Снощи си направих проверката, изключих бушоните и елетромера спря да присветва, тоест консумация нула. Проверих и сметката, вървят нагоре киловатите, тоест не е надписана, изглежда си ги навъртам киловатите, но друго ми е интересно, как така в рамките на 2 месеца цяла България почна да консумира двойно повече киловати, ето това ме гложде в момента ?? не ми се вярва да е някакво съвпадения, абе има някаква конспирация, но най вероятно няма да я разберем никога.Гледам в сайта на ЧЕЗ има вече пуснато обяснение как се формира цената на тока http://www.cez.bg/edee/content/file-...cenata_cez.pdf , явно и тук нещата са като с горивата, те горките обират стотинките, а държавата се зоби яко ми да вземат да си ходят тия от ЧЕЗ, ние да си плащаме на НЕК поне ще е по ефтино с 9лв от 100лв за всички нас потребителите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
И аз това се чудя - хубаво, приемаме, че всичко е точно. Ама как пък масово хората започнаха да потребяват двойно по едно и също време? Да не се окаже, че следващите сметки ще са рекордно ниски... Колкото да замажат очите.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Моята сметка за 13 декември-14 януари дори тази зима е по ниска от миналата зима като една от причините е че замених два конвенционалани климатика Мидея със два инверторни Дженерал в къщи всичко е на ток ползваме 3бр климатици постоянно работят от които само единия е обикновен боилера обикновенно го включваме след 22.00ч пералнята също на нощтна.Миналата зима имах сметка за същия период 198лв сега е 177лв.Обичам си работата.
Коментар
-
style34 написа:И аз това се чудя - хубаво, приемаме, че всичко е точно. Ама как пък масово хората започнаха да потребяват двойно по едно и също време? Да не се окаже, че следващите сметки ще са рекордно ниски... Колкото да замажат очите.
Коментар
-
ogi28b написа:Не може да сравняваш миналата година с тази и да кажеш "не може", на основание, че миналата година по същия период си ползвал толкова. Аз също мога да си набича отоплението, да си купя 2 климатика, да си сложа 3 "Адакс"-а, да държа 2 телевизора и един компютър нон-стоп включени и накрая да кажа "Чшшш, алоооо, миналата година съм платил по-малко за тоя месец, нещо не ВИ е наред!!!" Несериозно. Един телевизор може да изхарчи над 30 киловата за месеца. Един компютър - харчи също толкова, с нормално ползване. Има хора, които не си изключват компютрите. Това са над 100 киловата ей така, за спорта. В летните месеци цялото потребление у дома не надвишава 100 киловата, а някои го правят само с компютъра си.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
ls1 написа:Всъщност интересното ще е януарската сметка, защото ако главния аргумент ’повече отчетени дни’ е резонен, би трябвало януарските сметки да са доста, доста по-ниски от декемврийските.punto HGT
Коментар
-
ls1 написа:Всъщност интересното ще е януарската сметка, защото ако главния аргумент ’повече отчетени дни’ е резонен, би трябвало януарските сметки да са доста, доста по-ниски от декемврийските.
Коментар
-
ogi28b написа:ls1 написа:Всъщност интересното ще е януарската сметка, защото ако главния аргумент ’повече отчетени дни’ е резонен, би трябвало януарските сметки да са доста, доста по-ниски от декемврийските.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Оги, остави я ноемврийската. След като декемврийската е за повече дни (35 примерно) и затова е по-висока, значи за януарската (30 дни) би трябвало да е по-ниска от декемврийската. След като казваш, че 5 дни в повече могат да повлияят сериозно, значи и 5 дни по-малко трябва да повлияят сериозно. Така че ако сега дойде януарска сметка равна на декемврийската ко праим? Да не говорим, че периода си е ама направо нетипично топъл. Та затова казах, че ще е интересно сравнението декември-януари. Всичко което в момента изтъкваш като оправдание за по-високи декемврийски сметки - по-дълъг период, повече дни вкъщи заради празници, по-студено време - всички тези вече трябва да заработят в обратна посока. Периода е по-къс (от декемврийския засечен), времето е топло, а хората са на работа, даже грипна епидемия няма.
Коментар
-
ogi28b написа:А защо не си манипулирате електромерите, щом толкова лесно се манипулират?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар