ilkor написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
Ами само адаптера оставен в контакта консумира 0,3W. Аз преброих в къщи 3 такива всекидневно включени Когато зарежда телефона консумира 5W (втората снимка)А електромера ще отчете най-вероятно почти двойно повече заради голямото разфазиране между напрежение и ток. (третата снимка)Тъй че не вярвайте на надписите на кутийките
Коментар
-
ilkor написа:Ами само адаптера оставен в контакта консумира 0,3W. Аз преброих в къщи 3 такива всекидневно включени Когато зарежда телефона консумира 5W (втората снимка)А електромера ще отчете най-вероятно почти двойно повече заради голямото разфазиране между напрежение и ток. (третата снимка)Тъй че не вярвайте на надписите на кутийкитеA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
С тия ватове сте направо във "В" група. Я вижте какви постижения имат хората - 200 000 kWh за 15 дни! http://www.gledaigo.com/%D0%BF%D0%BE...%D0%B0-40-000/Няма начин да няма начин!
Коментар
-
ВО е прав наистина.При опит в лаборатория и свързани във верига активен ,реактивен електромер и луминесцентна лампа или чисто индуктивен товар резултата е-битовия електромер мери само активната енергия а с индуктивния и капацитивен товар си на далавера.Не плащаме намагнитването на трафовете и дроселите.Физика.Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
кроко61: Я да ме светнеш какво общо има дросела в една луминисцентна лампа с консумацията на същата? И във верига от променлив ток тоя дросел изобщо не се намагнитва...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Много ще ми е трудно ,,да те светна,,като чета по-нагоре но само ще ти заостря вниманието -с бръмченето на самия дросел-звука се поражда от някаква енергия която не свети нали?И там е идеята на електронните пускови устройства Що ми се струва ,че дросела се намагнитва с честота 50 херца за да може полузатворения му магнитопровод да дефазира тока и напрежението и да си изпълнява функцията.Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
Bane
Колега ти ме изумяваш с тези 26 лева... вкъщи през лятото не помня сметката да е падала под 60 лева, винаги се движи в диапазона 60-70 и също не ползвам климатик лятото, само зимата.
Коментар
-
ogi28b написа:Как са сметките лятото? Вкъщи вече трети пореден месец ще платя около 26 лева. Нямам климатици. Цените в момента (ЧЕЗ) са: 18.9 стотинки за дневна и 12 за нощна.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Bane написа:Колега ти ме изумяваш с тези 26 лева... вкъщи през лятото не помня сметката да е падала под 60 лева, винаги се движи в диапазона 60-70 и също не ползвам климатик лятото, само зимата.
Коментар
-
Вие и двамата явно нито топлите вода(бойлер), ното готвите у вас При мен без климатик, 2 бойлера денонощно, осветление, телевизори, миялна, готварска печка, хладилник, пералня, рутер и пр. - 70лв втори пореден месец. Всички се къпем всеки ден - 3ма сме, хабим по 8-10 кубика вода на месец лятно времеAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Вие и двамата явно нито топлите вода(бойлер), ното готвите у вас При мен без климатик, 2 бойлера денонощно, осветление, телевизори, миялна, готварска печка, хладилник, пералня, рутер и пр. - 70лв втори пореден месец. Всички се къпем всеки ден - 3ма сме, хабим по 8-10 кубика вода на месец лятно времеA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар