Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви е сметката за тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ахааа, къде бил ключът от палатката! Аз като се изкъпя винаги след мен има вода, но ако съм втори в най-добрия случай мога да си взема един душ само.А сина като влезе, докато не текне студена вода от бойлера не излиза. И дъщерята върви по неговите стъпки, но вече не се очудвам, защото и двамата са зодия Водолей! :DОт АЕЦ-а продават тока на 2.2 евроцента - грубо 4.4 стотинки. До нас тока стига на 8.8 стотинки, но към 9-10 ст. имаме пренос на всеки kWh. Питам се дали ЕРП-тата плащат за пренос на НЕК.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

Аз и преди съм питал, но никой не отговори. Знае ли някой от всичките централи колко е за нас и колко за износ.

Коментар

Внимателно четене ТУК дава отговор на въпроса. Някъде назад в темата също имаше отговор. Ама не в тази, а в онази за АЕЦ-а. Ако не бъркам - Immortal-а споменаваше нещо от сорта на 1.3 гигавата износ.

Коментар

Я да видим дали правилно съм разбрал новините от последните 10-ина дни.Значи цените на горивата се определят от цената на суровината и каквото им кефне на ЕС да наложат като акциз. Цената на газта се определя според цената на горивата. Цената на парното и тока се определя според цената на газта (което ще го въвеждат сега).Егати пазарната икономика.

Коментар

Immortal написа:
            kiro_of_the_day написа:
            Змии бате, змии...У нас същата работа - аз по къс ръкав и се потя - жената с пуловер и зъзне!
            Оная моята бившата щеше да ме ощави веднъж. Ела, вика, да се къпем заедно... и аз смело напред... в огъня!Тва нема такова животно, да се къпе с врела вода!На въпроса - ей ви голям разход за ток - ограничавайте си булките в банята, че хабят горещата вода нахалост!
            Госпожата като се къпе, се къпе докато свърши топлата вода - независимо дали е първа или последна. Ама като е първа, ако служайно остави вратата на банята леко отворена като приключи - от процепа се носят вълма пара, като в хамам... Не съм и пробвал да се къпя с нейната топла вода - ше ми падне кожата веднага.Интересното е че зимата бойлера ми не дава повече от двама един след друг да се къпят де, щото не го държа надут докрай, а на околко 65-70 градуса.Иначе лятото и тримата си се изкъпваме с един боилер -един след друг, но обикновено на последния водата е вече не толкова топла.Бойлера ми е 80литров, Елдом, със серпентина, вертикален, на около 4 години - принципно съм доволен. МОже би трябва за зимата да го надуя още.При вас как е?
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

При мен топлата вода е нескончаем процес!
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Вземаме бебето от родилното. Вечерта бабата запрята ръкави - ще къпе. Добре викам, дай да измерим там температурата, новобранци сме. А, не, вика, аз ще топя лакът. Топи, викам. Намества намества - ей това ще е. Пипам аз - абе гореща ми се види. Ама оная с бабешките лафове излезе колко деца изгледала. Потапя малката, тя горката хлъцна, изкъпа я някак, обаче замерих аз температурата след банята и няма да ви казвам колко беше отгоре. Хайде, викам аз на бабата, да си ходиш, като ни потрябваш ще те викнем. И три години АЗ къпах детето. Бабата не съм намерил още повод да я викам. Чак преди 8-9 месеца позволих на жената да къпе детето, и то правя внезапни проверки да не я претопля. На жена за такова нещо вяра не трябва да се има.

Коментар

ls1 написа:
                  Вземаме бебето от родилното. Вечерта бабата запрята ръкави - ще къпе. Добре викам, дай да измерим там температурата, новобранци сме. А, не, вика, аз ще топя лакът. Топи, викам. Намества намества - ей това ще е. Пипам аз - абе гореща ми се види. Ама оная с бабешките лафове излезе колко деца изгледала. Потапя малката, тя горката хлъцна, изкъпа я някак, обаче замерих аз температурата след банята и няма да ви казвам колко беше отгоре. Хайде, викам аз на бабата, да си ходиш, като ни потрябваш ще те викнем. И три години АЗ къпах детето. Бабата не съм намерил още повод да я викам. Чак преди 8-9 месеца позволих на жената да къпе детето, и то правя внезапни проверки да не я претопля. На жена за такова нещо вяра не трябва да се има.
                  Евала колега и аз ходя по твоите стъпки, значи не съм сам
                  Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

siluro написа:
                    ls1 написа:
                    Евала колега и аз ходя по твоите стъпки, значи не съм сам
                    Е то тва си е неписан закон.И нашия син ще направи 1 годинка след 2 дни,ама доскоро и аз му мерих водата с термометъра.Изключение правят случаите,когато съм на работа и ме няма,обаче съм предупредил жената да мери винаги.И засега къпането на малкия в коритото си е забавление за него.
                    FIAT BRAVO 1.6
                    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Бря ,то имало страхотни бащи във тоя форум. :D
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

За да не спамим темата предлагам някой модератор да направи нова тема за бащите във форума да споделяме ъкъл
                        Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Съгласен съм, още повече, че има такава тема.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=78769

Коментар

siluro написа:
                            За да не спамим темата предлагам някой модератор да направи нова тема за бащите във форума да споделяме ъкъл
                            То пускането на тема не е привилегия за модератори, всеки може да го направи

Коментар

nikolovvd написа:
                              Ахааа, къде бил ключът от палатката! Аз като се изкъпя винаги след мен има вода, но ако съм втори в най-добрия случай мога да си взема един душ само.А сина като влезе, докато не текне студена вода от бойлера не излиза. И дъщерята върви по неговите стъпки, но вече не се очудвам, защото и двамата са зодия Водолей! :DОт АЕЦ-а продават тока на 2.2 евроцента - грубо 4.4 стотинки. До нас тока стига на 8.8 стотинки, но към 9-10 ст. имаме пренос на всеки kWh. Питам се дали ЕРП-тата плащат за пренос на НЕК.
                              да, плащат го, само че ЧЕЗ на мен ми го начисляват директно:- цена за пренос на електрическа енергия през разпределителна мрежа на средно напрежение - 0,00959 лв./кВтч (1 ст., не 9-10)по повод последвалите разсъждения относно износа, забравяте, че АЕЦ-а произвежда към 50% от електроенергията. на другите 50% цената им е минимум 5 евроцента. затова "НЕК продава електрическа енергия на електроразпределителните дружества и крайните снабдители - 79,18 лв./МВтч" и до нас достига на 8.8 ст. просто и справедливо средноаритметично между цените на всички производители.http://www.dker.bg/pagebg.php?P=401&SP=402вместо да гледате кой кво изнасял и кво печелел, вземете да прочетете малко и да съберете 2-3 числа!
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Искаш да кажеш, че монополен енергиен бизнес без алтернатива и контрол е направил така сметките ни, че всичко да е справедливо? Ми да дават да целуваме ръка значи.

Коментар

Working...
                                X