Искам да направя запитване относно давността на АКТ от кат.Предварително искам да кажа ,че ако ще ми отхвърляте запитването поне вие ми отговорете.Въпроса ми е следния:Имам АКТ от КАТ издаден на 1.04.2010..Има ли давност този акт и ако има колко е времето на давността?Тоест мога ли на 1 Април 2013 година след 3 годишно време аз да си взема книжката от КАТ без да плащам тази глоба?Защото куките ми казват че нямало ДАВНОСТ,а много хора ми казват че имало давност и тя била 3 години.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ВЪПРОС ЗА АКТ
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Отиваш в КАТ и питаш...НИКОЙ не може на сила да те хване там да си платиш акта или да го поднови или каквото и да е...давността на актовете е 2, а не 3 години...Имам само един въпрос...как си шофирал през тези 3 години и защо ти отнеха книжката за толкова време!?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
-
Re: ВЪПРОС ЗА АКТ
lyuboferre написа:Искам да направя запитване относно давността на АКТ от кат.Предварително искам да кажа ,че ако ще ми отхвърляте запитването поне вие ми отговорете.Въпроса ми е следния:Имам АКТ от КАТ издаден на 1.04.2010..Има ли давност този акт и ако има колко е времето на давността?Тоест мога ли на 1 Април 2013 година след 3 годишно време аз да си взема книжката от КАТ без да плащам тази глоба?Защото куките ми казват че нямало ДАВНОСТ,а много хора ми казват че имало давност и тя била 3 години.
Коментар
-
kiselo написа:Отиваш в КАТ и питаш...НИКОЙ не може на сила да те хване там да си платиш акта или да го поднови или каквото и да е...давността на актовете е 2, а не 3 години...Имам само един въпрос...как си шофирал през тези 3 години и защо ти отнеха книжката за толкова време!?
Коментар
-
ladesita написа:kiselo написа:Отиваш в КАТ и питаш...НИКОЙ не може на сила да те хване там да си платиш акта или да го поднови или каквото и да е...давността на актовете е 2, а не 3 години...Имам само един въпрос...как си шофирал през тези 3 години и защо ти отнеха книжката за толкова време!?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
Всъщност след разговор с колежката стигнахме до заключението, че реално давността е 2 години, но е възможно да бъде удължена на 3. Рядко явление е, но ако КАТ и т.н. започнат да правят "акция" по събиране на вземанията може да се случи.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
Коментар
-
Kuku написа:Участието на ’Агенция за държавни вземания’ в акцията би удължила давностния срок Но мисля има условия, при които това е възможно!
Коментар
-
С давността. Абсолютната давност си е 3 години, не отива към НАП ако не платиш. Беше в проект промяната в закона, но не се прие и тази година. То имаше проект и давността при административни нарушения от този тип да бъде 7 години, но пак отпадна В интерес на истината, трябва да проверя за кои точно административни нарушения, завършващи с глоба се касае, понеже се оказа, че има противоречие с чл. 82 и функциите на "Агенция за държавни вземания"... като всичко ново в БГ , докато се нагласим и изгладим дупките идва ново правителство и я затваря А и друго, отиде ли ти задължението към НАП, там няма давност, ще ти вземат и глобата и лихвите!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар