jenshen73 средните киловати на час са ми 4,5. Сложи ги 5. Но не са 7,2.А печката в банята я включвам 20 мин. на ден да затопля само. Но все пак се замислям, над това което писа.[/b]
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
Мислех да пусна анкета за това кой живее в къща и кой в апартамент, но се отказах.Мисълта ми бе, че тези които са в къща имат около 40-50 м, а някой и повече, от къщата до таблото с електромерите. Ако тези 40-50 м се компрометират е ясно от къде идва проблема. Понеже от времето - горещини, студове, слънце, дъжд, сняг и лед, изолацията се напуква и може да прониква вода. Когато си в къща тези загуби се отчитат от електромерите и си ги плащаме, а в блоковете това е малко вероятно да се получи.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Това не мисля, че е причина. Конкретно нашето табло също е отвън монтирано, на фасадата на блока."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
tyson написа:jenshen73 средните киловати на час са ми 4,5. Сложи ги 5. Но не са 7,2.А печката в банята я включвам 20 мин. на ден да затопля само. Но все пак се замислям, над това което писа.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Истината е че киловатите си се потребяват. Както писах есента в една друга тема си купих конвектор Теси 2 киловата от тези с големите алуминиеви плочи и електронен термостат. Понеже ми е интересно го свързах през контролен електромер да си го гледам колко харчи. Вързал съм го към таймер и работи по седем часа на ден в южна стая на къща само със сменена дограма без допълнителна изолация. От 01.01.2013 до 31.01.2013 е изгорял 160 киловата /30 лв само той/, вечер му помага и парното като се запали камината, температурата в стаята е 23-24 градуса. Това е към 0,8 киловата на час средно. За проба го преместих в другата стая за 24 часа като спрях парното - има поставена изолация на тавана от 10 см вата и кипсокартон. Средната консумация на час пада веднага с 0,10-0,15 киловата на час, ако пусна и радиатора на парното предполагам ще падне още. Та загубите са от голямо значение за консумацията.Просто цената на тока е висока за доходите и понеже по-напред в темата имаше мнение, че какво значение имали доходите за цената, ще кажа, че в такъв случай и моята заплата трябва да е по-висока, защото видите ли за моята работа в чужбина получавали еди колко си, да ама това са бакалски сметки.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Те сега ни паднаха в ръчичките!Загубата на лиценза на ЧЕЗ в България може да доведе до загуба на целия бизнес на компанията. Това показват коментарите на анализатори в статия за американската агенция "Блумбърг".Няма начин да няма начин!
Коментар
-
колега, къде го прочете пък това малоумие?! според мен - никъв шанс. най-много дянков да им раздаде някой шамар едит: намерих го. http://www.bloomberg.com/news/2013-0...gue-mover.htmlбраво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
http://www.cez.bgпричината за временната недостъпност на Портала cez.bg е масивна хакерска атака.За възстановяването на работа на сайта и достъпа до услугите в него се работи усилено.Благодарим за разбирането.
Коментар
-
И трите сайта на ЕВН, ЕНЕРГО-ПРО и ЧЕЗ бяха съборени с DDOS атака Първи се ъп-наха ЕВН. ЧЕЗ са най-зле все още са даун."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
ogi28b написа:Стари са ви новините, момчета. ЧЕЗ е на линия вече 4-та минута.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар