gamma написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
-
Чак да се пукаме не, но не се и оплакваме. Колеги, аз имам много изолация. Няколко пъти съм го писал в темата. Сградата е санирана цялата отвън, вътре по таваните имам ГК+5 см вата, като подложка за ламината съм сложил 2см XPS, също по външните стени отвътре има ГК+5 см вата, а на стените с прозорци 2см XPS.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Aко въобще може да бъде база ще споделя, че у дома в зимните дни, когато ни е нямало по-дълго време ( най-често декември около коледа и Нова година) и не е отоплявано у дома, температурата в стаите ми не е падала под 13 градуса. Живея в нова кооперация, добре изолирана с общ балкон с балконско остъкляване и излаз от и за всички стаи. Апартаментът ми е ориентиран на изток - първа линия срещу море. Та...Винаги отоплявам от тези 13 градуса нагоре. Всичко ми е на ток. И топлата вода включая. 140 лева ток са ми тавана.ПС: В семейството ми всички сме "спарени" натури. Поддържаме си личния семеен комфорт у дома чрез температури от 22 до 24 градуса. Така, че в разходите за ток има и много индивидуални специфики, както от субективен ( най-вече ), така и от обективен характер. За да пък съм и коректен трябва да разпределя сметките си за ток отнесени и към летния сезон. Там вече "спареността" ни играе "зле" и климатикът два месеца почти не се изключва...Така, че при мен е танто за ку-куригу. Годишния ми разход за ток ( и топла вода в него ) за миналата година е близо 1100 - 1200 лева.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Ето такава ми е сметката за ток през последните 2 години:Тренда за последните 3 месеца се вижда. Дължи се на нововъведената сушилня, която по груби сметки ми излиза по 5 лева на месец.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
M5kov написа:Мда, съдомиялната и тя горе-долу с толкова ми е вдигнала сметката за 2 месеца спрямо предишен период.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ъ, то 5 лв. къде ли не отишли... Забравиш телевизора, компютъра + 2-3 лампи пуснати и ей ти ги 5 лв.2-3 пъти седмично я пускаме, но на първо време за нея се сетих, че е като допълнителен консуматор. Обикновено я пълня на макс.По-скоро се дължи на това, че бяхме отпуска в края и началото на януари, все тая."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
колко плащаме за ток
да напиша и аz нещо.живея в къща ,сметката ми за ток не надхвъря 40 лева през последните 6 месеца .но това го постигнах след значително влагане на пари ,на първо място топлоизолация външна и вътрешна.лед осветление абсолютно навсякъде ,селективни колектори за топла вода които топлят вода и зимата стига да има слънце днес 50градуса в боилера.разполоположение на къщата исток юг запад от север ме пази друга къща близнак.камина с водна риза 20 кв лятото ще си купя и фотоволтаици за ток .да захранвам лед осветлението телевизори и компютри,трябва да се вложат пари ,няма как да стане по друг начин.и сега не по темата ,от тази седмица имам читава диагностика за колегите от софия които имат нужда помощт да пишат налични .безплатно и не е шега.За последното си пусни нова тема в правилния раздел.Модераторски екип на фиат-бг.орг
Коментар
-
60-70лв, а тази зима стигнахме и до 80лв. Тристаен апартамент. Готварска печка,хладилник, пералня, сушилня, съдомиялна. Това са основните консуматори по мои сметки. Три телевизора, домашно кино, компютър, микровълнова, кафе машина и осветлението горят по-малко по мой наблюдения. Цените на тока са поносими според мен. Ама за топлата вода не мога да кажа същото...80-90лв си плащаме за нея, все едно бира тече егати
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар