garfunken нека не се отклоняваме от темата за Сметките за тока, защото имам приятели в Испания и в Германия, и сканирано видях техните фактури за ток.Какво да кажа с една дума трагедия сме, незнам как е по-евтин тока, но за пример в Испания 90 Евро ток за 1 месец, при положение, че се топлят на ток - само че с климатици в двуетажна къща - работят 4 климатика.Лично аз искам да се махне ДДС-то поне
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
nikolce написа:Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
ele написа:Че той февруари не е изтекъл, какви са тези февруарски сметки?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Stefanaki написа:nikolce написа:Steliyan's Life!
Коментар
-
Аз пък нямам проблеми със сметките и с отчитането. Сметката ми за февруари си е съвсем реална, защото 15 дена постоянно работеше бойлера и една духалка, която се включваше сама през 15 мин да поддържа температурата.Отделно, че през ден се готви на една 15-тина годишна готварска печка, лаптоп, телевизор, хладилник, осветление и т.н."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Re: ТОК
kluchar написа:Тогава от къде идват тези печалби в милиони левове
Коментар
-
За конспираторите във форума имам една сметка, прясна-прясна, която помолих да ми изпрати моя приятел живеещ в Канада. Фактурата освен, че е на английски няма много-много разлика с нашите, а дори е на близка стойност (в цифри, а не във валута) с моята. Дори и в Канада си имат "несъбираеми взимания", а и "зелена добавка".Ето, спирачи на коне, радвайте се на "ниската" канадска сметка:Steliyan's Life!
Коментар
-
avvasilev написа:Само дето зелената добавка е "отбавка" ... сиреч е със знак минус ...Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Леле, как извъртате... Е така тръгват слуховете! Някой ще прочете и утре ще вика, че в Канада за зелена енергия им плащат, а не им я начисляват. Къде видяхте, че имало добавка за зелена енергия, каквато имаме ние, че била и със знак минус даже? Има отстъпка за под 3000 КВч. Това няма нищо общо с добавката за зелена енергия, която се начислява при нас. Какъв е проблемът и тук да направят такава отстъпка? Който ползва над 3000 КВ на месец, заплаща горницата на цена, която е по-висока с 1/9. Ама там хората са учили маркетинг и пробутват на населението номера с отстъпката.
Коментар
-
ogi28b написа:Леле, как извъртате... Е така тръгват слуховете! Някой ще прочете и утре ще вика, че в Канада за зелена енергия им плащат, а не им я начисляват. Къде видяхте, че имало добавка за зелена енергия, каквато имаме ние, че била и със знак минус даже? Има отстъпка за под 3000 КВч. Това няма нищо общо с добавката за зелена енергия, която се начислява при нас. Какъв е проблемът и тук да направят такава отстъпка? Който ползва над 3000 КВ на месец, заплаща горницата на цена, която е по-висока с 1/9. Ама там хората са учили маркетинг и пробутват на населението номера с отстъпката.I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
avvasilev написа:Колегата jenshen73 започна със "зелената добавка", аз просто го поправих и съм изтървал кавичките ... Нищо не сме извъртели, просто се опитваме да изведем колегата от заблуждението му!jenshen73 написа:Много ме подценявате, много.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
И сега си посипвам главата с пепел и клякам да рева. Ако ще изпадаме в подробности - най-доле има едни 3.6% закръгляне в точността на отчитането, но кой да гледа и там? Айде, нямат си зелена добавка, но като поисках фактурата приятеля ми почна да обяснява, цитирам:тук е друга системаСлед като те чарджат еди-колко-си-цента на КВЧ ти слагат Доставка на ток още толкова, така че е относителноSteliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар