Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

800kWh на месец, а се топли с газ? Отстъпката е до 3000 на месец, какво правят тея канадци
    Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Аз ли не разбирам или тази сметка е за периода 23.11.2012 - 25.01.2013?Че ако е така верно трябва да ги съжалим с тези доходи техните....
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
        Аз ли не разбирам или тази сметка е за периода 23.11.2012 - 25.01.2013?Че ако е така верно трябва да ги съжалим с тези доходи техните....
        Да, 63 дни е отчетния период и да, на 2 месеца ги отчитат.
        ел.ток се използва за готвене, осветление, пералня, сушилня и уредитеотоплението е на газ и страшно евтиноплащаме 100 на месец и цялата къща е топласега си купихме много по-голяма къща и ще плащаме $300 за газтока ще е двоен
        Направо да му завиждам на приятеля - в края на месеца е на същата 0 както и ние тук. Но ще има къща в Канада - след 50 години.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

style34 написа:
          Тц, тц, пак извърташ ... по 100 долара на месец малко ли са?
          I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

jenshen73 написа:
            Направо да му завиждам на приятеля - в края на месеца е на същата 0 както и ние тук. Но ще има къща в Канада - след 50 години.
            Ужас бе и аз им се чудя на тези няколко милиона българи по чужбината. Толкова тежко там и не се връщат на хатъра тука... Много са заблудени. Че и по-големи къщи си купуват... Между другото тука ниииикой няма кредити. Никой не изплаща апартамент за 30 години. И накрая ще има невероятното жилище от... 60 квадратни метра.
            avvasilev написа:
            Тц, тц, пак извърташ ... по 100 долара на месец малко ли са?
            Нали?
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ново двайсе На вилата ми, където пребивавам около 5-6 пъти годишно (хайде нека са 10 пъти годишно!!!) само и единствено през почивните дни, получих сметка за ток от 22.12.2012г. до 25.01.2013г. - 113.72лв. При условие, че целогодишно получавам регулярни месечни сметки от порядъка на 3-4лв., а когато не съм там изключвам абсолютно всичко, ама абсолютно всичко във вилата!Звънях на една стринка и тя ми казва ’няма достъп до електромера’ Хубуу де, как от 2000г. насам има достъп и инкасатора си влиза в двора да засича електрометра, а от миналата година няма достъп?Миналата година по същата схема получих 150лв. сметка за горепосочения период А и още по-интересно ми стана, как разбраха, че имам 4лв. сметка през Юли и 22лв. сметка през Април, когато наистина съм бил там и съм ползвал ток Значи все пак някой е разбрал някак, че има повече консумирана електроенергия!Така и така ще ходя към Гърция през Март - ще се отбия в Сандански да я питам дали е толкова отворена и на живо, че нещо се опитваше да ми навиква даже :D

Коментар

jenshen73 написа:
                Е да де ама той сигурно работи за 13-15 долара на час, галон бензин му е 1 долар и с дневната си надница той си зарежда хладилника за една седмица напред и то така го зарежда че му подпира вратата от вън че да се затвори.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Това е защото Канада не е в ЕС!
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                    Това е защото Канада не е в ЕС!
                    И тука има много истина.

Коментар

Оги, извинявай, обаче с тези твои разсъждения не можеш да ме убедиш, че сметката, която ми дойде за декември е нормална. 18 от 30 дни не бях в София изобщо, останалите дни бях в офиса и имам сметка от 122лв! Следващият месец прекарах 20 от 30 дни в София и сметката ми е 80лв! Извъртяха ни много доволно с тока.И както е видно от фактурите, периодът на отчитане е еднакъв за последните 2 месеца! Клипчето от предишната страница говори много как здраво ни клатят...
                      Прикачени файлове
                      - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

Коментар

Изобщо не искам да те убеждавам, че е нормална за теб и твоят начин на живот и консумация на енергия. Погледна ли уреда? Написаните киловат-часове отчетени ли са от електромера ти? Ако не - подай заявление за ново отчитане. Ако да - съмнява ли те точността на електромера? Ако да - поискай проверка и докажи, че си прав. Ако не - значи киловатчасовете са наистина използвани. Има два варианта - използвал си ги ти в твоя дом или не си ги използвал ти. Ако си ги използвал ти - значи си поредния човек, който се оплаква без никакво основание, освен "не си бях вкъщи, висока ми е сметката, не ми харесва". Ако не си ги използвал ти - значи някой се е закачил към теб и краде. Ако някой те краде - какво е виновно ЕРП-то "ЧЕЗ"? След електромера кабелите са си твои и ти отговаряш за тях. Някой краде от теб. Виновен е крадецът и собственика на кабелите. За последния - то не е точно вина, по-скоро е отговорност, но в никакъв случай не е основание за оплакване от ЧЕЗ. В случая на Кики - първото, което следва да си помисли човек, е че някой краде от него. Нормално - необитаема вила, що пък да не боцнем едни кабели и да ползваме ток от собственика на вилата, докато го няма? Но, в духа на народното недоволство, можем да обвиним ЧЕЗ, че има крадец в двора ни. Ако е сега ми дойде сметка за 23 кубика вода - със сигурност знам, че никой не краде от мен, значи водомерът ми е повреден. Свалям го, нося го на проверка и виждам истината. С електромера е същото, но там се краде по-лесно.

Коментар

BrumBrum написа:
                          Клипчето от предишната страница говори много как здраво ни клатят...
                          Клипчето няма общо с тези сметки, то увеличението е от юли. Показва обаче как ДКЕВР не върши никаква работа, щом е признала безобразно раздути разходи, които увеличават цената на тока. И сега протестите трябва да са пред Съдебната палата, за да се размърдат тия вътре и да потърсят отговорност на членовете на комисията.
                          Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Оги, в радиус от 50м. от мойта къща няма друга къща! Общо има 4 къщи наоколо, от които две са необитаеми, а най-близката къща е на мой роднина, който живее там целогодишно и също се оплаква от високи сметки за тока - ако краде от мен, то неговите сметки няма да набъбват Четвъртата къща е доста далече, може и 100м. да има до нея, та едва ли някой от старците ще се занимава да опъва кабел. Освен това те няма как да знаят, кога ще отидем ние на вилата и съответно дали няма да видим кабела. Аз си оглеждам таблото всеки път, защото от непостоянния ток често бушона се случва да е паднал, когато отидем, т.е. 99,9% е невъзможно някой да краде ток от мен на тази вила.Факта, че стринката в ЧЕЗ ми казва ’няма достъп’, говори достатъчно ясно, че те изобщо не засичат, а си пляскат каквато цифра им скимне, та в този ред на мисли, предвкусвам гръмогласен скандал в Сандански

Коментар

След като наскоро стана ясно, че Илко работи за бТВ. Да не би новото работно място на Оги да е в някое ЕРП или компания в енергийния сектор.
                              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

При Кики има повод за недоволство, остава само да бъде доказан, като се види електромерът - дали наистина са писали наизуст или наистина има отчетени киловат-часове. Stefanaki - обсъдихме този въпрос ТУК. Илко все още е в бТВ, дори са му вдигнали заплатата за отстояването на позиция и поддръжката на имиджа на бТВ в нашия форум. По някаква причина той отрича.

Коментар

Working...
                                X