800kWh на месец, а се топли с газ? Отстъпката е до 3000 на месец, какво правят тея канадци
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
style34 написа:Аз ли не разбирам или тази сметка е за периода 23.11.2012 - 25.01.2013?Че ако е така верно трябва да ги съжалим с тези доходи техните....ел.ток се използва за готвене, осветление, пералня, сушилня и уредитеотоплението е на газ и страшно евтиноплащаме 100 на месец и цялата къща е топласега си купихме много по-голяма къща и ще плащаме $300 за газтока ще е двоенSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
style34 написа:Аз ли не разбирам или тази сметка е за периода 23.11.2012 - 25.01.2013?Че ако е така верно трябва да ги съжалим с тези доходи техните....I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
jenshen73 написа:Направо да му завиждам на приятеля - в края на месеца е на същата 0 както и ние тук. Но ще има къща в Канада - след 50 години.avvasilev написа:Тц, тц, пак извърташ ... по 100 долара на месец малко ли са?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Ново двайсе На вилата ми, където пребивавам около 5-6 пъти годишно (хайде нека са 10 пъти годишно!!!) само и единствено през почивните дни, получих сметка за ток от 22.12.2012г. до 25.01.2013г. - 113.72лв. При условие, че целогодишно получавам регулярни месечни сметки от порядъка на 3-4лв., а когато не съм там изключвам абсолютно всичко, ама абсолютно всичко във вилата!Звънях на една стринка и тя ми казва ’няма достъп до електромера’ Хубуу де, как от 2000г. насам има достъп и инкасатора си влиза в двора да засича електрометра, а от миналата година няма достъп?Миналата година по същата схема получих 150лв. сметка за горепосочения период А и още по-интересно ми стана, как разбраха, че имам 4лв. сметка през Юли и 22лв. сметка през Април, когато наистина съм бил там и съм ползвал ток Значи все пак някой е разбрал някак, че има повече консумирана електроенергия!Така и така ще ходя към Гърция през Март - ще се отбия в Сандански да я питам дали е толкова отворена и на живо, че нещо се опитваше да ми навиква даже :D
Коментар
-
jenshen73 написа:Направо да му завиждам на приятеля - в края на месеца е на същата 0 както и ние тук. Но ще има къща в Канада - след 50 години.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Оги, извинявай, обаче с тези твои разсъждения не можеш да ме убедиш, че сметката, която ми дойде за декември е нормална. 18 от 30 дни не бях в София изобщо, останалите дни бях в офиса и имам сметка от 122лв! Следващият месец прекарах 20 от 30 дни в София и сметката ми е 80лв! Извъртяха ни много доволно с тока.И както е видно от фактурите, периодът на отчитане е еднакъв за последните 2 месеца! Клипчето от предишната страница говори много как здраво ни клатят...- '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -
Коментар
-
Изобщо не искам да те убеждавам, че е нормална за теб и твоят начин на живот и консумация на енергия. Погледна ли уреда? Написаните киловат-часове отчетени ли са от електромера ти? Ако не - подай заявление за ново отчитане. Ако да - съмнява ли те точността на електромера? Ако да - поискай проверка и докажи, че си прав. Ако не - значи киловатчасовете са наистина използвани. Има два варианта - използвал си ги ти в твоя дом или не си ги използвал ти. Ако си ги използвал ти - значи си поредния човек, който се оплаква без никакво основание, освен "не си бях вкъщи, висока ми е сметката, не ми харесва". Ако не си ги използвал ти - значи някой се е закачил към теб и краде. Ако някой те краде - какво е виновно ЕРП-то "ЧЕЗ"? След електромера кабелите са си твои и ти отговаряш за тях. Някой краде от теб. Виновен е крадецът и собственика на кабелите. За последния - то не е точно вина, по-скоро е отговорност, но в никакъв случай не е основание за оплакване от ЧЕЗ. В случая на Кики - първото, което следва да си помисли човек, е че някой краде от него. Нормално - необитаема вила, що пък да не боцнем едни кабели и да ползваме ток от собственика на вилата, докато го няма? Но, в духа на народното недоволство, можем да обвиним ЧЕЗ, че има крадец в двора ни. Ако е сега ми дойде сметка за 23 кубика вода - със сигурност знам, че никой не краде от мен, значи водомерът ми е повреден. Свалям го, нося го на проверка и виждам истината. С електромера е същото, но там се краде по-лесно.
Коментар
-
BrumBrum написа:Клипчето от предишната страница говори много как здраво ни клатят...Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Оги, в радиус от 50м. от мойта къща няма друга къща! Общо има 4 къщи наоколо, от които две са необитаеми, а най-близката къща е на мой роднина, който живее там целогодишно и също се оплаква от високи сметки за тока - ако краде от мен, то неговите сметки няма да набъбват Четвъртата къща е доста далече, може и 100м. да има до нея, та едва ли някой от старците ще се занимава да опъва кабел. Освен това те няма как да знаят, кога ще отидем ние на вилата и съответно дали няма да видим кабела. Аз си оглеждам таблото всеки път, защото от непостоянния ток често бушона се случва да е паднал, когато отидем, т.е. 99,9% е невъзможно някой да краде ток от мен на тази вила.Факта, че стринката в ЧЕЗ ми казва ’няма достъп’, говори достатъчно ясно, че те изобщо не засичат, а си пляскат каквато цифра им скимне, та в този ред на мисли, предвкусвам гръмогласен скандал в Сандански
Коментар
-
След като наскоро стана ясно, че Илко работи за бТВ. Да не би новото работно място на Оги да е в някое ЕРП или компания в енергийния сектор.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
При Кики има повод за недоволство, остава само да бъде доказан, като се види електромерът - дали наистина са писали наизуст или наистина има отчетени киловат-часове. Stefanaki - обсъдихме този въпрос ТУК. Илко все още е в бТВ, дори са му вдигнали заплатата за отстояването на позиция и поддръжката на имиджа на бТВ в нашия форум. По някаква причина той отрича.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар