chaveto написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви е сметката за тока?
Collapse
X
-
-
Ако не се лъжа мисля, че някъде из нас имам такива фактури с начислена лихва, като само веднъж ЧЕЗ бяха в правото си, а в останалите случаи си ги сторнираха от следващата фактура. Най-фрапираща лихва беше на сбъркана фактура, която оспорих и те я сторнираха - от 413лв я свалиха с около 200лв, но при следващата сметка ми бяха начислили лихва върху сторнираната фактура. Обадих се - грешка ще я оправим в следващата фактура.п.п. Оги приеми го като шега - ти с тези сметки дето имаш трябва да направиш жива верига пред офисите на ЧЕЗ и да ги пазиш като писано яйце от вандалиFiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
slonikon написа:nikolovvd написа:... но към 9-10 ст. имаме пренос на всеки kWh...ogi28b написа:Миналата година са отчетени по същия начин, но нямаше врява. Ама шум да се вдига, да ни дават на телевизораНяма начин да няма начин!
Коментар
-
Незнам какво става, но си мислех, че пика на сметката ще ми е предния месец и тия 90лв, които платих ще почнат да намаляват, но сега си проверих сметката в сайта на ЧЕЗ и се оказа, че за периода 05.01-05.02. 2013 г. сметката ми вече е 105лв за сравнение, миналата година сметката ми за периода 06.01-06.02.2012 г. е била 36 лв. не ми се смята изобщо колко процента е разликата в повече, но това не прилича на нищо, и миналата година си бях с 2 бойлера, с печка, с хладилник и т.н., но разликата е арогантно фрапираща, аз специално почвам да си следя и засичам елетромера, защото това е безобразие.Като излезе фактурата ще видя какви киловати са ми писали тия лумпени, не протест, а направо да си ходят тия обирджии...punto HGT
Коментар
-
Абе и аз оня ден писах, че миналата година съм бил с по-кофти отопление, а тая съм с модерен климатик, на всичкото отгоре да не ви казвам колко пари се оръсих да вкарам корк под паркета и го налепя на външната стена на спалнята, фибран на тавана изорирах се като мишок, а сметката за ток я донесаха в колет. Входа ни е малък, всички се знаем. Всеки има сметка дошла направо от обсерваторията, ако някой краде от нас то краде от целия блок, не само от някой апартамент, иначе казано смятам, че ЧЕЗ са открили начин как да откраднат пари от нас. Сега дрън дрън дрън за отчетния период - моят си е точно в календарните 30 дена, не е 25 не е 40.Fiat Coupe 1.8
Коментар
-
Ако можеха да се манипулират, нямаше да се монтира. По-скоро трябва да се проверят колко са точни. От това което знам може да се твърди, че не е възможно. Обаче като се знае какви смешни заплати получават в метрологията, нищо чудно да са ги подкупили.Единственият изход е последователно да си свържем същият модел електромер, с който да се сравняват показанията на външният (този на ЕРП-то). Тогава ще може да се констатира някаква разлика.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Къде ще отиде тая държава, ако почнем на всеки електромер да си монтираме контролни, ами тоя контролния от къде можем да сме сигурни, че показва вярно, от там да сложим и контролен, който да проверява контролния и става пълен батак, по 5 електромера на абонат, от там ще дойдат малки електромерните табла ... да ти е кеф да се занимаваш ... в тая държава не може всеки да е специалист по енергетика, да е топлотехник, хидролог и т.н. за да може да следи кой как го цака ежемесечно. Представям си ако бях вече пенсионер със 150лв пенсия и дойде ток 100лв, просто последната пенсия ще я похарча в най близкия оръжеен магазин и няма да отговарям за последствията, не се живее вече в тая държава.punto HGT
Коментар
-
nikolovvd написа:Ако можеха да се манипулират, нямаше да се монтира. По-скоро трябва да се проверят колко са точни. От това което знам може да се твърди, че не е възможно. Обаче като се знае какви смешни заплати получават в метрологията, нищо чудно да са ги подкупили.Единственият изход е последователно да си свържем същият модел електромер, с който да се сравняват показанията на външният (този на ЕРП-то). Тогава ще може да се констатира някаква разлика.Fiat Coupe 1.8
Коментар
-
А спомняш ли си на кой производител са били електомерите?Общо взето това е нож с две остриета!didich написа:от къде можем да сме сигурни, че показва вярноНяма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:А спомняш ли си на кой производител са били електомерите?Общо взето това е нож с две остриета!didich написа:от къде можем да сме сигурни, че показва вярноFiat Coupe 1.8
Коментар
-
Да де, ама само да се оплакваме във форума - НЕ СТАВА!!!Хайде, всички вие, на които им е писнало да бъдат рекетирани, да излезнат в неделя на поредния протест срещу Енергоразпределителните дружества и високите цени на тока - 17.02 в 11:00 часа.Даже ще пусна такава тема... или ако модовете разрешат, нека я създадат от мое име, като продължение на тази!!!BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Електромерите може да се нагласят да показват каквото ти е кеф. Принципно в тези електромери отчитането става с токов трансформатор. Според токовия трансформатор се смята коефициента......... Един вид ако в сметката му е зададено грешно число и веднага има грешка в полза на някой. На колкото и протести да излезем..... докато има енергийна мафия..... няма оправия.НЕК е от едната страна на улицата, през улицата минава кабел и захранва трафопост. Кабела и трафопоста са си наши и трафопоста си е в нашия двор. Сега се пита защо си плащаме сметката към ЧЕЗ като нямаме нищо общо с тях. Иначе един контролен електромер еднотарифен е голям колкото един АП от 63А да речем. Цената му беше около 50-60лв. Но монтирането му нищо не доказва, освен да знаеш дали те лъжат.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар