Снощи пристигна...направо съм потресен...140лв...баси а се постарах да съм максимум икономичен...ужас...а миналия месец 220...преди това 135...а живея сам...няма и кой да харчи...представям си със жена и дете....300лв нямаше да ми мърдат...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
Днес проведох тестовете.Съпругата ми изключва главния бушон на апартамента и електромера спира да свети за кратко време, след което светва постоянно (като в авариен режим), но не променя показанията.Включва бушона и лампичката почва да мига, като се променят показанията.Засякох си ги, утре ще видя колко ще сме направили за 24ч.Това засега. Явно никой не ме краде..."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
tyson написа:Това засега. Явно никой не ме краде...
Коментар
-
Ето резултата от засечката:За около 24ч. имам Дневна - 68,3 кв/ч Нощна - 18,19 кв/чОбщо - 86,49 кв/чКонсуматори работели през тези 24ч. - 3 радиатора Адакса х 2киловата всеки; печка (фурна+котлони); хладилник;миялна;бойлер;2 бр. ТВ Лсд; за около 20 мин. 2киловата печка да стопля банята за малкия.Това е."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
Коментар
-
tyson написа:Ето резултата от засечката:За около 24ч. имам Дневна - 68,3 кв/ч Нощна - 18,19 кв/чОбщо - 86,49 кв/чКонсуматори работели през тези 24ч. - 3 радиатора Адакса х 2киловата всеки; печка (фурна+котлони); хладилник;миялна;бойлер;2 бр. ТВ Лсд; за около 20 мин. 2киловата печка да стопля банята за малкия.Това е.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ами това показва електромера, за 24ч. А дали е реално потребената ел. енергия или не, кой да ти каже.По-скоро ми се струва, че е. Като се вземе под внимание и увеличението на тока може да е вярно."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
Коментар
-
Проверката е много елементарна и не трябва да се чака 24 часа. Използва се именно лампичката на електромера. Всяко присветване означава че е електромерът е отчел определено количество енергия. Колко точно пише до самата лампичка. Изгасяш всичко в къщи и пускаш примерно печка 1 киловат. Отиваш до електромера и измерваш примерно времето за 10 присветвания (може и само за едно, но колкото повече - по точно) После ги пресмяташ към 1 час и трябва да получиш консумация около тази на уреда.За пример ето снимка на електромер при който 1kW/h се индикира с 3200 присветвания на лампата. Значи между две присветвания е отчел 0,3125 W/h Както виждате точността по тоя метод е много висока и можете да си премерите всеки уред в къщи колко ток реално харчи.
Коментар
-
nikolce написа:В присъствието на министър Делян Добрев един от електромерите на адрес бул. "Петър Дертлиев" №3 вх. Б в София ще бъде представен за измерване в института за метрология.
Коментар
-
tyson написа:Ами това показва електромера, за 24ч. А дали е реално потребената ел. енергия или не, кой да ти каже.По-скоро ми се струва, че е. Като се вземе под внимание и увеличението на тока може да е вярно.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар