Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Топля се с котел на твърдо гориво/къща,РЗП 130 квадрата/,бойлер към отоплението,хладилник,фризер,компютър/настолен/,лаптоп,осветление,пералня,съдомиялна,готви се предимно на газ-преди"намалението"-80 лв.,след него-100-110 лв.Отделно топлото ми идва около 350 лв.на месец-б@х ... му!
    PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
    Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Тока за миналия месец- 138,40лв суха пара. Това е за един инверторен, един обикновен климатик, духалка в кухнята , бойлер, настолен компютър. Готви се предимно на газ, но фурната е на ток. Климатиците и бойлера не се изключват.
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

За миналия месец бе скромните 90 лева.
        първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
        Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
        Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

dobrujanetza написа:
          Тока за миналия месец- 138,40лв суха пара. Това е за един инверторен, един обикновен климатик, духалка в кухнята , бойлер, настолен компютър. Готви се предимно на газ, но фурната е на ток. Климатиците и бойлера не се изключват.
          Аааа при вас тока да не би да е 6 стотинки киловата?Ние сме 5 човечета с отполение на локално парно и сметката ни е 120 лв.Бойлера не се изключва ,готвим на ток от мързел да заредя газ ,климатици нямаме. Пералнята и съдомиялната се пускат когато на домакинята и дойде на акъла и нощна енергия почти нямаме.Интересното е ,че разликата ми есенно-зимен и пролетно летен период се клати в рамките на 20 лв.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

150лв. Една акумулираща печка и един конвектор адакс, който работи 24/24. Проточен бойлер и котлони на газ. Фурна и малко бойлерче на ток + ТВ,компютри, хладилник и т.н. на ток. Поддържана температура 22-23 градуса.
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

97 лв. ток за последния месец.Всичко ми е на ток. Топля се с лъчист конвектор и голям климатик. Спарени сме - поддържаме 21 градуса у дома. През деня, когато ни няма само конвектора работи - с таймер е. Тази зима обаче си е мека. Февруарските температури бяха положителни. Най-много ток платих за декември 128 лв.Тази ми е и първата зима с т.н. балконско безпрофилно остъкляване. На практика чрез него "затворих" почти всичко, което има достъп свъншните атмосферни условия. Балкона ми е голям и имам излаз към него от всичките си стаи в апартамента. Родих се, а и придобих балкон за целогодишно ползване. Вече твърдя, че е добра инвестиция вложението ми за този тип остъкляване. Ще си избие парите по-бързо отколкото мислих.
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

46лв за февруари.Апартамент 65м2,отоплява се с котел на дърва и бойлер със серпентина/зимата на ток не работи/.Котлони,фурна,комп,пералня,климатик 9-ка/сутрин само по 1 час/ и др. дреболии.В интерес на истината рядко съм превишавал 60-тина лв ток през последните години.За отопление ми отиват макс 500 лв на сезон.

Коментар

Аз не мога да разбера какво сравнявате и смятате, че и някои го отдават на скъпи климатици и модерни остъклявания, като на практика зима нямаше. Имам термометър в спалнята и когато не съм пуснал парното друга зима, при външни температури -15 градуса да речем, температурата е 13 градуса. Тази година не съм видял по-ниска температура от 18 градуса. В хола ми е по-топло, може би заради магазина отдолу и е 20, когато е било по-хладно 19 градуса. Така че с тия пролетни температури не знам за радване ли са сметки от 120-150 лева. Друго е да ти скове два месеца без да вдига над -10 градуса, друго е да има по някой друг ден с по -5.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                    Аз не мога да разбера какво сравнявате и смятате, че и някои го отдават на скъпи климатици и модерни остъклявания, като на практика зима нямаше. Имам термометър в спалнята и когато не съм пуснал парното друга зима, при външни температури -15 градуса да речем, температурата е 13 градуса. Тази година не съм видял по-ниска температура от 18 градуса. В хола ми е по-топло, може би заради магазина отдолу и е 20, когато е било по-хладно 19 градуса. Така че с тия пролетни температури не знам за радване ли са сметки от 120-150 лева. Друго е да ти скове два месеца без да вдига над -10 градуса, друго е да има по някой друг ден с по -5.
                    Ако визираш мен. В моят поуст това съм вметнал...Презумпцията с остъкляването ми беше друга, но пък за Бургас, на първа линия срещу морето, па макар и с положителни температури съчетани с подобаваща влага се оказа добро вложение за мен. Всичко ми е на ток. За да бъда по-конкретен - същата сметка за ток ( около 90-100 лева )правя обаче и в знойното лято, когато охлаждам и/или изсушавам въздуха у дома.
                    Друго е да ти скове два месеца без да вдига над -10 градуса
                    Е те такова чудо през моето "жалко" съществуване в Бургас не съм преживявал...И дано не преживявам де. Въпреки, че и колегите живеещи покрай морето ще ме подкрепят, че тук предпочитаме минусови температури( сух студ ), отколкото гадните и "лигави" 0,1,2,3,4,5 градуса над нулата съчетани с вятър и подобаваща влага ( мъгла ), където усещането за студ е значително по-голямо.
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ОТ 14.01.2014 ДО 10.02.2014 42,41ОТ 14.12.2013 ДО 13.01.2014 39,30ОТ 15.11.2013 ДО 13.12.2013 43,78ОТ 15.10.2013 ДО 14.11.2013 40,66Апартаментче 65кв., 2ма възрастни и едно лапе.Бойлера не се изключва, телевизор и лаптопа работят през деня и фурната около 5 часа в седмицата.Отопляваме се с централно парно, 2 радиатора постоянно на макс, като за него сме платили ~200 лв. за 3-те месеца откакто са го пуснали.И те така
                      "Без сърца, сме просто машини"
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid
                      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

110лв за 1 инвертор,фурна,бойлер,пералня през ден,котлона на газ,климатика и бойлера не се изключват,изразходени реално 57лв,другото го знаете,преноси ДДС та и още куп неща..БЪЛГАРИЯ!!
                        Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

206лв за периода 25.1 - 26.2 - т.е. за топлия Февруари. Ако беше студ, може би нямаше да е повече - щях повече да горя камината... Както през Януари - сметката ми беше 160лв, включително Коледните празници.Климатик Дайкин в хола, радиатор в спалнята при бебето, конвектор в детската да помага при нужда. Отделно и 100тина лева за дърва, изгорени в камината. Ама сме с бебе, топленето е друго.Летния ми ток е 60-70лв. Готви се на ток изцяло, два бойлера денонощно включени, два компютъра работещи по 5-7 часа на ден, два телевизора и те по толкова време на ден.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Абе, кво стана сега? Направиха митинг заради тока преди година и половина, бутнаха правителството, което след 3 месеца и без това си заминаваше, хвърлиха им малко пясък, че цената е изкуствено завишена, заради разните там разбивки на компоненти, хората млъкнаха и сега - газ нагоре! От сега промиват с това, че всичко ще поскъпне. Ама да видим дали някой ще протестира, както протестираха за една завишена сметка, която вместо за месец - беше за месец и половина. Напоследък ми идват фактури на все по-ниска стойност. Като загледах - всеки период от 3 месеца насам е с ден-два по-къс от предишния. Сега ми пратили фактура за 17 лева и аз се радвам, че ми е малка сметката, а тя - за 26 дена.

Коментар

Ти не си показателен.Тези, които се отопляваме на ток ще трябва да правим сравненията след увеличението.

Коментар

Моята последна е 98лв., като съм ползвал климати на охлаждане малко.
                                "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                                Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Working...
                                X