nikolovvd написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Ако топлиш всички стаи с по един киловат непрекъснато - да, нормален е. Аз все още съм на мнение, специално за твоята сметка - че нещо не е наред. Започни от днес да си записваш за всеки период от време какви електро-уреди работят и гледай електромера по едно и също време всеки ден - колко е навъртял спрямо предния ден.Какво го бистрите това понижено напрежение? Жената от лабораторията, където тестваха електромерите каза, че напрежението няма значение, електромерът си следи няколко параметъра при отчитането. Има значение дотолкова, че дадоха пример с точно определен електроуред, при който има опасност от пожар. Нали и по-напред в темата го коментирахме - 2500 вата мощност са си 2500, без значение дали ти идват като 220 волта или като 180, или като 12 волта.
Коментар
-
Оги и как 2200W при 220V стават 2200W при 180V за единица време?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:...Ако баницата има нужда от 2.5kW да се опече - при занижено напрежение просто ще и отнеме по-дълго време за да получи тази същата мощност. ...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Оги, понеже днеска оправиха таблото (някой беше счупил ключалката и ходих да пусна искане да се оправи достъпа до електромера ми) ще направя следния тест като се прибера:Ще накарам съпругата ми да спре централния бушон и ще гледам долу какво се случва, дали отчита.Ще си запиша показанията, и утре в 17ч. пак ще ги засека."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
sok1 написа:jenshen73 написа:...Ако баницата има нужда от 2.5kW да се опече - при занижено напрежение просто ще и отнеме по-дълго време за да получи тази същата мощност. ...
Коментар
-
Печката има терморегулатор и като е ниско напрежението, респективно мощността, то печката няма да достигне 200 градуса за 20 минути, а за 25-30. Може и реотана да работи непрекъснато и пак да не достигне зададената температура. Бе хората с върха на молива откриват планети!Вземи една ютия и я включи при 220V. Засечи времето за което достига зададената температура. Изключи я от контакта, изчакай да падне температурата до стайна и повтори опита при 180V например!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Печката има терморегулатор и като е ниско напрежението, респективно мощността, то печката няма да достигне 200 градуса за 20 минути, а за 25-30. Може и реотана да работи непрекъснато и пак да не достигне зададената температура. Бе хората с върха на молива откриват планети!Вземи една ютия и я включи при 220V. Засечи времето за което достига зададената температура. Изключи я от контакта, изчакай да падне температурата до стайна и повтори опита при 180V например!
Коментар
-
Момчета не разбрахте ли че в България за да заемеш някакъв пост сега ,то преди време непременно е трябвало да си бил мошеник и далаверджия. Нещата така са направени, че честен човек просто не може да попадне в системата . Те са си едно кутило и се възпроизвеждат ежегодно ,ежемесечно и ежечасно.
Коментар
-
коцев написа:Момчета не разбрахте ли че в България за да заемеш някакъв пост сега ,то преди време непременно е трябвало да си бил мошеник и далаверджия. Нещата така са направени, че честен човек просто не може да попадне в системата . Те са си едно кутило и се възпроизвеждат ежегодно ,ежемесечно и ежечасно.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
jenshen73 написа:Оги и как 2200W при 220V стават 2200W при 180V за единица време?
Коментар
-
Лелката от лабораторията каза, че от 10 електромера само един е дал отклонение в рамките на 1%.Няма какво да ги мислите електромерите - наред са си. А, това значи, че тез киловати са си изконсумирани.Търсете "грешката" другадеtyson написа:Новата ми сметка от 03.01.2013-02.02.2013 е 566лв. едва с 2лв. по-ниска от декември-януари. ,Поиграх си да си сметна средния разход на час, излиза 4,5 kw/h. Струва ми се нормален илиAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
gamma написа:Лелката от лабораторията каза, че от 10 електромера само един е дал отклонение в рамките на 1%.Няма какво да ги мислите електромерите - наред са си. А, това значи, че тез киловати са си изконсумирани.Търсете "грешката" другадеP = U * U / R
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар