Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И двата ми бойлера са включени денонощно - 80литров за банята и в кухнята под мивката 10л обемен за топла вода за миене. Така ми е организирано защото банята и кухнята са много далече и щеше да трябва да се чака много да дойде топлата вода. Е, аз го разбрах в впоследствие че проектанта така го е решил - като почнах да правя кухнята. И да - без да водим готварско предаване, готвим всеки ден - все пак детето трябва да яде. Тия дни го няма - пратихме го на лагер и готвенето е паднало наполовина. Дай боже някой ден да ти се дигне сметката за ток от това и на тебе!
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Не забравяйте, че тези, дето имат по 20-тина лева ток, плащат и 30-40 лв. за топла вода, така че грешката е вярна
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
        Не забравяйте, че тези, дето имат по 20-тина лева ток, плащат и 30-40 лв. за топла вода, така че грешката е вярна
        Да ама си мълчат като пукали
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Мисля, че казах, че топлата вода ми е от ТЕЦ. Не съм премълчал факти, за да изглежда че плащам много малко. Миналия месец платих 15-16 лева за топла вода. Този месец ще е повече, защото има изравнителна сметка и имам да доплащам 35 лева за зимния период. Но нали темата е за ток?

Коментар

ogi28b написа:
            Мисля, че казах, че топлата вода ми е от ТЕЦ. Не съм премълчал факти, за да изглежда че плащам много малко. Миналия месец платих 15-16 лева за топла вода. Този месец ще е повече, защото има изравнителна сметка и имам да доплащам 35 лева за зимния период. Но нали темата е за ток?
            Взаимносвързани са темите ,затова!!!

Коментар

Е добре де, извинявай, че имам ТЕЦ! Написал съм го, не го крия. С удоволствие бих се отказал от "привилегията" и бих ползвал бойлер, но няма как. По-точно - има, но предпочитам да плащам само ТЕЦ, вместо ТЕЦ и бойлер. 3 удивителни подсилват ли смисъла на написаното от теб или единицата ти лепне?

Коментар

В момента съм сам в къщи. Сметка 46 лв. за изминалия месец. Хладилник фризер телевизор и компютър. Почти се храня на вънка или ако се готви нещо то то е на газ. Топла вода на корем от соларите. Съдомиялната и пералнята и те са вързани към топлата вода и само доподгряват ако се наложи.Но практически не мога да ги смятам за голям консуматор. Работят доста на рядко. Та пак ми се вижда много. Щото като се замисли човек колко ламби стоят постоянно светнати. Сметка а бързо в стаята където се стои най много 300W. А и като забравя и някоя по коридорите идват доста повече. Въртя суча ама все ми е тъмно и всичко стои светнато.Но май виновно е ЕГН-то. Явно трябва да се взема в ръце и да сложа и тука светодиодно. В друга стая със почти същата големина 100W ми идва даже в повече та свалям мощността почти на половина.
                BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

84 лв., трябва да почерпя. От 2 години не съм имал такава сметка. Явно и новият климат си казва думата :D
                  "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                  Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

При мен е като зимата. 200лв. Но и т*= като през зимата. Абе там един спор за дросели имах - искам колегата спореш за де/фазирания да вземе да залепи нещо на намагнитен с променлив ток дросел.
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Хладилник (много стар, и понеже през лятото почти не изключва и трупа бързо лед, съм го включил към една джаджа с таймер), печка/фурна, пералня, и два компютъра работят през деня - в неотоплителен сезон 25-30лв. През зимата плюс една духалка, с която отоплявам - около 60лв. Всичко щеше да е идеално, ако изравнителната сметка от топлофикация не беше 210лв.
                      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Да са ни честити новите цени, сега вече със спестеното от сметката за ток очаквам до 2-3 години милионерите в България да се увеличиме многократно http://fakti.bg/biznes/73185-tokat-e...aign=firstpage
                        punto HGT

Коментар

На първата страница ви бях писал за сметките в Кабиле, сега да ви кажа и за в София.Малък апартамент, източно изложение, първи етаж.ТЕЦ само за топла вода, отоплява се с климатик (инверторен, включен нон-стоп).Сметките както следва: през отоплителния сезон най-голямата сметка е била 70 лв за ток, 10 лв за студена вода и 10 лв за топла вода.Като спряхме климатика, тока спадна до 25-30 лв, останалите се запазиха същите.

Коментар

Инспириран от темата за газификация, нека да ъпдейтна. отчетен период 27.12.2013 - 25.01.2014 - 121.82лв.отчетен период 26.01.2014 - 24.02.2014 - 124.76лв.Топля целия апартамент - 96 квадрата - климатиците не се спират!Всичко е на ток - бойлер, термокерамичен плот, фурна, съдомиялна, пералня... и т.н., но има много изолация и два климатика LG (18-ска и 9-ка) от най-високия клас.
                            Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

gamma написа:
                              Инспириран от темата за газификация, нека да ъпдейтна. отчетен период 27.12.2013 - 25.01.2014 - 121.82лв.отчетен период 26.01.2014 - 24.02.2014 - 124.76лв.Топля целия апартамент - 96 квадрата.Всичко е на ток - бойлер, термокерамичен плот, фурна и т.н., но има много изолация и два климатика LG (18-ска и 9-ка) от най-високия клас.
                              Как точно го топлиш целия апартамент с два климатика?
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                                Как точно го топлиш целия апартамент с два климатика?
                                Вратите на стаите са постоянно отворени.
                                Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Working...
                                X