Аз не знам как отчитат електромерите,но днес си платих сметката засечена от 05.12.2012 до 03.01.2013,тоест няма отчетен по дълг период.Обаче трите дни от тази година са писани отделно на фактурата и за тях имам отчетени 70 киловата,а за периода от 05.12 до 31.12 имам 380 киловата.Много ми е чудно как става тая работа,и как е възможно за три дни да се навърти такъв ток,след като не се е включвало нещо допълнително.....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
Е, защо ти е чудно. Не го ли знаеш онзи виц. Върви си евреин и вижда монета на земята. Обаче събота, как да се наведе да я вземе, работа е а в събота евреина не бива да работи. Та затворил очи евреина, помолил се, отворил очи и що да види - отляво събота, отдясно събота, а по средата - петък. Та така и с януарските дати за отчитане.
Коментар
-
Абе аз отдавна се каня ама ще взема всяка сутрин да си записвам показанията на електромера и след това като видя кога са ме отчели по фактура да мога да сравня дали съвпадат числата и ако на съвпаднат ще имам основание да им спретна едно скандалче на тия изедници от енерго про...Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
Я снимай, тази е интересна фактура. Обикновено подобни преизчислявания има при промяна на цените в средата на периода за отчет, но тук разликата е по-голям. Ако имаше такова преизчисление, трябваше да са ти писани 45 КВ, а не 70. Всъщност има ли значение дали за трите дни са ти писали 1 КВ или 400 КВ? Общото количество все си е 450. Разделено е за някакви техни си, вътрешни нужди, но компютърът го изплюва по този начин.
Коментар
-
Ако не се променят общите киловати и компютъра ги разпределя както си иска не би трябвало де е проблем,но дали наистина е така?Дори и така да е станало,все си мисля,че такова отчитане обърква още повече потребителите,които и без това не мога да разберат какво и защо плаща с тея такси и таксички които образуват над 50% от сметката за ток.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Коментар
-
Ето кратка извадка от разговора ми с братчеда преди един час:-бр: с тоа ток кво става по Софията е майна-бр: получих си фактурата за декември-аз: и колко е ?-бр: 680 лева-бр: ми ще ги сметна утре уредите-бр: аааа електромера мое да си мери квот си иска-бр: аз ще напрая друга сметка-бр: кое как и по колко бачка-бр: братчед пада ми се по 86 киловата на ден консумация ???2-стаен апартамент, един климатик, двама души.От 9 до 18:30 са на работа и през почивните дни.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Аз друго се чудя. Моята сметка е на разделена на два подпериода.Единият е до 31.12.2012. Другият е от 01-03.01.2013 г.Много ми е чудно баш на 31.12.2012 ли са минали да засекат показанията????"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
campain написа:... и без това не мога да разберат какво и защо плаща с тея такси и таксички които образуват над 50% от сметката за ток.
Коментар
-
BO написа:Е по същата логика ако си пуснеш крушката на 180 волта, светлината не ти стига, то пускаш втора крушка пак на тези 180 волта, но светлината ти е повече от една крушна на 220 волта, то намаляваш силата на светене на двете крушки до точно толкова светлина, колкото би излъчвала една крушка на 220 волта и накрая имаш танто за кукуригу.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:В някои по-бели държави електромерите са направени така, че да не отчитат консумация, ако подаваното напрежение е по-ниско от законоустановеното. Сигурно има защо...мижи да те лажим
Коментар
-
То има и водомери за топлата вода които при по ниска температура не отчитат, ама при нас не важатA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Значи пак се връщаме на това, че понеже се виждат тея такси и хората не ги разбират - значи са ненужни. Да, ама неFiat Marea 1.8 16v HLX
Коментар
-
siluro написа:kiro_of_the_day написа:В някои по-бели държави електромерите са направени така, че да не отчитат консумация, ако подаваното напрежение е по-ниско от законоустановеното. Сигурно има защо...Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Това ,че доходите са ни ниски не ни оправдава да не си плащаме сметките за ток и прочие.С най-ниска цена на тока сме от цяла Европа.В Европа доходите са коренно различни от това което получаваме ние.Защо не ревем когато сметката ни за телефон е висока или когато даваме в магазина по 10 лв. за две кутии цигари.Не мога да разбера защо все държавата ни е виновна ,а държавата какво е ако не ние.Няма спор ,че в България има монопол за доставка на ел. енергия.Вижте как е в Германия 900 енергопреносни дружества като смяната става по телефона в рамките на минути.Ниски сметки се постигат с излолирано жилище и свястна дограма.Използване на енергоспестяващи уреди и осветление.Няма как да се получи икономия с постоянно работещ компютър ,телевизор ,два климатика ,фризер ,пералня ,хладилник ,съдомиялна ,бойлер ,готварска печка/която се ползва ,а не само на полуфабрикати или готова храна/ и 5-6 обикновенни крушки за осветление.Петчленно семейство сме и сметката ни за ток през ноември беше 117 лв. ,а за декември 90 лв. като от 22 декември до 4 януари не сме обитавали жилището.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Горното мнение ме накара да напиша за съдомиялните.Та, машината като я напълня и я пусна да ми мие ми излиза по-евтино от колкото да се мие на ръка. Демек миялната освен, че помага чисто физически и психически, спестява и енергия (средства). По спомен изчислявах, че реално една съдомиялна машина може да се изплати за определен срок от време, ама не беше нещо обнадеждаваща сметката - нещо от рода на 10 години.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар