Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Снощи пристигна...направо съм потресен...140лв...баси а се постарах да съм максимум икономичен...ужас...а миналия месец 220...преди това 135...а живея сам...няма и кой да харчи...представям си със жена и дете....300лв нямаше да ми мърдат...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

http://fakti.bg/bulgaria/59259-dkevr...aign=firstpage

Коментар

Днес проведох тестовете.Съпругата ми изключва главния бушон на апартамента и електромера спира да свети за кратко време, след което светва постоянно (като в авариен режим), но не променя показанията.Включва бушона и лампичката почва да мига, като се променят показанията.Засякох си ги, утре ще видя колко ще сме направили за 24ч.Това засега. Явно никой не ме краде...
        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

tyson написа:
          ...Това засега. Явно никой не ме краде...
          Или някой те чете във форума и спира да краде...
          Stop giving directions, just say "Follow me."
          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

tyson написа:
            Това засега. Явно никой не ме краде...
            Чакай! Не бързай. Ако някой те краде - може да е видял проверяващите и да е спрял за момент. Запиши си какво си ползвал, примерно телевизор 3 часа, отопление 3 киловата - 24 часа, или 2 киловата за 12 часа, 3 киловата - още 12 часа... и така ще можеш да го изчислиш от твоя страна колко ти е прогнозната консумация, после ще сравниш с отчетеното.

Коментар

декември 160, януари 165,52 лева. Може би инкасаторът ми е съвестен и минава редовно. Не мога по друг начин да обясня сметки, които съвпадат с показанията на електромера и се различават в пъти.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Декемврийската, за 37 дни, 157 лева. Вчера проверих и януарската, не знам за колко дни, логично е да е за по-малко от 30, 115 лева.
                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Ето резултата от засечката:За около 24ч. имам Дневна - 68,3 кв/ч Нощна - 18,19 кв/чОбщо - 86,49 кв/чКонсуматори работели през тези 24ч. - 3 радиатора Адакса х 2киловата всеки; печка (фурна+котлони); хладилник;миялна;бойлер;2 бр. ТВ Лсд; за около 20 мин. 2киловата печка да стопля банята за малкия.Това е.

Коментар

tyson написа:
                    Ето резултата от засечката:За около 24ч. имам Дневна - 68,3 кв/ч Нощна - 18,19 кв/чОбщо - 86,49 кв/чКонсуматори работели през тези 24ч. - 3 радиатора Адакса х 2киловата всеки; печка (фурна+котлони); хладилник;миялна;бойлер;2 бр. ТВ Лсд; за около 20 мин. 2киловата печка да стопля банята за малкия.Това е.
                    Toва отчитане правилно ли е или не?
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ами това показва електромера, за 24ч. А дали е реално потребената ел. енергия или не, кой да ти каже.По-скоро ми се струва, че е. Като се вземе под внимание и увеличението на тока може да е вярно.

Коментар

Проверката е много елементарна и не трябва да се чака 24 часа. Използва се именно лампичката на електромера. Всяко присветване означава че е електромерът е отчел определено количество енергия. Колко точно пише до самата лампичка. Изгасяш всичко в къщи и пускаш примерно печка 1 киловат. Отиваш до електромера и измерваш примерно времето за 10 присветвания (може и само за едно, но колкото повече - по точно) После ги пресмяташ към 1 час и трябва да получиш консумация около тази на уреда.За пример ето снимка на електромер при който 1kW/h се индикира с 3200 присветвания на лампата. Значи между две присветвания е отчел 0,3125 W/h Както виждате точността по тоя метод е много висока и можете да си премерите всеки уред в къщи колко ток реално харчи.
                        Прикачени файлове

Коментар

nikolce написа:
                          В присъствието на министър Делян Добрев един от електромерите на адрес бул. "Петър Дертлиев" №3 вх. Б в София ще бъде представен за измерване в института за метрология.
                          На въпросният, на който ще му проверяват електромера, съм му кум . Та ще видим, ще Ви информирам.
                          Има ли някакво развитие?

Коментар

Да, има. Електромерът не е дал никакви отклонения извън границите. Изправен е. Има нещо куцо в цялата работа...
                            00' Bravo 105 JTD

Коментар

tyson написа:
                              Ами това показва електромера, за 24ч. А дали е реално потребената ел. енергия или не, кой да ти каже.По-скоро ми се струва, че е. Като се вземе под внимание и увеличението на тока може да е вярно.
                              Я си сметни тъпите адакси, че всичките са общо 6 кила/час. Останалото са прашинки, но и като вземеш един час печка в банята 2 кила, някакви котлони фурни и прочие - та ти под 6кила/час ток не падаш. Като сложиш, че апартамента запазва за кратко температурата - адаксите работят, както по-рано писах в 60% от времето. Замисли се за оптимизация на енергопотреблението си, защото с тия почти 7.2kW отоплителни уреди - ще си избиеш инвестицията в два хубави инверторни климатика точно за 2 отоплителни сезона. А ако Феникс ти направи парно - ще избиеш инвестицията за максимум 3 сезона.За пример - 21-23 градуса във всички стаи, постоянно работещи 2 климатика (1 инвертор и 1 обикновен) - текуща сметка за 96м2 панелен апартамент със северозападно изложение - 224лв. (последната).
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Хм ...
                                Прикачени файлове
                                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
                                X