В момента в Техномаркета се продава един комплект: рисийвър Yamaha RX-V373 + тонколони YAMAHA NS-F150 (предни) + YAMAHA NS-P150 (странични). Поотделно струват съответно: 469, 478 и 149 лв.Пакетната цена е 899 лв. Ако някой иска само тон-колоните - може да се комбинираме, като аз ще взема рисийвъра, а той - тонколоните. Отстъпката ще си я разделим справедливо - в процентно съотношение (за мен ще е по-малка). Аз ще платя 385 лв, а той - 514 лв.Линк към предложението: ПРЕДЛОЖЕНИЕСпецификации на тонколоните: Тонколони Yamaha NS-F150Ще изкажа и мнение все пак - аз тези колони не бих си ги купил никога, но всеки си има предпочитания, може за някой колега да са добър избор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колега за съвместна покупка на рисийвър-аз и тонколони-той?
Collapse
X
-
qnisZ написа:Само не мажах да разбера как така са комбинирали ресирвър 5/100вата с колони 50/30/20вата. Моя е 5 по 100вата *истински* и съм му сложил колони по 160вата и пак не могат да издържат. Та смятам че има някаква измама. Най вероятно измамата е в ресирвъра не е по 100вата а е най много по 40/50вата.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
qnisZ написа:При натоварване над 50% започват да изкривява. Колоните са ЯМАХА висок клас но не помня точно цифрите *а ме мързи да ставан да видя сега*.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
5 по 100 е, ако опиташ да захраниш всеки канал поотделно. Всеки сам за себе си е 100-ватов. Ако подкараш втори канал, слизаш най-много до 85 на всеки. При 5 канала - още надолу. Все пак е с максимална мощност 250 вата. Отделно от това - ако включиш странични колони по 16 Ом, самият усилвател няма да им пусне голяма мощност. Предни 2 по 80, странични 3 по 20-25, ще ми е екстра. А и мощността е субективна, защото на 92 децибела чувствителност е едно, на 88 - коренно различно.Това, че колоните са по-подходящи за компютърна звукова карта, отколкото за тоя усилвател (въпреки че е от най-ниските класове), е очевадно, аз за това не ги искам.
Коментар
-
ogi28b написа:5 по 100 е, ако опиташ да захраниш всеки канал поотделно. Всеки сам за себе си е 100-ватов. Ако подкараш втори канал, слизаш най-много до 85 на всеки. При 5 канала - още надолу. Все пак е с максимална мощност 250 вата. Отделно от това - ако включиш странични колони по 16 Ом, самият усилвател няма да им пусне голяма мощност. Предни 2 по 80, странични 3 по 20-25, ще ми е екстра. А и мощността е субективна, защото на 92 децибела чувствителност е едно, на 88 - коренно различно.Това, че колоните са по-подходящи за компютърна звукова карта, отколкото за тоя усилвател (въпреки че е от най-ниските класове), е очевадно, аз за това не ги искам.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
За качествени колони по-добре нещо втора ръка от стария материал.За домашно кино тия са си добре за цената. Слушал съм подобен комплект пак купен от такава промоция преди 2 години ако не се лъжа пак за подобни пари звучи повече от прилично. А относно ресиивърчето имам си едно такова в къщи за същите пари ама по старичък модел, като му гледам трансформаторчето 5 по 100 е доста завишено като параметър. В стерео включване едва ли е повече от 30-40 вата на канал синусоидална мощност,което е напълно достатъчно. Едно време със "Студио 2" 2 по 35 вата дискотека правехме
Коментар
-
Код:компютър ---------- HDMI ---------- усилвател ------------ HDMI-ARC ------- телевизор
Код:компютър-----------3.5 стерео----------телевизор----------SCART------------усилвател
Коментар
-
За малко повече пари ще си купиш това http://www.audio-factor.com/home.php...roduct&pid=573 и ще имаш марка, която:1. Е измислила най-доброто, което може да се измисли2. Остава за деца и внуци.Не се занимавай с тези техномаркетски простотии.
Коментар
-
Нямам HDMI кабели, за да го пробвам. Аз го ползвам така: PC - Wi-Fi - TV - Оптичен кабел - ресийвър - колони.Мисля, че 473 поддържа standby HDMI passthrough.Иначе усилвателя и колоните са добре, усилен докрай без да свири нищо трябва да застанеш на 1 педя от предните колони, за да чуеш някакъв шум.Обаче трафа на усилвателя идва слаб, като удари баса и премигват надписите на ресийвъра. Имам едни палави кондензатори 22000мф, мисля след като му изтече гаранцията да му ги интегрирамogi28b написа:Код:компютър ---------- HDMI ---------- усилвател ------------ HDMI-ARC ------- телевизор
Код:компютър-----------3.5 стерео----------телевизор----------SCART------------усилвател
Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар