Уважаеми колеги, представям ви как ЧЕЗ са излъгали нашия вход, в който живея. Винаги досега сме плащали на двата си електромера по около 25-30 лева сметка. Последните два месеца на единия платихме съответно 3 лева и 11 лева, а на другия - 66 лева и 76 лева. Това веднага събуди червейчето на съмнението у мен и се въоръжих с лист, форумска химикалка и слязох да проверя дали данните на електромера отговарят на числата на фактурата, и познайте? Показания в момента на електромера за стълбищно осветление, за който плащаме някакви безбожни суми:Дневна: 6095Нощна: 406Показания по фактура от последния месец:Дневна: 8347 ( + 2252 )Нощна: 1926 ( + 1520 )Общо надписани КВч: 3772Винаги сметката е плащана редовно и в срок. В резултат на това, сме платили около и над 600 лева в последните 3 години в повече. Като разгледах подробно старите фактури, открих, че показанията, които има електромерът, са били актуални във фактура от месец юли 2011 за дневна, а за нощна - някъде през 2008-ма година, но нямам толкова стара фактура.Ето това имам предвид, като ви казвам, че преди да се мрънка - трябва да се сверят данните на електромерите с тези на фактурата. Мисля, че в тази тема съм едва вторият, който доказва с конкретни числа, че има надписана сметка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
ogi28b написа:Уважаеми колеги, представям ви как ЧЕЗ са излъгали нашия вход, в който живея. Винаги досега сме плащали на двата си електромера по около 25-30 лева сметка. Последните два месеца на единия платихме съответно 3 лева и 11 лева, а на другия - 66 лева и 76 лева. Това веднага събуди червейчето на съмнението у мен и се въоръжих с лист, форумска химикалка и слязох да проверя дали данните на електромера отговарят на числата на фактурата, и познайте? Показания в момента на електромера за стълбищно осветление, за който плащаме някакви безбожни суми:Дневна: 6095Нощна: 406Показания по фактура от последния месец:Дневна: 8347 ( + 2252 )Нощна: 1926 ( + 1520 )Общо надписани КВч: 3772Винаги сметката е плащана редовно и в срок. В резултат на това, сме платили около и над 600 лева в последните 3 години в повече. Като разгледах подробно старите фактури, открих, че показанията, които има електромерът, са били актуални във фактура от месец юли 2011 за дневна, а за нощна - някъде през 2008-ма година, но нямам толкова стара фактура.Ето това имам предвид, като ви казвам, че преди да се мрънка - трябва да се сверят данните на електромерите с тези на фактурата. Мисля, че в тази тема съм едва вторият, който доказва с конкретни числа, че има надписана сметка.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Airfan написа:ОТ всеки по едни 3-400 лв авансово платени от години насам, умножено по няколко милиона потребителя и си става сериозна сума. Дори и в банка да се сложи си е една сериозна сума пари от лихви само.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ами според мен решението е жалби в съдът от всеки с надписан електромер. Да им се завие свят от дела, съдове, адвокати, бумащини и всякакъв тип разправии. Според мен ще има по-голям резултат от протести. Ама гонене до дупка.При нас електромерите са в отделна стая, във входа, като само домоуправителя има ключ. Само един път съм влизал там. Ама и нямам причина да се оплаквам. Отоплявам се на газ, и топлата вода е на газ. По-голяма сметка от 60 лева не е идвала последните година и нещо. Лятото около 30, сега зимата 40-50 лева.
Коментар
-
jenshen73 написа:Airfan написа:ОТ всеки по едни 3-400 лв авансово платени от години насам, умножено по няколко милиона потребителя и си става сериозна сума. Дори и в банка да се сложи си е една сериозна сума пари от лихви само.
Коментар
-
Airfan написа:jenshen73 написа:Airfan написа:ОТ всеки по едни 3-400 лв авансово платени от години насам, умножено по няколко милиона потребителя и си става сериозна сума. Дори и в банка да се сложи си е една сериозна сума пари от лихви само.Steliyan's Life!
Коментар
-
kluchar написа:Не знам защо сложиха ДОБАВКА и да се плаша на фирми дори и да е изключен тока нещо като такса електомер .Wтре ще измислят и такса въздух вече имаме такса дъжд .
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Не знам защо сложиха ДОБАВКА и да се плаша на фирми дори и да е изключен тока нещо като такса електомер .Wтре ще измислят и такса въздух вече имаме такса дъжд .Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
jenshen73 написа:Airfan написа:jenshen73 написа:Airfan написа:ОТ всеки по едни 3-400 лв авансово платени от години насам, умножено по няколко милиона потребителя и си става сериозна сума. Дори и в банка да се сложи си е една сериозна сума пари от лихви само.
Коментар
-
Снощи ми мина през ъкъла, че преди време някакви техници от ЧЕЗ търсиха ключ за таблото. Тъй като домакинката не можеше да открие техния ми се обади да дам резервния. Принципно инкасаторката си има ключ от входа и от таблото, и не ни безпокои но тези били техници, и нямали ключ. Тъй като сме малко хора в нашия вход бързо се изяснихме, че никой не ги е викал - бушон да изгори все някой ще го отключи това табло. Та се зачудих по какъв начин електромера запаметява броячите на двете тарифи, т.е. дали може да се нанася корекция. За тази си теория мисля, да видя модела на моя електромер, да си купя един такъв и да започна човъркането. Съмненията ми дано не се окажат вярни, предишната ми сметка е с 800 киловата повече от сезона миналата година, тази сега в която ги хванах с 666 киловата надписани отново е значително по-голяма от миналогодишната. Само дето предишния път нямах записани данни на електромера, а сега имам и повдигнах въроса. Та чуденката ми е аз ония 800 отгоре си ги платих и не проверих, дали след това не са нанасяни корекции по електромерите, след като е нямало реакция от моя страна.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Airfan написа:...Всяко гаражче, ателиенце, строителен обект, завод има електромери и то не по единSteliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар