Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

искам да кажа, че 50%*4,2ст + 50%*11 ст. = 7.6 ст. емоционалните изцепки са от полза на кукловодите. алтернатива има и колегата nikolovvd я беше написал в темата за АЕЦ-а: за всеки дом по 100 кв.м. фотоволтаици и по една перка. аз всъщност до миналата седмица си мислех, че той говори от опит.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

siluro написа:
      ls1 написа:
      Вземаме бебето от родилното. Вечерта бабата запрята ръкави - ще къпе. Добре викам, дай да измерим там температурата, новобранци сме. А, не, вика, аз ще топя лакът. Топи, викам. Намества намества - ей това ще е. Пипам аз - абе гореща ми се види. Ама оная с бабешките лафове излезе колко деца изгледала. Потапя малката, тя горката хлъцна, изкъпа я някак, обаче замерих аз температурата след банята и няма да ви казвам колко беше отгоре. Хайде, викам аз на бабата, да си ходиш, като ни потрябваш ще те викнем. И три години АЗ къпах детето. Бабата не съм намерил още повод да я викам. Чак преди 8-9 месеца позволих на жената да къпе детето, и то правя внезапни проверки да не я претопля. На жена за такова нещо вяра не трябва да се има.
      Евала колега и аз ходя по твоите стъпки, значи не съм сам
      Дребния съм го подхванал да го къпя на месец, та до днешен ден аз се занимавам с това.В началото ме мъчеха - корито в спалнята, мъкни вода, псувай... И като се ядосах един ден и почанх да го къпя направо в банята със слушалката и се свърши. Сега вече само го проверявам добре ли се е изкъпал - все пак е вече на 9...
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

slonikon написа:
        искам да кажа, че 50%*4,2ст + 50%*11 ст. = 7.6 ст. емоционалните изцепки са от полза на кукловодите. алтернатива има и колегата nikolovvd я беше написал в темата за АЕЦ-а: за всеки дом по 100 кв.м. фотоволтаици и по една перка. аз всъщност до миналата седмица си мислех, че той говори от опит.
        А защо не кажеш всичко от АЕЦ за БГ от останалите навън.

Коментар

Когато става дума за такова нещо като осигуряване на ток и енергия всички тръбят доколко това е част от националната сигурност. Да си независим. Обаче това значи, че монополиста му се дава възможност да е монополист, като срещу това трябва да се отплати на обществото задето му дава възможност да прави бизнес без конкуренция. Така че според мен трябва да се осигури на българското население възможно най-евтин ток, а навън да се продават излишъците. Монопол, но не монопол в името на печалбата (както е сега), а в името на осигуряването на комфорт на една фирма, за да предлага услуга на всички на възможно най-ниска цена и да реализира печалбата си. След като говорим за национален интерес постоянно, в наш национален интерес е ниска цена на тока за българите и висока за износ. Това е. А не да гледат на нас, българите, като на дойни крави и цената да се формира на база ’я да видим колко ще понесат’. Защото в момента цените и на ток, и на течни горива, и на газ - всички са на тоя принцип, колко да ни поискат без да ги линчуваме.Извинявайте, но това не е Епъл, да си преброи парите всеки и да си прецени струва ли си гъзарийката. Това е енергия и да държиш хората в шах с цената и е абсолютен геноцид.

Коментар

И в цялата тази парична ситуация що не прави впечатление заложената 18% гарантирана печалба при продажбата на Енергоразпределение на ЕВН ЕОН и ЧЕЗ от Царя и сие червената мъгла и вечния ,,балансьор,,ДПС воглаве с Първанката Руменовцити и други знайни и незнайни за нас само -нямам мека дума!!!
            Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

На много хора не им прави впечатление и лихвата която е задължителна към сметките.Пускат се сметките в системата и лихвата я има. Разбирам да имам един ден гратисен период и след това лихва, но те с качването си слагат и лихва. Хайде сега някой да каже каква е бройката на абонатите и сложете по 10ст. на абонат

Коментар

chaveto написа:
                slonikon написа:
                А защо не кажеш всичко от АЕЦ за БГ от останалите навън.
                щото не ми изглежда честно. още повече, че очевидно 40% от българите не искат АЕЦ, а голям процент не ги интересува дали ще имаме или не, така че по-скоро трябва да е обратното.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

chaveto написа:
                  лихвата която е задължителна към сметките.
                  За каква лихва говориш? Лихва се дължи едва след като изтече срокът на отложеното плащане. То е 25 дни, че и повече. Ето, сега гледам фактура, издадена на 22 декември. Срокът за плащането и е до 17 януари. Платил съм я на 3-ти или 4-ти януари. Ако абонатите не си плащат сметките в срок - проблем на абонатите е това, че им е начислена лихва, а не на ЕРП.Сега по телевизора дават някакви протести, някакви запалени коли... На всичкото отгоре - щяло да има срок за разсрочено плащане. Цирк.

Коментар

92лв.2 климатика, бойлер, 3 тв, 1 компТемпература в помещенията, без отопление - 19-21гр.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

slonikon написа:
                      щото не ми изглежда честно. още повече, че очевидно 40% от българите не искат АЕЦ, а голям процент не ги интересува дали ще имаме или не, така че по-скоро трябва да е обратното.
                      Аз съм от тези 40% и не го искам защото няма файда за мен от него. Така както няма файда от този който е в момента. Останалите не ги интересува защото отново никаква файда от още един АЕЦ. А тези които ги интересува са заблудени или имат някакви интереси.

Коментар

ogi28b написа:
                        chaveto написа:
                        лихвата която е задължителна към сметките.
                        За каква лихва говориш? Лихва се дължи едва след като изтече срокът на отложеното плащане. То е 25 дни, че и повече. Ето, сега гледам фактура, издадена на 22 декември. Срокът за плащането и е до 17 януари. Платил съм я на 3-ти или 4-ти януари. Ако абонатите не си плащат сметките в срок - проблем на абонатите е това, че им е начислена лихва, а не на ЕРП.Сега по телевизора дават някакви протести, някакви запалени коли... На всичкото отгоре - щяло да има срок за разсрочено плащане. Цирк.
                        Жената работи в поща, в момента в който им кажат, че сметките са в тяхната система и може да се плащат....... жената плаща нашата сметка с лихва

Коментар

chaveto написа:
                          slonikon написа:
                          Аз съм от тези 40% и не го искам защото няма файда за мен от него. Така както няма файда от този който е в момента. Останалите не ги интересува защото отново никаква файда от още един АЕЦ. А тези които ги интересува са заблудени или имат някакви интереси.
                          ахам, намалява ти сметката със само с 25%. никва файда. със сигурност тия, които го осъзнават или са заблудени, или не им се плаща с 25% по-скъп ток. имат интерес един вид. ми що не отидеш да подадеш молба да ти извадят приноса на АЕЦ-а от сметката за ток, че да рахатясаш
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                            chaveto написа:
                            slonikon написа:
                            ахам, намалява ти сметката със само с 25%. никва файда. със сигурност тия, които го осъзнават или са заблудени, или не им се плаща с 25% по-скъп ток. имат интерес един вид. ми що не отидеш да подадеш молба да ти извадят приноса на АЕЦ-а от сметката за ток, че да рахатясаш
                            Тези 25% са за да ти затворят устата. Мен 25% не ме устройват тебе ако те устройват си трай да те мачкат.А и явно много си заблуден. Нали се сещаш, че всичко от АЕЦ може да идва към БГ и отново да ти го продават за зелена енергия........Точно такова нещо се получи, на място където има над 50 АЕЦ.

Коментар

хич нищо не се сещам, щото предпочитам математиката пред хвърлянето на боб и четенето между редовете. та според математиката 50 лв. на месец са си 50 лв. на месец. по-добре с тях, отколкото без тях.и най-добре наистина върви официално да поискаш да си плащаш тока само по цени от други източници. без АЕЦ. със сигурност ще те дадат по телевизията и цяла България ще разбере, че не си от "заблудените"!
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Няма ли АЕЦ - няма независимост. Ставаме зависими от благоразположението на други хора.

Коментар

Working...
                                X