Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ilkor написа:
    Малко да съживя темата понеже днес направих тест колко ми харчи зарядното за телефона.Направих 3 снимки - включено само зарядно без телефон, зарядно с телефон и последната показва колко реално би отчел електромера заради PF корекцията.Тук малко се изумих от ниския PF = 0,54 ... но за толкова пари - толкова
    Ако за непросветените обясниш кое какво е на екрана, златен си
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ами само адаптера оставен в контакта консумира 0,3W. Аз преброих в къщи 3 такива всекидневно включени Когато зарежда телефона консумира 5W (втората снимка)А електромера ще отчете най-вероятно почти двойно повече заради голямото разфазиране между напрежение и ток. (третата снимка)Тъй че не вярвайте на надписите на кутийките

Коментар

ilkor написа:
        Ами само адаптера оставен в контакта консумира 0,3W. Аз преброих в къщи 3 такива всекидневно включени Когато зарежда телефона консумира 5W (втората снимка)А електромера ще отчете най-вероятно почти двойно повече заради голямото разфазиране между напрежение и ток. (третата снимка)Тъй че не вярвайте на надписите на кутийките
        Аз пък не съм съгласен с теб.По закон битовите електромери отчитат само активната енергия във Wh. Въпреки изменението на тока спрямо фазата, електромера си прави произведение във всеки един момент на изместването на фазата и отчита само реално изразходваната активна енергия.Това е задължително условие, за да може електромер да се сертифицира и продава за битови нужди.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

С тия ватове сте направо във "В" група. Я вижте какви постижения имат хората - 200 000 kWh за 15 дни! http://www.gledaigo.com/%D0%BF%D0%BE...%D0%B0-40-000/
          Няма начин да няма начин!

Коментар

BO, да прав си бях го забравил тоя факт. Електромерът по принцип я отчита защото никой няма да прави различни видове - просто трябва да е настроен да я игнорира при битовите абонати.В момента се боря да разработя едно захранване с PFC за да постигнем показател над 90-95.

Коментар

ВО е прав наистина.При опит в лаборатория и свързани във верига активен ,реактивен електромер и луминесцентна лампа или чисто индуктивен товар резултата е-битовия електромер мери само активната енергия а с индуктивния и капацитивен товар си на далавера.Не плащаме намагнитването на трафовете и дроселите.Физика.
              Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

кроко61: Я да ме светнеш какво общо има дросела в една луминисцентна лампа с консумацията на същата? И във верига от променлив ток тоя дросел изобщо не се намагнитва...
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Много ще ми е трудно ,,да те светна,,като чета по-нагоре но само ще ти заостря вниманието -с бръмченето на самия дросел-звука се поражда от някаква енергия която не свети нали?И там е идеята на електронните пускови устройства Що ми се струва ,че дросела се намагнитва с честота 50 херца за да може полузатворения му магнитопровод да дефазира тока и напрежението и да си изпълнява функцията.
                  Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Как са сметките лятото? Вкъщи вече трети пореден месец ще платя около 26 лева. Нямам климатици. Цените в момента (ЧЕЗ) са: 18.9 стотинки за дневна и 12 за нощна.

Коментар

Колега ти ме изумяваш с тези 26 лева... вкъщи през лятото не помня сметката да е падала под 60 лева, винаги се движи в диапазона 60-70 и също не ползвам климатик лятото, само зимата.

Коментар

Климатик не съм пускал,по цял ден в къщи няма никой,бойлера работи само на нощна,готвим 1-2 пъти седмично.По малко от 50лв. не съм плащал.

Коментар

ogi28b написа:
                          Как са сметките лятото? Вкъщи вече трети пореден месец ще платя около 26 лева. Нямам климатици. Цените в момента (ЧЕЗ) са: 18.9 стотинки за дневна и 12 за нощна.
                          Последния месец - 15.80
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Bane написа:
                            Колега ти ме изумяваш с тези 26 лева... вкъщи през лятото не помня сметката да е падала под 60 лева, винаги се движи в диапазона 60-70 и също не ползвам климатик лятото, само зимата.
                            Еми у нас не е голям митинг, имам топла вода от ТЕЦ, 75 % от сметката са от хладилник, рутер, телевизори и компютри (2 лаптопа и от време на време - един стационарен, на който са филмите).

Коментар

Вие и двамата явно нито топлите вода(бойлер), ното готвите у вас При мен без климатик, 2 бойлера денонощно, осветление, телевизори, миялна, готварска печка, хладилник, пералня, рутер и пр. - 70лв втори пореден месец. Всички се къпем всеки ден - 3ма сме, хабим по 8-10 кубика вода на месец лятно време
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                                Вие и двамата явно нито топлите вода(бойлер), ното готвите у вас При мен без климатик, 2 бойлера денонощно, осветление, телевизори, миялна, готварска печка, хладилник, пералня, рутер и пр. - 70лв втори пореден месец. Всички се къпем всеки ден - 3ма сме, хабим по 8-10 кубика вода на месец лятно време
                                Ааа, почти не си прав.Вчера пуснах бойлера, защото от 19-ти до 22-ри има профилактика на нещо си там и нямаме топла вода.Така, че тука 4 дни тази година ще сме на бойлер. :D Готвене, колко да готвим. Правиш някаква манджа 2 пъти в седмицата, за да ядеш по 2-3 дни от нея и това е. Не водим готварско предаване по ТВ-то, за да готвим всеки ден.
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                                X