Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Уважаеми колеги, представям ви как ЧЕЗ са излъгали нашия вход, в който живея. Винаги досега сме плащали на двата си електромера по около 25-30 лева сметка. Последните два месеца на единия платихме съответно 3 лева и 11 лева, а на другия - 66 лева и 76 лева. Това веднага събуди червейчето на съмнението у мен и се въоръжих с лист, форумска химикалка и слязох да проверя дали данните на електромера отговарят на числата на фактурата, и познайте? Показания в момента на електромера за стълбищно осветление, за който плащаме някакви безбожни суми:Дневна: 6095Нощна: 406Показания по фактура от последния месец:Дневна: 8347 ( + 2252 )Нощна: 1926 ( + 1520 )Общо надписани КВч: 3772Винаги сметката е плащана редовно и в срок. В резултат на това, сме платили около и над 600 лева в последните 3 години в повече. Като разгледах подробно старите фактури, открих, че показанията, които има електромерът, са били актуални във фактура от месец юли 2011 за дневна, а за нощна - някъде през 2008-ма година, но нямам толкова стара фактура.Ето това имам предвид, като ви казвам, че преди да се мрънка - трябва да се сверят данните на електромерите с тези на фактурата. Мисля, че в тази тема съм едва вторият, който доказва с конкретни числа, че има надписана сметка.

Коментар

ogi28b написа:
      Уважаеми колеги, представям ви как ЧЕЗ са излъгали нашия вход, в който живея. Винаги досега сме плащали на двата си електромера по около 25-30 лева сметка. Последните два месеца на единия платихме съответно 3 лева и 11 лева, а на другия - 66 лева и 76 лева. Това веднага събуди червейчето на съмнението у мен и се въоръжих с лист, форумска химикалка и слязох да проверя дали данните на електромера отговарят на числата на фактурата, и познайте? Показания в момента на електромера за стълбищно осветление, за който плащаме някакви безбожни суми:Дневна: 6095Нощна: 406Показания по фактура от последния месец:Дневна: 8347 ( + 2252 )Нощна: 1926 ( + 1520 )Общо надписани КВч: 3772Винаги сметката е плащана редовно и в срок. В резултат на това, сме платили около и над 600 лева в последните 3 години в повече. Като разгледах подробно старите фактури, открих, че показанията, които има електромерът, са били актуални във фактура от месец юли 2011 за дневна, а за нощна - някъде през 2008-ма година, но нямам толкова стара фактура.Ето това имам предвид, като ви казвам, че преди да се мрънка - трябва да се сверят данните на електромерите с тези на фактурата. Мисля, че в тази тема съм едва вторият, който доказва с конкретни числа, че има надписана сметка.
      Ами да Оги, аз за това оня ден слязох долу и записах данните. Разликата с фактурата е 666 киловата, бая сатанинско число. Писах им и на ЧЕЗ, че аз тези киловати така или иначе ще ги изразходя някога и съм против това да им ги плащам предварително. Отговориха ми, че са натоварили със случая отговорното звено каквото и да означава това. На лице е обаче измама. Отделно май и ще дебна някой дали краде, че ми изгоря бушона долу в таблото, а в нас не падна, уреди не съм пускал някакви различни от обичайните, а бушона долу тлееше, което ме навежда на съмнението, че по трасето някъде имам "клон". Питах ги и какъв е законния ред, по който може да се установи измама, защото не искам само да посоча съседа и да кажа ти крадеш, ако открия такъв, а да си му повдигна обвинение по законния ред но още не са ми отговорили.
      Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

ОТ всеки по едни 3-400 лв авансово платени от години насам, умножено по няколко милиона потребителя и си става сериозна сума. Дори и в банка да се сложи си е една сериозна сума пари от лихви само.

Коментар

Те тея лихви - едно на ръка, ами като не си платиш сметката, самите те ти начисляват лихва.

Коментар

Airfan написа:
            ОТ всеки по едни 3-400 лв авансово платени от години насам, умножено по няколко милиона потребителя и си става сериозна сума. Дори и в банка да се сложи си е една сериозна сума пари от лихви само.
            Няколко милиона потребители? Че тя цяла България е няколко милиона бе В разговорната реч е прието определението "няколко" да се отнася за числа над 3... Все пак плащат домакинства, а не всички потребители. Но си прав де. Ще взема и аз да сляза да го видя де е тоя електромер...
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

С нашите електромери на входа е опасна работа. Ще ви разкажа историята в отделна тема в съответния раздел.

Коментар

Ами според мен решението е жалби в съдът от всеки с надписан електромер. Да им се завие свят от дела, съдове, адвокати, бумащини и всякакъв тип разправии. Според мен ще има по-голям резултат от протести. Ама гонене до дупка.При нас електромерите са в отделна стая, във входа, като само домоуправителя има ключ. Само един път съм влизал там. Ама и нямам причина да се оплаквам. Отоплявам се на газ, и топлата вода е на газ. По-голяма сметка от 60 лева не е идвала последните година и нещо. Лятото около 30, сега зимата 40-50 лева.
                00' Bravo 105 JTD

Коментар

jenshen73 написа:
                  Airfan написа:
                  Няколко милиона потребители? Че тя цяла България е няколко милиона бе В разговорната реч е прието определението "няколко" да се отнася за числа над 3... Все пак плащат домакинства, а не всички потребители. Но си прав де. Ще взема и аз да сляза да го видя де е тоя електромер...
                  Еми те държат криво ляво половината почти, а и само в един град като варна са няколко стотин хиляди измервателни точки, според мен.

Коментар

Airfan написа:
                    jenshen73 написа:
                    Airfan написа:
                    Еми те държат криво ляво половината почти, а и само в един град като варна са няколко стотин хиляди измервателни точки, според мен.
                    Варна цялата е малко над 300 000 жители, постоянни. Няма няколко стотин хиляди отделни точки. Стига с това няколко Сложи ги максимум 100 000.
                    Steliyan's Life!

Коментар

кола

Не знам защо сложиха ДОБАВКА и да се плаша на фирми дори и да е изключен тока нещо като такса електомер .Wтре ще измислят и такса въздух вече имаме такса дъжд .
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

kluchar написа:
                        Не знам защо сложиха ДОБАВКА и да се плаша на фирми дори и да е изключен тока нещо като такса електомер .Wтре ще измислят и такса въздух вече имаме такса дъжд .
                        Батьо, вече си брутален! Според мен нарочно го правиш. Сложили са добавка, за да се плашиш на фирми? Нема да им се плашиш на тея фирми!Електомер - уред за измерване на електорат. А с това "W" най-отпред - аз в бързината прочетох "Вътре ще измислят такса въздух."

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                          Нема да се пуашиш ... ше помагаме
                          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

jenshen73 написа:
                            Airfan написа:
                            jenshen73 написа:
                            Airfan написа:
                            Варна цялата е малко над 300 000 жители, постоянни. Няма няколко стотин хиляди отделни точки. Стига с това няколко Сложи ги максимум 100 000.
                            Всяко гаражче, ателиенце, строителен обект, завод има електромери и то не по един

Коментар

Снощи ми мина през ъкъла, че преди време някакви техници от ЧЕЗ търсиха ключ за таблото. Тъй като домакинката не можеше да открие техния ми се обади да дам резервния. Принципно инкасаторката си има ключ от входа и от таблото, и не ни безпокои но тези били техници, и нямали ключ. Тъй като сме малко хора в нашия вход бързо се изяснихме, че никой не ги е викал - бушон да изгори все някой ще го отключи това табло. Та се зачудих по какъв начин електромера запаметява броячите на двете тарифи, т.е. дали може да се нанася корекция. За тази си теория мисля, да видя модела на моя електромер, да си купя един такъв и да започна човъркането. Съмненията ми дано не се окажат вярни, предишната ми сметка е с 800 киловата повече от сезона миналата година, тази сега в която ги хванах с 666 киловата надписани отново е значително по-голяма от миналогодишната. Само дето предишния път нямах записани данни на електромера, а сега имам и повдигнах въроса. Та чуденката ми е аз ония 800 отгоре си ги платих и не проверих, дали след това не са нанасяни корекции по електромерите, след като е нямало реакция от моя страна.
                              Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Airfan написа:
                                ...Всяко гаражче, ателиенце, строителен обект, завод има електромери и то не по един
                                Офиса ни е в кооперация с 20 апартамента. И познай - всичкото това се отчита на 1 електромер. Има си контролни, но са само такива, докато кооперацията не получи акт за въвеждане в експлоатация. Не знаех, че изобщо има такива, но се оказа, че доста сгради във Варна си кретат на АКТ14...
                                Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                                X