didich написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колега за съвместна покупка на рисийвър-аз и тонколони-той?
Collapse
X
-
A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
BO написа:didich написа:... , помня в предната квартира като ги монтирах и понеже обичам "мекия бас" да е на макс и след 5 минутна проба се звъни на вратата , отварям и се оказа комшията над мен и вика - бате незнам какво си вкарал като техника у вас, но на мене горе ми треперат пантофитеpunto HGT
Коментар
-
didich написа:BO написа:didich написа:... , помня в предната квартира като ги монтирах и понеже обичам "мекия бас" да е на макс и след 5 минутна проба се звъни на вратата , отварям и се оказа комшията над мен и вика - бате незнам какво си вкарал като техника у вас, но на мене горе ми треперат пантофитеA20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Всеки има различно разбиране за бас, аз обичам "мекия" бас от черната музика, не да удря твърдо, а меко и да създава резонанс, който кара по леките предмети да трептят, съответно при усилване почват и да се местят . Вервай ми макар и да са с 8-ца бас, тия колони не отстъпват по нищо на баса, който имах в багажника на колата, отделно усилвателя има опция за доувеличаване на баса и вече става мазало, аз обичам да си пусна една песен да ми "настръхнат" космите и след това го спирам.Може да вземем да направим по едно клипче какво се случва в къщите ни като се усили музиката, това ще даде по нагледна картина на нещатаpunto HGT
Коментар
-
didich написа:Всеки има различно разбиране за бас, аз обичам "мекия" бас от черната музика, не да удря твърдо, а меко и да създава резонанс, който кара по леките предмети да трептят, съответно при усилване почват и да се местят . Вервай ми макар и да са с 8-ца бас, тия колони не отстъпват по нищо на баса, който имах в багажника на колата, отделно усилвателя има опция за доувеличаване на баса и вече става мазало, аз обичам да си пусна една песен да ми "настръхнат" космите и след това го спирам.Може да вземем да направим по едно клипче какво се случва в къщите ни като се усили музиката, това ще даде по нагледна картина на нещатаA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
По повод на Technics-a имам само добри чувства към него - докато не почна да ми гори говорителите. Явно имаше някакъв проблем пускаше пикове на високите и прас - винаги си имах резервен говорител. После им сложих по една суфидна крушка - 20 ватова - последователно преди високите и сменях само крушки... пък и си имах осветление като набича музиката. Иначе страхотна машина беше - купонджийска реални 2х80 вата си е доста тяга носеше на тежък бас. Но пък тогава ми беше времето когато силата беше основното качество на музиката сега нещо остарях, не че не засилвам, защото музиката трябва не само да се чува, но и да се усеща, но пък да се тресе всичко в къщи вече не мога да го търпя. Малко ми е мъчно за Technics-a може би можеше да се ремонтира. Сега се продава един същия за малко пари http://audiozavar.com/archives/28746 Само дано да не баш същия говоритело-поразяващия.Fiat Croma 1.9Mjet 8V
Коментар
-
spark написа:@didich: И аз съм със същите, за 700лв ги взех на примоция, за парите си трудно ще намериш нещо по-добро ново. Малко недостатък е, че баса се чува най-добре като си точно пред колоните. Пусни си Cypress Hill - Dr. Greenthumb да се изкефиш на хубав басA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
spark написа:@didich: И аз съм със същите, за 700лв ги взех на примоция, за парите си трудно ще намериш нещо по-добро ново. Малко недостатък е, че баса се чува най-добре като си точно пред колоните. Пусни си Cypress Hill - Dr. Greenthumb да се изкефиш на хубав басpunto HGT
Коментар
-
didich написа:spark написа:@didich: И аз съм със същите, за 700лв ги взех на примоция, за парите си трудно ще намериш нещо по-добро ново. Малко недостатък е, че баса се чува най-добре като си точно пред колоните. Пусни си Cypress Hill - Dr. Greenthumb да се изкефиш на хубав басA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Я да се ма’анеш от тука с тия честоти! Това цифрово дърво Сони, дето си купих, изобщо не може да я помирише тая честота, докато Dual-а я свири без да се замисли. Ама нЕма как, трябва и малко компромис. Всъщност Сонито до към 30-32 се справя, ама надолу вече е грозна картинка. Едно, че си иска мощност, друго, че високите шумят отвратително. Утре през деня ще експериментирам малко повече, че сега в съседния вход вече спят.
Коментар
-
Аз пък да се оплача...Преди 4 години си взех рисийвъра и още си карам с тонколоните от уредбата Сони...Ама както каза БО - когато приоритетите са други... Голям мерак имам за едни хубави колконки, но жената е права, акато ме пита колко често ще ги слушам, а аз отговарям че с тия деца и нея в къщи, не по често от веднъж месечно...За това и си взех кола с Босе на борда, там нон стоп слушам музика.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Бо, довечера ако остане време ще пробвам на колонките тоя бас тест, макар че това като музика ми е кофти за слушане, иначе самия тест го пуснах на колонките на компа , малкия човек вкъщи като усиля музиката и почва да се плаши и не смея да надувам Yavor, ти поне ги пускаш веднъж месечно, при мен забравям, че имам колони в хола, стоят за украса и все по рядко ги пускам, имам ги от 4-5 години и я имат 10-20 часа слушане я неpunto HGT
Коментар
-
trota написа:Ogi виж си настройките на cut off- а. Най- вероятно по подразбиране са отрязани ниските честоти с идеята да се пращат на субуфера, за да не мъчат модерните колони - дето са свикнали да свирят само с разни каси, каци, дамаджани за да могат да извадят някакъв звук.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар