Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

garfunken нека не се отклоняваме от темата за Сметките за тока, защото имам приятели в Испания и в Германия, и сканирано видях техните фактури за ток.Какво да кажа с една дума трагедия сме, незнам как е по-евтин тока, но за пример в Испания 90 Евро ток за 1 месец, при положение, че се топлят на ток - само че с климатици в двуетажна къща - работят 4 климатика.Лично аз искам да се махне ДДС-то поне
    "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
    Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

nikolce написа:
      Ако всичко описано е истина - то това е УЖАСЯВАЩО.Ако jenshen73 го изгледа цялото, ще разбере защо ТЕЦ-Варна не работи от известно време и в момента (а може би още 15г).
      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

В Италия и Испания виждат сняг веднъж на 15-20 години!
        Няма начин да няма начин!

Коментар

ele написа:
          Че той февруари не е изтекъл, какви са тези февруарски сметки?
          Това, което трябва да се плати от началото на януари до началото на февруари. Сметка за плащане през февруари.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Stefanaki написа:
            nikolce написа:
            Ако всичко описано е истина - то това е УЖАСЯВАЩО.Ако jenshen73 го изгледа цялото, ще разбере защо ТЕЦ-Варна не работи от известно време и в момента (а може би още 15г).
            Много ме подценявате, много.
            Steliyan's Life!

Коментар

ТОК

Днес ми пратиха съобщение от ЧЕЗ по пощата Обяснение как се формира цената на тока излиза че уж те нищо не взимат ТРОХА от цялата цена Тогава от къде идват тези печалби в милиони левовекъдето ги изнасят направо нали нямали сметки в банки в България
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Аз пък нямам проблеми със сметките и с отчитането. Сметката ми за февруари си е съвсем реална, защото 15 дена постоянно работеше бойлера и една духалка, която се включваше сама през 15 мин да поддържа температурата.Отделно, че през ден се готви на една 15-тина годишна готварска печка, лаптоп, телевизор, хладилник, осветление и т.н.
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Re: ТОК

kluchar написа:
                  Тогава от къде идват тези печалби в милиони левове
                  Ми сигурно от милиарди киловат-часове енергия, която се продава. Ако средната консумация е около 3000-3500 мегавата, умножи по 720 часа на месец и получаваш над 2’000’000’000 киловат-часа енергия за месеца. Нататък мисля, че е ясно. ====================Ако се погледне внимателно показаната сметка по-горе, се вижда, че непрекъснато има разлика в периодите на отчитане. Има 35 дневен (в червено, 0.84 лв/ден), веднага след него има 23-дневен (в зелено, 0,97 лв/ден), след тях има пак два поредни, от които единият е по-дълъг от 30 дни (35 дни, 1.27 лв/ден), а другият - по-къс (28 дни, 1.14 лв/ден). Мисля, че това достатъчно добре илюстрира защо се получи това със "завишените" сметки за ток. Ако някой не е разбрал - пак да повторим: 1) по-дълъг период; 2) повече почивни дни; 3) повишена цена на тока спрямо миналата година; 4) повишената, като цяло, консумация покрай коледно-новогодишните празници. Нищо ново и различно не се е случило през декември. Непрекъснато има по-дълги и по-къси периоди, но на никой не пречеше и реално няма значение дали те отчитат на 22 или на 33 дни. Токът си го ползваш и трябва да го платиш. Цената не е такава от декември, ами още от юли. Аз се чудя единствено защо всички сега се сетиха, че тези неща им пречат, а не когато са се случили. Но точно като едно стадо, се юрнаха по улиците, като всеки следва този пред него, без да помисли за какво става въпрос.
                  Прикачени файлове

Коментар

За конспираторите във форума имам една сметка, прясна-прясна, която помолих да ми изпрати моя приятел живеещ в Канада. Фактурата освен, че е на английски няма много-много разлика с нашите, а дори е на близка стойност (в цифри, а не във валута) с моята. Дори и в Канада си имат "несъбираеми взимания", а и "зелена добавка".Ето, спирачи на коне, радвайте се на "ниската" канадска сметка:
                    Steliyan's Life!

Коментар

Само дето зелената добавка е "отбавка" ... сиреч е със знак минус ...
                      I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

avvasilev написа:
                        Само дето зелената добавка е "отбавка" ... сиреч е със знак минус ...
                        То не било компютри, а било компоти .............. Супер са го измислили: за месечно потребление под 3 000kWh отстъпка 10%. "няма много-много разлика с нашите"
                        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Леле, как извъртате... Е така тръгват слуховете! Някой ще прочете и утре ще вика, че в Канада за зелена енергия им плащат, а не им я начисляват. Къде видяхте, че имало добавка за зелена енергия, каквато имаме ние, че била и със знак минус даже? Има отстъпка за под 3000 КВч. Това няма нищо общо с добавката за зелена енергия, която се начислява при нас. Какъв е проблемът и тук да направят такава отстъпка? Който ползва над 3000 КВ на месец, заплаща горницата на цена, която е по-висока с 1/9. Ама там хората са учили маркетинг и пробутват на населението номера с отстъпката.

Коментар

ogi28b написа:
                            Леле, как извъртате... Е така тръгват слуховете! Някой ще прочете и утре ще вика, че в Канада за зелена енергия им плащат, а не им я начисляват. Къде видяхте, че имало добавка за зелена енергия, каквато имаме ние, че била и със знак минус даже? Има отстъпка за под 3000 КВч. Това няма нищо общо с добавката за зелена енергия, която се начислява при нас. Какъв е проблемът и тук да направят такава отстъпка? Който ползва над 3000 КВ на месец, заплаща горницата на цена, която е по-висока с 1/9. Ама там хората са учили маркетинг и пробутват на населението номера с отстъпката.
                            Колегата jenshen73 започна със "зелената добавка", аз просто го поправих и съм изтървал кавичките ... Нищо не сме извъртели, просто се опитваме да изведем колегата от заблуждението му!
                            I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

avvasilev написа:
                              Колегата jenshen73 започна със "зелената добавка", аз просто го поправих и съм изтървал кавичките ... Нищо не сме извъртели, просто се опитваме да изведем колегата от заблуждението му!
                              jenshen73 написа:
                              Много ме подценявате, много.

Коментар

И сега си посипвам главата с пепел и клякам да рева. Ако ще изпадаме в подробности - най-доле има едни 3.6% закръгляне в точността на отчитането, но кой да гледа и там? Айде, нямат си зелена добавка, но като поисках фактурата приятеля ми почна да обяснява, цитирам:
                                тук е друга системаСлед като те чарджат еди-колко-си-цента на КВЧ ти слагат Доставка на ток още толкова, така че е относително
                                Та се наложи да обяснявам, че и тук вече е така... Ах, пропуснах да уточня - живее в къща и се отоплява изцяло на газ.
                                Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                                X