари http://audiozavar.com/archives/28746 Само дано да не баш същия говоритело-поразяващия.
              Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

@didich: И аз съм със същите, за 700лв ги взех на примоция, за парите си трудно ще намериш нещо по-добро ново. Малко недостатък е, че баса се чува най-добре като си точно пред колоните. Пусни си Cypress Hill - Dr. Greenthumb да се изкефиш на хубав бас
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                  @didich: И аз съм със същите, за 700лв ги взех на примоция, за парите си трудно ще намериш нещо по-добро ново. Малко недостатък е, че баса се чува най-добре като си точно пред колоните. Пусни си Cypress Hill - Dr. Greenthumb да се изкефиш на хубав бас
                  Е точно този бас е мега гаден. Нищо общо с мекия и плътен бас за който говори didich-а. Ето един тест с мек бас:https://www.youtube.com/watch?v=BcyXE5xPbDkИскам да ми кажете дали си чувате драйверите в тези времена:1:582:202:24И особено в диапазона2:29-2:32Защото много от колоните, които съм тествал на последното смъкване и задържане се дънят здраво.Просто очевидно се усеща как звуковото налягане спада драстично на фона на предишните честоти, защото излиза извън възможностите на тялото, като същевременно се чува как говорителя и/или фазоинвертора започва да шуми, без изпадане в резонантна честота.
                  A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

spark написа:
                    Последно се кефих на тая песничка https://www.youtube.com/watch?v=JXRN_LkCa_o , значи точно след 0:42, където почва соловото пеене на Chris Brown баса е ненормален и кефи максимално
                    punto HGT

Коментар

didich написа:
                      spark написа:
                      Последно се кефих на тая песничка https://www.youtube.com/watch?v=JXRN_LkCa_o , значи точно след 0:42, където почва соловото пеене на Chris Brown баса е ненормален и кефи максимално
                      Дидич, баса около 0:42 секунда е точно 70.3 херца.Нищо чудно да ти харесва силата, защото около тази честота на "стандартните" колони им правят фазоинверторите, за да правят някакво налягане от такива говорители.Но това е далече от мекия, плътен и нисък бас за който говоря.Кажи какво чуваш на теста на бувера, който пуснах, в диапазона 2:29-2:32.Там честотата е точно 26.5 херца и е доста голямо изпитание за колоните и възможността им да свирят хубаво към тази честота.А някой ако случайно ги чуе по някакъв начин, то звуковото налягане е далече по-ниско от останалите, по-високи честоти.Но сподели резултата все пак.
                      A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Я да се ма’анеш от тука с тия честоти! Това цифрово дърво Сони, дето си купих, изобщо не може да я помирише тая честота, докато Dual-а я свири без да се замисли. Ама нЕма как, трябва и малко компромис. Всъщност Сонито до към 30-32 се справя, ама надолу вече е грозна картинка. Едно, че си иска мощност, друго, че високите шумят отвратително. Утре през деня ще експериментирам малко повече, че сега в съседния вход вече спят.

Коментар

Аз пък да се оплача...Преди 4 години си взех рисийвъра и още си карам с тонколоните от уредбата Сони...Ама както каза БО - когато приоритетите са други... Голям мерак имам за едни хубави колконки, но жената е права, акато ме пита колко често ще ги слушам, а аз отговарям че с тия деца и нея в къщи, не по често от веднъж месечно...За това и си взех кола с Босе на борда, там нон стоп слушам музика.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Ogi виж си настройките на cut off- а. Най- вероятно по подразбиране са отрязани ниските честоти с идеята да се пращат на субуфера, за да не мъчат модерните колони - дето са свикнали да свирят само с разни каси, каци, дамаджани за да могат да извадят някакъв звук.
                            Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

Бо, довечера ако остане време ще пробвам на колонките тоя бас тест, макар че това като музика ми е кофти за слушане, иначе самия тест го пуснах на колонките на компа , малкия човек вкъщи като усиля музиката и почва да се плаши и не смея да надувам Yavor, ти поне ги пускаш веднъж месечно, при мен забравям, че имам колони в хола, стоят за украса и все по рядко ги пускам, имам ги от 4-5 години и я имат 10-20 часа слушане я не
                              punto HGT

Коментар

trota написа:
                                Ogi виж си настройките на cut off- а. Най- вероятно по подразбиране са отрязани ниските честоти с идеята да се пращат на субуфера, за да не мъчат модерните колони - дето са свикнали да свирят само с разни каси, каци, дамаджани за да могат да извадят някакъв звук.
                                Аааа не е от това, навсякъде съм указал, че нямам суб-буфер - както на компютъра, така и в менюто на усилвателя. Той си генерира LFE-сигнал и си го праща към двата основни говорителя, когато няма суб-буфер. Даже си има лампичказа това.

Коментар

Working...
                                X