Топля се с котел на твърдо гориво/къща,РЗП 130 квадрата/,бойлер към отоплението,хладилник,фризер,компютър/настолен/,лаптоп,осветление,пералня,съдомиялна,готви се предимно на газ-преди"намалението"-80 лв.,след него-100-110 лв.Отделно топлото ми идва около 350 лв.на месец-б@х ... му!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
dobrujanetza написа:Тока за миналия месец- 138,40лв суха пара. Това е за един инверторен, един обикновен климатик, духалка в кухнята , бойлер, настолен компютър. Готви се предимно на газ, но фурната е на ток. Климатиците и бойлера не се изключват.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
150лв. Една акумулираща печка и един конвектор адакс, който работи 24/24. Проточен бойлер и котлони на газ. Фурна и малко бойлерче на ток + ТВ,компютри, хладилник и т.н. на ток. Поддържана температура 22-23 градуса.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
97 лв. ток за последния месец.Всичко ми е на ток. Топля се с лъчист конвектор и голям климатик. Спарени сме - поддържаме 21 градуса у дома. През деня, когато ни няма само конвектора работи - с таймер е. Тази зима обаче си е мека. Февруарските температури бяха положителни. Най-много ток платих за декември 128 лв.Тази ми е и първата зима с т.н. балконско безпрофилно остъкляване. На практика чрез него "затворих" почти всичко, което има достъп свъншните атмосферни условия. Балкона ми е голям и имам излаз към него от всичките си стаи в апартамента. Родих се, а и придобих балкон за целогодишно ползване. Вече твърдя, че е добра инвестиция вложението ми за този тип остъкляване. Ще си избие парите по-бързо отколкото мислих.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
46лв за февруари.Апартамент 65м2,отоплява се с котел на дърва и бойлер със серпентина/зимата на ток не работи/.Котлони,фурна,комп,пералня,климатик 9-ка/сутрин само по 1 час/ и др. дреболии.В интерес на истината рядко съм превишавал 60-тина лв ток през последните години.За отопление ми отиват макс 500 лв на сезон.
Коментар
-
Аз не мога да разбера какво сравнявате и смятате, че и някои го отдават на скъпи климатици и модерни остъклявания, като на практика зима нямаше. Имам термометър в спалнята и когато не съм пуснал парното друга зима, при външни температури -15 градуса да речем, температурата е 13 градуса. Тази година не съм видял по-ниска температура от 18 градуса. В хола ми е по-топло, може би заради магазина отдолу и е 20, когато е било по-хладно 19 градуса. Така че с тия пролетни температури не знам за радване ли са сметки от 120-150 лева. Друго е да ти скове два месеца без да вдига над -10 градуса, друго е да има по някой друг ден с по -5.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Аз не мога да разбера какво сравнявате и смятате, че и някои го отдават на скъпи климатици и модерни остъклявания, като на практика зима нямаше. Имам термометър в спалнята и когато не съм пуснал парното друга зима, при външни температури -15 градуса да речем, температурата е 13 градуса. Тази година не съм видял по-ниска температура от 18 градуса. В хола ми е по-топло, може би заради магазина отдолу и е 20, когато е било по-хладно 19 градуса. Така че с тия пролетни температури не знам за радване ли са сметки от 120-150 лева. Друго е да ти скове два месеца без да вдига над -10 градуса, друго е да има по някой друг ден с по -5.Друго е да ти скове два месеца без да вдига над -10 градусаA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ОТ 14.01.2014 ДО 10.02.2014 42,41ОТ 14.12.2013 ДО 13.01.2014 39,30ОТ 15.11.2013 ДО 13.12.2013 43,78ОТ 15.10.2013 ДО 14.11.2013 40,66Апартаментче 65кв., 2ма възрастни и едно лапе.Бойлера не се изключва, телевизор и лаптопа работят през деня и фурната около 5 часа в седмицата.Отопляваме се с централно парно, 2 радиатора постоянно на макс, като за него сме платили ~200 лв. за 3-те месеца откакто са го пуснали.И те така"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
110лв за 1 инвертор,фурна,бойлер,пералня през ден,котлона на газ,климатика и бойлера не се изключват,изразходени реално 57лв,другото го знаете,преноси ДДС та и още куп неща..БЪЛГАРИЯ!!Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.
Коментар
-
206лв за периода 25.1 - 26.2 - т.е. за топлия Февруари. Ако беше студ, може би нямаше да е повече - щях повече да горя камината... Както през Януари - сметката ми беше 160лв, включително Коледните празници.Климатик Дайкин в хола, радиатор в спалнята при бебето, конвектор в детската да помага при нужда. Отделно и 100тина лева за дърва, изгорени в камината. Ама сме с бебе, топленето е друго.Летния ми ток е 60-70лв. Готви се на ток изцяло, два бойлера денонощно включени, два компютъра работещи по 5-7 часа на ден, два телевизора и те по толкова време на ден.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Абе, кво стана сега? Направиха митинг заради тока преди година и половина, бутнаха правителството, което след 3 месеца и без това си заминаваше, хвърлиха им малко пясък, че цената е изкуствено завишена, заради разните там разбивки на компоненти, хората млъкнаха и сега - газ нагоре! От сега промиват с това, че всичко ще поскъпне. Ама да видим дали някой ще протестира, както протестираха за една завишена сметка, която вместо за месец - беше за месец и половина. Напоследък ми идват фактури на все по-ниска стойност. Като загледах - всеки период от 3 месеца насам е с ден-два по-къс от предишния. Сега ми пратили фактура за 17 лева и аз се радвам, че ми е малка сметката, а тя - за 26 дена.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар