Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

NikMar написа:
    didich написа:
    иначе на мен икономията ми идва от там, че вървя по жената и гася след нея, иначе сметката ще е +20лв на месец
    И аз се опитвам, но виждал ли си разярена кобра с мотив "като умра ще ми е тъмно".
    Хаха, и аз се опитвам да гася след нея ама е голяма съпротива.

Коментар

С постоянство всичко се постига , аз се грижа и за включването и контрола на бойлерите, че ако жената остане без мен и за една вечер на другия ден ще стане проблем, че няма топла вода
      punto HGT

Коментар

Щом бойлера се ползва ежедневно, по-добре не го гаси.Нашия откакто работи постоянно, сметката дори намаля с около 5 лв. и винаги има вода.
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

todorakiggg написа:
          NikMar написа:
          didich написа:
          иначе на мен икономията ми идва от там, че вървя по жената и гася след нея, иначе сметката ще е +20лв на месец
          И аз се опитвам, но виждал ли си разярена кобра с мотив "като умра ще ми е тъмно".
          Хаха, късметлии! Поне опитвате да налагате някаква дисциплина.Мойта пък напротив: "Извинявай, миличко, ами то аз ей сегичка щях да угася! Само имам да свърша туй, онуй, трето, четвърто..." и отиде та изпраска още 2-3 лампи да светят. Направо не знам кво да я правя
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Сменяй! По Студентски град се намират по-нови модели и са по-евтини. Подлежат на възпитание.

Коментар

За крушките може да се спори много миналата година направих инвестиция от около 90лв. за крушки. Крушките са с консумация 14w (14*24*30 = 10кВч. = 1,48лв/м *при денонощна работа) Използвани крушки 2 бр. кухня + 2бр. хол.+ 1бр. баня + 1бр. коридор +2бр. спалня + 2бр. дет.стая =10бр * 1,48лв. = 14,80лв/м при денонощна работа. Е аз съм си направил извода икономия от крушки ( енергоикономични) не може да се прави или поне икономията няма да се осеща.Колкото за момите в Ст.Град , тези дето подлежат на превъзпитание бога ми да не ти е дома!
              Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
              Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

M5kov написа:
                Щом бойлера се ползва ежедневно, по-добре не го гаси.Нашия откакто работи постоянно, сметката дори намаля с около 5 лв. и винаги има вода.
                Нещата са много относителни, според мен ако ползваш по големите консуматори само на нощна тарифа сметката би ти била най ниска.Пример: жената става сутринта и влиза за един "кратък" душ от около 30 минути, при което бойлер от 80л. буквално умира от студ, включва се на дневна тарифа и докато загрее водата на макс минава поне 1 час. /3кВ/, аз примерно влизам вечер за 5 минути да приемем, че това става на нощна тарифа, да кажем, че бойлера на нощна тарифа компенсира изхабената от мен вода за 15мин. След това като дойде време да сменявам водата на аквариума обикновенно го правя през деня, много рядко късно вечер, че да хвана нощната тарифа, в тоя случай пак отива един бойлер от 80л, това означава още 1 час работа на дневна тарифа, следователно при тоя режим на работа отчитам, че бойлера работи много повече време на дневна тарифа, отколкото на нощна от където и по висока сметка на края на месеца, докато като го включвам само на нощна, тоя 1 час, който трябва да грее през деня го горее през ноща и на другия ден водата е топла и може да се ползва.Като погледна сметката на края на месеца виждам, че съм изхабил примерно 150кВ дневна и 150кВ нощна, но като видиш разликата в цената примерно за 150кВ дневна плащаш 30лв, а за 150кВ нощна 15лв /левовете ги давам най общо като пример, че не ми се рови сега в някоя фактура да видя колка пари е дневната и колко нощната тарифа/п.п. при жени тип "водни жабета" си мисля, че човек трябва да си монтира бойлер 120л, че 80 не стигат до никъде
                punto HGT

Коментар

slonikon написа:
                  todorakiggg написа:
                  NikMar написа:
                  didich написа:
                  Хаха, късметлии! Поне опитвате да налагате някаква дисциплина.Мойта пък напротив: "Извинявай, миличко, ами то аз ей сегичка щях да угася! Само имам да свърша туй, онуй, трето, четвърто..." и отиде та изпраска още 2-3 лампи да светят. Направо не знам кво да я правя
                  Взех да се замислям за монтаж на обемен датчик, по едно време бях се заканил да й купя една миньорска каска, да си свети като светулка
                  FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                  Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
                    Взех да се замислям за монтаж на обемен датчик
                    Аз съм сложил такива датчици в коридора, банята и тоалетната. Да ти кажа предварително, че голяма икономия няма да реализираш. При мен остава чувството на удовлетвореност, че не свети, когато няма никой, щото МНОГО се дразня, когато няма никой в стаята, а лампите светнати с часове.
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

ток

На входа на работата има прожектор със светодиод 10 вата Свети прилично добре Ако сложа в коридора банята и на двете тераси би трябвало да има ефект на повечето места светят и когато няма хора .
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Отнеси икономията от ток към цената на такъв прожектор и направи сметка за колко време ще му избиеш цената, защото ако е по-скъп и го избиеш след 18 години - е*ем ти и ЛЕД-а. А тея 10-ватовите не са от най-евтините. Може да ти излезе по-евтино с луминисцентна лампа. В Дени лайтинг мернах някакви такива прожектори с ПИЧ-сензори. Китайски са, ама не бяха скъпи - нещо от сорта на 18-20 лв.

Коментар

:}http://www.aliexpress.com/wholesale?...айничко да ви прошепна, че всичкото ЛЕД го внасят от Китай.
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

...че то има ли нещо, което да не е произведено в Китай
                            punto HGT

Коментар

Ток

Прожектора е 16 лв и свети като една луминисцентна лампа поне толкова лумена е . И пак остава включването и гасенето ако не е с датчик но тогава става повече пари прожектора .
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Почти няма Напоследък все от тоя сайт пазарувам и си спестявам едно 40%-100%-200% надценка на нещата.15 ватова LED крушка там струва 4.50 лв. Тук са минимум двойно по-скъпи.
                                Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Working...
                                X